یک کارشناس : زمستان بهترین زمان مبارزه با آفات گیاهی است .........................................................
گنبدکاووس ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 27/09/86 داخلی.اقتصادی.کشاورزی.مبارزه باآفات.
مسوول واحد "حفظ نباتات" مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان گنبدکاووس درشرق استان گلستان، فصل زمستان را بهترین زمان برای مبارزه با آفات و بیماری- های گیاهان زراعی و باغی عنوان کرد.
"ارازقلی قرنجیک" روز سه شنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت: بسیاری از آفات گیاهان زراعی از قبیل "پنبه، دانه های روغنی و برنج" در طول دوره زمستان و درداخل زمین زراعی، بقایای گیاهان و علف های هرز مرحله استراحت و زمستان گذرانی دارند.
وی افزود: آسانترین راه مبارزه برای کاهش جمعیت این آفات و انتقال نیافتن آن به سال آینده زراعی، انجام "شخم عمیق" و "آب تخت کردن" مزارع است.
قرنجیک اضافه کرد: در نتیجه این دو عملیات، محل زمستان گذرانی آفات به هم خورده و آفات دچار خفگی و آسیب های مکانیکی و فیزیکی می شوند.
وی تصریح کرد: کشاورزان باید بلافاصله بعداز برداشت محصولات زراعی با شخم عمیق بقایای گیاهی را به داخل خاک برگردانند و درنتیجه ضمن کنترل آفات، با تبدیل بقایای گیاهی به مواد "آلی" حاصلخیزی خاک نیز افزایش می یابد.
مسوول واحد حفظ نباتات مدیریت جهادکشاورزی گنبدکاووس همچنین بااشاره به بیماری ها و آفات باغات بویژه باغات محصولات هسته دار از قبیل "هلو و آلو" نیز گفت: بهترین زمان مبارزه با بیماری های باغی ازجمله "پیچیدگی برگ هلو و لکه غربالی" آلو و هلو، دوره خواب این درختان می باشد.
قرنجیک افزود: باتوجه به گسترس این بیماری ها، هرساله خسارات سنگینی به باغداران منطقه وارد می شود.
وی با بیان اینکه بهترین زمان خواب درختان زمانی است که 50 تا 75 درصد برگ درختان ریزش کرده باشد، گفت: برای مبارزه و کنترل این بیماری ها چند راهکار مهم به باغداران توصیه می گردد.
قرنجیک، هرس درختان بویژه شاخه های آلوده، از بین بردن بقایای گیاهی از سطح باغ، حذف و ضدعفونی زخم های شاخه و تنه درختان باترکیب "بردو 10درصد" و سمپاشی کل درختان با ترکیبات "مسی" را از جمله راهکارهای مهم پیشنهادی به باغداران برشمرد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: کارشناسان واحد حفظ نباتات مدیریت جهادکشاورزی گنبدکاووس آماده راهنمایی و ارائه نظرات کارشناسی به کشاورزان و باغداران می باشند.
شهرستان 290 هزار نفری گنبدکاووس در شرق استان گلستان، حدود 170 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد. ک/3 7479/622/508 شماره 205 ساعت 13:35 تمام
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱