بررسی علل عدم روی آوری مردم ایلام به خواندن روزنامه ...................................................
ایلام ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 03/11/86 داخلی.فرهنگی.مطبوعات.
وجود 22 نشریه محلی و فعالیت 20 نمایندگی روزنامه های سراسری در ایلام با تعداد افراد روزنامه خوان در این استان همخوانی ندارد.
به رغم اینکه بیشتر این روزنامه ها در بخشهای مختلف سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و مطابق با همه سلایق مطالبی چاپ می کنند، استقبال مردم از روزنامه متاسفانه در حد مطلوب نیست.
اما در بررسی انجام شده در این گزارش به گفته بسیاری از مردم و مسوولان نامناسب بودن مطالب منتشر شده در روزنامه ها عمده علت عدم روی آوری مردم به روزنامه به ویژه نشریات محلی است.
یک کارشناس ادبیات در این خصوص می گوید: هم اینک عمده مسایل جامعه امروز به جوانان و نوجوانان برمی گردد.
"امیر رضایی" افزود: در این راستا مطبوعات باید گزارشها و مقالاتی در خصوص چالشهای فراروی قشر جوان و نوجوان جامعه تهیه کرده و در این مطالب راهکارهای قابل دسترس به دور از اما و اگر مطرح کنند.
وی ادامه داد: بدون شک این اقدام از سوی مطبوعات در راستای گرایش و جذب قشر جوان به سوی مطالعه و همچنین تلاش برای رفع مشکلات آنها می تواند بسیار موثر باشد.
فرد دیگری معتقد است: متاسفانه امروزه مطبوعات محلی این استان بیشتر رنگ سیاسی به خود گرفته و همین امر موجب شده درصد زیادی از جوانان جامعه تمایل زیادی به مطالعه نشریات نداشته باشند.
"سمیه مرادی" افزود: مطبوعات باید مسایل فرهنگی و اجتماعی جامعه را بیشتر موشکافی کنند و با ارایه مقالات و گزارشهای مفید در این خصوص در افزایش ضریب آگاهی و بینش اقشار مختلف جامعه به ویژه نسل جوان موثر واقع شوند.
وی گفت: جوانان امرو زباید با مسایل ریز و درشت فرهنگی و اجتماعی و حتی اقتصادی جامعه آشنایی لازم داشته باشند تا با مشکلات فراروی خود که بیشتر بیکاری است آگاهانه تصمیم بگیرند و آنرا بهانه ای برای روی آوردن به اعتیاد یا دیگر آسیبهای اجتماعی قرار ندهند.
یک فرهنگی نیز معتقد است: اکنون توسعه فرهنگی را باید سرلوحه کار قرار داد و با پرداختن به این عرصه در مطبوعات راه را برای گرایش جوانان به مطالعه مطبوعات باز کرد.
"محمد بهرامی" افزود: پرداختن به مولفه های فرهنگی، هنری از جمله معرفی شخصیتهای بزرگ ادبی، سینمایی و یا آثار انتشار یافته از نویسندگان بزرگ در نشریات همچنین می تواند در افزایش گرایش این نسل به مطالعه مطبوعات موثر باشد.
مدیر مسوول هفته نامه "طنین غرب" چاپ ایلام در این خصوص می گوید: متاسفانه فرهنگ مطالعه روزنامه به سبب توجه مردم به رسانه های شنیداری در استان نهادینه نشده است.
"معصومه علی حسینی" افزود: این مساله نه تنها بین مردم این استان بلکه بیشتر کشور حاکم است و مطبوعات اهمیت و جایگاه مطلوبی نزد مردم ندارند.
وی ادامه داد: از طرفی مطبوعات این استان مطالب جذابی ندارند و بیشتر با نگاه های سیاسی فعالیت دارند و بی طرفانه قضاوت نمی کنند.
وی گفت: نشریات ایلام صفحه آرایی نامناسبی دارند و از ویترین چینی خوبی برخوردار نیستند.
علی حسینی با ذکر اینکه متاسفانه بیشتر حجم مطبوعات ایلام به آگهی ها اختصاص می یابد، افزود: این در حالیست که باید مطالبی که برای آگاهی مردم لازم است، منتشر شود.
به گفته وی، مجموع این عوامل دست به دست هم داده که مردم به سمت مطالعه روزنامه ها نروند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام در این خصوص معتقد است: فرهنگ و فضای مطالعه در این استان متاسفانه به نحو مطلوب نهادینه نشده است.
حجت الاسلام "حسین ملکی" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فرهنگ سازی در زمینه مطالعه از جمله روزنامه ها باید از خانواده ها و از همان دوران کودکی آغاز شود.
وی ادامه داد: باید مطالعه از دوران دبستان در افراد به عادت تبدیل شود تا در وجود مردم رسوخ پیدا کرده و این فرهنگ نهادینه شود.
به گفته وی، باید کتاب و دیگر آثار مکتوب همچون روزنامه به عنوان کالایی فرهنگی در سبد خانوارهای استان قرار بگیرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام در مجموع افزایش سطح فرهنگ مطالعه مردم را نیازمند همکاری و هماهنگی مردم و دستگاه های فرهنگی دانست.
مسوول امور مطبوعاتی و تبلیغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام نیز در این خصوص گفت: پایین بودن افراد روزنامه خوان تنها مختص این استان نیست.
"عمران خودآموز" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: متاسفانه طی سالهای اخیر میزان افراد روزنامه خوان در سطح کشور کاهش یافته است.
وی یکی از دلایل این مساله را تنوع و افزایش نشریات الکترونیکی در کشور و از طرفی پایین بودن کیفیت مطبوعات عنوان کرد.
وی با اشاره به پایین بودن میزان مطالعه مردم این استان در زمینه روزنامه گفت: مطبوعات این استان باید به سمت تولید مطالب بروند.
وی با بیان اینکه متاسفانه مطالب تولیدی بیشتر مطبوعات منتشر شده استان اندک است، ادامه داد: برخی مطبوعات استان رسالت خطیر مطبوعاتی را فراموش کرده و در چاپ نشریه شان از مطالب سایر رسانه ها به صورت کپی که مخالف قوانین مطبوعاتی است، استفاده می کنند.
وی این مساله که موجب شباهت بیشتر مطالب نشریات می شود را یکی از مهمترین عوامل بی انگیزی و کم میلی مردم استان برای خواندن روزنامه دانست.
خودآموز با ابراز تاسف از اینکه برخی مطبوعات ایلام نتوانسته اند فضای جذاب خبری را در استان ایجاد کنند، گفت: نشریات محلی باید چیزی که متناسب با میل مردم است، منعکس کنند.
به گفته وی، مطبوعات باید حرفهای ناگفته مردم را چاپ کنند و به خواسته های مردم توجه داشته باشند.
هم اینک 22 نشریه محلی و 20 نمایندگی روزنامه های سراسری در استان ایلام فعال است.ک/4 7171/534/633/1139 شماره 374 ساعت 16:01 تمام
تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱