یک روانشناس: ارتباط با همسالان، از دغدغه های دوران نوجوانی است .............................................................
زنجان، خبرگزاری جمهوری اسلامی 25/09/86 داخلی.اجتماعی.نوجوانی.بلوغ.
یک روانشناس سلامت گفت: ارتباط با همسالان، از دغدغه های دوران نوجوانی و بلوغ اجتماعی است.
حبیب الله حسنی روز یکشنبه در بررسی مسایل و مشکلات نوجوانان و جوانان و ارایه راهکارهای مناسب در حوزه ی هنری زنجان، بابیان اینکه 45 درصد جمعیت کشور را افراد سنین زیر 15 سال تشکیل می دهد، افزود: باید روابط اجتماعی و مهارت زندگی اجتماعی را در قشر نوجوان و جوان تقویت کرد.
وی گفت: ارتباط با دوستان به شرط کنترل غیرمستقیم توسط والدین ، در روند رشد اجتماعی نوجوانان موثر خواهد بود.
به گفته ی این روانشناس، مهمترین علت طغیانگری نوجوانی، بروز تغییرات جسمی، عاطفی، اجتماعی و رفتاری در این دوران است.
وی، با بیان اینکه والدین رشد جسمی کودک را مبتنی بر رشد شخصیتی او تلقی می کنند، گفت: این امر سبب بالا رفتن میزان توقعات و انتظارات والدین از کودکان می شود.
حسنی، استقلال طلبی دوران بلوغ روانی و عاطفی را حایز اهمیت دانست و گفت: نوجوانان دیروز که وابسته به والدین بودند ، امروز تلاش می کنند به روش های مختلف به ویژه مخالفت با آنان، استقلال طلبی خود را اثبات کنند.
وی، ایجاد همدلی را در ارتباط موثر، فرایند آموزش و ترویج مهارت های زندگی بااهمیت خواند و تاکید کرد: تا زمانی که میان دو نسل "والدین و فرزندان" همدلی ایجاد نشود، درک متقابل حاصل نخواهد شد.
وی، تلاش درجهت ایجاد تکیه گاه امن برای نوجوانان درمحیط خانواده را لازم بیان کرد و افزود: در صورتی که نوجوان در این برهه زمانی درک نشود بدنبال جایگاه درک همدلانه در خارج از محیط خانه خواهد بود و احساس خواهد کرد که عوامل بیرونی نیازهای عاطفی را بیشتر از والدین درک و تامین می کند.ک/2 522/595/587 شماره 223 ساعت 13:02 تمام