عرضه مطبوعات در همدان نامناسب است ...............................................
همدان ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 06/09/86 داخلی.فرهنگی.ارشاد.مطبوعات.
بسیاری از شهروندان و علاقه مندان مسایل فرهنگی و مطبوعاتی وضعیت عرضه مطبوعات در شهر همدان را نامناسب می دانند.
چند تن از شهروندان به خبرنگار ایرنا گفتند : تعداد و همچنین پراکنش دکه های مطبوعاتی به عنوان اصلی ترین واحدهای عرضه کننده مطبوعات در این شهر نامناسب است.
به اظهار آنان بیشترین تعداد واحدهای توزیع مطبوعات در محدوده مرکزی شهر همدان واقع هستند و هر چه محل سکونت شهروندان از مرکز شهر دور باشد امکان دسترسی آنان به مطبوعات کمتر می شود.
یکی از این شهروندان که در منطقه عباس آباد ساکن است، گفت: برای خرید روزنامه باید به خیابان مهدیه مراجعه کنیم که کرایه تاکسی این مسیر ، برابر قیمت روزنامه است.
"علی ناصری افزود: براین اساس بیشتر روزها قید خرید روزنامه را می زنم و یا اینکه اگر گذرم به داخل شهر بیافتد اقدام به خرید روزنامه می کنم.
یکی دیگر از اهالی همدان گفت : نبود دکه های فروش مطبوعات در منطقه آنان باعث محرومیت از خدمات مطبوعاتی شده است.
"مصطفی رحمانی" ساکن کوی پردیس همدان از نبود دکه مطبوعاتی در این منطقه گلایه کرد و افزود: مردم برای دریافت نشریات مورد علاقه خود ناگزیر به مراجعه به خیابان های اصلی شهر هستند.
یکی دیگر از شهروندان همدانی نیز گفت : تجمع دکه های مطبوعاتی در مرکز شهر و تعداد اندک آنان مشکلات زیادی را در تهیه نشریات مورد علاقه مردم ایجاد کرده است.
"زهرا موسوی" افزود: یکی از مولفه های ترغیب مردم به مطالعه و رشد آگاهی مردم افزایش امکانات و تسهیل روند دستیابی به موقع آنان به نشریات است.
این ساکن کوی محمدیه همدان اظهار داشت : با توجه به نبود دکه عرضه مطبوعات در حوالی منزل ما ، از مطالعه روزنامه محروم هستیم.
برخی شهروندان همچنین از تعطیل بودن دکه های عرضه مطبوعات در برخی ساعات روز ، بویژه اول صبح گلایه دارند.
آنان خواستار رعایت ساعت کار مناسب با نوبت چاپ مطبوعات از سوی دکه ها هستند.
نمایندگان نشریه های سراسری و محلی استان همدان نیز از کمبود و پراکنش نامناسب واحدهای عرضه مطبوعات در مناطق مختلف شهر همدان ناراضی هستند.
آنان این مشکل را یکی از موانع تقویت فرهنگ روزنامه خوانی در همدان ذکر می کنند و می گویند : در صورت عرضه متناسب و فراگیر مطبوعات در همه محلات و مناطق شهر ، بر تعداد علاقه مندان به مطالعه افزوده می شود.
مسوول نمایندگی یکی از روزنامه های سراسری در همدان گفت : به طور کلی رینگ دوم شهر فاقد دکه مطبوعاتی است و این مشکل زیادی را برای شهروندان این ناحیه فراهم کرده است.
وی که خواست نامش ذکر نشود، افزود: شهرک های اطراف همدان شامل فرهنگیان، مدنی، شهید بهشتی، الوند، امیرکبیر، مدرس و حتی مناطق پرجمعیتی نظیر خضر و حصار امام خمینی (ره ) فاقد دکه های فروش جراید هستند.
وی اضافه کرد: در حالی که امکان دسترسی مردم به روزنامه و نشریات وجود ندارد ، چگونه می توان انتظار داشت که مطالعه رونق پیدا کند.
وی اظهار داشت: بیش از 350 نوع روزنامه و نشریه در استان همدان توزیع می شود که به علت تعداد اندک دکه ها بیشترین میزان آن به صورت کاغذ باطله غیر استفاده می شود و این در حالی که است هزینه های زیادی برای چاپ ونشر این نشریه ها مصرف می شود.
"یدالله طاقتی" یکی دیگر از روزنامه نگاران استان همدان گفت: بر اساس استاندارد برای هر دو هزار نفر باید یک دکه مطبوعات وجود داشته باشد.
وی افزود: بر این اساس شهر نیم میلیونی همدان نیازمند 250 دکه عرضه کننده مطبوعات است ، در حالیکه کمتر از 40 دکه فروش مطبوعات در همدان فعال است.
عضو شورای مرکزی خانه مطبوعات همدان اظهار داشت : ضعف فرهنگی و کاهش میزان آگاهی مردم از پیامدهای منفی نقصان های موجود در عرضه مطبوعات است.
وی رفع مشکلات توزیع را نیازمند راه اندازی شرکت های خصوصی قوی برای توزیع مطبوعات با حمایت جدی مسوولان و به خصوص شهرداری برای ایجاد دکه های جدید و یا ارائه مجوز فروش به فروشگاه ها و سوپر مارکت ها عنوان کرد.
وی اضافه کرد: می توان از الگوی موفق کشورهای توسعه یافته در فعالیت حرفه ای و مکانیزه شرکت های خصوصی برای توزیع مطبوعات بهره برداری کرد.
رییس شورای مرکزی خانه مطبوعات همدان در این خصوص کمبود و پراکنش نامناسب واحدهای عرضه مطبوعات در مناطق شهر را تایید کرد.
"محمد رضا عارف" به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: خانه مطبوعات با اذعان به این نقیصه و نقش منفی آن در کاهش آمار روزنامه خوانی موضوع ساماندهی ، نیاز سنجی وافزایش دکه ها را در دستور کار دارد.
وی افزود : شهرداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در این زمینه می توانند نقش هدایتگر ایفا کنند.
وی همچنین گفت: در بیشتر مواقع در دسترس نبودن مطبوعات موجب شده است که روزنامه جایگاه مناسبی در سبد خانواده های استان نداشته باشد.
وی افزود: اقبال عمومی نسبت به نشریات محلی از سوی مردم استان بسیار اندک است.
مسوول امور مطبوعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان نیز گفت: تعداد دکه های فعال مطبوعات استان بسیار اندک است.
"حسین مهربانی" افزود: 60 دکه مطبوعات در استان و 35 دکه فروش نیز در شهر همدان فعال است که این پاسخگوی نیاز مردم اهل فرهنگ همدان نیست.
وی اظهار داشت: بیشتر این دکه ها در حوزه خیابان های اصلی شهر مستقر هستند و حضور آنان در محله های مختلف کمرنگ است.
وی اضافه کرد: تعداد دکه های فروش جراید شهر همدان حداقل باید به 60 دکه افزایش یابد. وی عامل اصلی عدم توسعه دکه های مطبوعات را مخالفت شهرداری معرفی کرد و افزود: شهرداری با توجیه ایجاد سد معبر از سوی دکه ها با افزایش تعداد این مراکز مخالفت می کند.
وی افزود: با تعامل و مساعدت شهرداری می توان شمار دکه های فعال فروش مطبوعات را در استان افزایش داد.
در استان همدان افزون بر نشریه های سراسری ، 22 نشریه شامل دو شماره در هفته ، سه شماره در هفته، هفته نامه، دو هفته نامه، ماهنامه، فصلنامه و دو فصلنامه منتشر می شود.
7521/564/1139 شماره 443 ساعت 19:23 تمام
تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱