نگاهی به مشکلات ورزشکاران تیرانداز در لرستان ................................................
خرم آباد، خبرگزاری جمهوری اسلامی 21/09/86 داخلی.ورزشی. تیراندازی با کمان.
تیراندازی یکی از ورزشهایی است که دردین اسلام بر یادگیری آن تاکید شده و هنر تیراندازی در میان ایرانیان از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده است.
استان لرستان نیز به واسطه طبیعت بکر وکوهستانی و وجود شکارگاه های طبیعی از دیرباز، مکانی مناسب برای شکار و نشان دادن توانمندی های فردی تیراندازی بوده است.
ورزش تیراندازی با کمان به شکل امروزی آن از سال 83 توسط ورزشکاران لرستانی وارد این استان شد اما این استان به رغم ظرفیت های طبیعی و فردی، در زمینه امکانات تیراندازی برای پیشرفت با مشکلاتی مواجه است.
یکی از ورزشکاران این رشته در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: استان لرستان با وجود جوانان ورزشکار و با استعداد در این رشته با مشکلات زیادی رو به رو است.
"هومن کشوری" افزود: کمبود کمان آموزشی یکی از مشکلات اصلی این رشته در لرستان محسوب می شود.
وی اظهار داشت: به دلیل بالا بودن قیمت وسایل ورزشی این رشته،ورزشکاران قادر به تهیه این ابزار نیستند.
مربی تیم تیراندازی با کمان مردان لرستان نیز گفت:از گذشته مشکلات زیادی در این رشته برای ورزشکاران وجود داشته است.
"بهزاد پاکزاد" با اشاره به زحمات مسوولان استان برای پیشرفت این رشته افزود: در دیگراستانهای کشور ورزشکاران این رشته از بهترین تیر و کمان های آموزشی و حرفه ای استفاده می کنند.
مربی تیم تیراندازی با کمان بانوان لرستان نیز گفت: این رشته در استان لرستان با استقبال زنان روبرو بوده است.
"فرشته چاغروند" اضافه کرد: زنان ورزشکاراین رشته در رقابت های کشوری حضور یافته و موفق به کسب عناوین مختلفی شده اند.
وی به حضور "ناهید خدادادی" کماندار زن لرستانی در چهار اردوی تیم ملی اشاره کرد و افزود: در صورت وجود امکانات کافی در این استان، ورزشکاران این رشته می توانند در مسابقات کشوری موفقیت هایی را بدست آورند.
یکی از کمانداران زن لرستانی گفت: امکانات موجود دراین استان از طریق هیات تیراندازی با کمان لرستان در اختیار تمرینات تیمی قرار گرفته و ورزشکاران بایستی در ساعات مشخص و همراه با تیم، تمرینات خود را انجام دهند.
"حدیث چاغروند" افزود: ورزشکاران این رشته به دلیل نبود وسایل ورزشی، قادر به انجام تمرینات به صورت انفرادی نیستند.
سرپرست هیات تیراندازی با کمان استان لرستان نیز گفت: این ورزش دینی و اسلامی در همه شهرستانهای استان فعال شده است.
"مجید عباسپور" افزود: اکنون 190 نفر دراین رشته در استان فعالیت دارند که از این تعداد 85 نفر زن می باشند.
وی اضافه کرد: تعداد 10 کمان آموزشی دراستان وجود دارد که به هر شهرستان یک کمان آموزشی اختصاص یافته است.
وی تعداد کمان های حرفه ای موجود دراستان را چهار قبضه عنوان کرد وافزود: با مساعدت های مدیریت تربیت بدنی استان، کمان های حرفه ای بیشتری در اختیار این هیات قرار خواهد گرفت.
عباسپور اضافه کرد: قیمت هر قبضه کمان حرفه ای حدود 18 میلیون ریال است و ورزشکاران لرستانی توانایی پرداخت این مبلغ را ندارند.
سرپرست هیات تیراندازی با کمان لرستان گفت: با پیگیری های صورت گرفته مقرر شده تافدراسیون تیراندازی با کمان کشور نیز تعداد بیشتری کمان آموزشی را در اختیار هیات استان قرار دهد.
وی قیمت هر کمان آموزشی را حدود هفت میلیون ریال عنوان کرد.
عباسپور بااشاره به قیمت 95 هزار ریالی تیرآموزشی افزود: تیرهای حرفه ای نیز به قیمت 350 هزار تا 450 هزار ریال در بازار یافت می شود.
وی اظهار داشت: با توجه به فعالیت سوارکاری در استان، رشته تیراندازی با کمان روی اسب، در آینده در این استان فعال خواهد شد.
وی اضافه کرد: همچنین با توجه به وجود پارکهای جنگلی و پوششهای گیاهی در استان، در آینده نزدیک رشته فیلدآرچری (تیراندازی در جنگل ) در این استان فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
عباسپور اظهار امیدواری کرد، در صورت تامین امکانات موجود این رشته در استان و افزایش تیر و کمان آموزشی، ورزشکاران لرستانی بتوانند در کشور جایگاه خوبی کسب کنند.ک/4 7273/632/551/ 607 شماره 043 ساعت 10:03 تمام
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱