روزانه 100 تن زباله قابل بازیافت در اصفهان دفن می شود .....................................................
اصفهان ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 17/09/86 داخلی.اجتماعی. شهری.
مدیر عامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد زائد شهرداری اصفهان گفت: بر اثر آگاهی اندک و همکاری نامناسب برخی شهروندان بامامورین سازمان بازیافت، روزانه بیش از 100 تن زباله قابل بازیافت در اصفهان، همراه پسماندهای تر دفن شده و باعث آلودگی محیط زیست می شود.
"علیرضا خورزنی" روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: 33 تن نایلن ونایلکس ، 23 تن کاغذ و مقوا، هفت تن ظرف آب معدنی و نوشابه، 9 تن شیشه، 18 تن فلزات و 14 تن لاستیک و پلاستیک مواد قابل بازیافتی است که با پسماندهای تر شامل پسماندهای غذایی، ضایعات سبزی، میوه و گیاهی مخلوط شده و سازمان ناگزیر از دفن آنهاست.
وی تصریح کرد: دربین پسماندهای خانگی نیز پسماندهای خطرناک وجود دارد و مخلوط شدن انها با دیکر پسماندها باعث ایجاد آلودگی های زیست محیطی و انتقال برخی بیماریها می شود.
خورزنی گفت: امسال از 460 هزار خانوار شهر اصفهان حدود 70 هزار خانوار سبد بازیافت دریافت می کنند و روزانه بالغ بر 800 تن زباله شهر اصفهان به کارخانه کود آلی یا کمپوست وارد می شود.
وی اضافه کرد: از این مقدار زباله درحدود 200 تن کمپوست در دو نوع درشت و نرم تولید می شود.
وی درخصوص تقسیم بندی پسماندهای عادی شهر اصفهان اظهار داشت: پسماندهای عادی در شهر اصفهان به دو دسته زباله تر و زباله خشک تقسیم می شود و زباله تر دارای دو بخش مواد آلی و مواد غیرآلی می باشد.
خورزنی ادامه داد: بیش از 70 درصد زباله تر شهر اصفهان را موادآلی تشکیل می دهد به همین دلیل تولید کمپوست از بهترین روشهای مدیریت این نوع زباله می باشد.
وی تصریح کرد: به علت فقر شدید خاک های زراعتی ازنظر مواد آلی،کود کمپوست یکی از بهترین کودهای اصلاحکننده و تقویت کننده محسوب می شود.
خورزنی گفت: در سال جاری بیش از پنج هزار آزمایش بر روی نمونه های مواد زائد جامد انجام شده است.
مدیر عامل سازمان بازیافت اصفهان اصلی ترین محل تولید پسماند خشک را آشپزخانه منازل دانست و اظهار داشت: در سطح شهر اصفهان 13 ایستگاه ثابت جمع آوری اقلام قابل بازیافت وجود دارد که شهروندان می توانند زباله قابل بازیافت خود را به نزدیکترین ایستگاه محل سکونت خود در روزهای جمعه تحویل دهند.
بر طبق آخرین آمار بازیافت کاغذ درمقایسه با تولید آن از چوب، 74 درصد از آلودگی هوا و 35 درصد از آلودگی آبها را کاهش می دهد.ک/3 558/ 607 شماره 067 ساعت 10:27 تمام