کارگاه کشوری "آشنایی با استانداردهای برنج" در گیلان گشایش یافت .............................................................
رشت، خبرگزاری جمهوری اسلامی 09/11/86 داخلی.اقتصادی.کشاورزی.برنج.
کارگاه آموزشی کشوری "آشنایی با استانداردهای برنج و ارزیابی کیفیت آن" روز سه شنبه در سالن شهید آوینی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان گشایش یافت.
قطب علمی برنج کشور ، دانشگاه گیلان، موسسه تحقیقات برنج کشور، اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور، دفتر برنج و حبوبات وزارت جهادکشاورزی، دفتر صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی از برگزار ـ کنندگان این کارگاه آموزشی هستند.
دبیر برگزاری کارگاه آموزشی یاد شده به خبرنگار ایرنا، گفت: آشناسازی کارشناسان با استانداردهای موجود برنج ، آشناسازی با امکانات و تجهیزات کنترل کیفیت برنج و آموزش روشهای ارزیابی کیفیت برنج "در بخش های کیفیت تبدیل، کیفیت پخت و کیفیت غذا" از جمله اهداف برگزاری این کارگاه آموزشی است.
"سیدحسین پیمان" افزود: زمینه سازی برای پیاده کردن استانداردهای موجود، توسعه و اشاعه فرهنگ استاندارد، افزایش کیفیت در تولید برنج و زمینه سازی برای ورود دربازارهای جهانی برنج از دیگراهداف برگزاری این کارگاه آموزشی است.
وی گفت: در این کارگاه آموزشی تلاش می شود تا با انتقال یافته ها و مبانی علمی، ویژگیهای لازم و امکانات و ابزار مورد نیاز برای استاندارد کردن محصول برنج و ارزیابی کیفیت محصول و سیستم عمل آوری ارایه شود.
وی اظهار داشت: آشنایی با کیفیت تبدیل شلتوک به برنج سفید در کارخانه و استانداردهای آن از دیگر مباحث مهم در این کارگاه آموزشی است.
وی همچنین گفت: کیفیت واستاندارد برخی از محصولات کشاورزی ایران به دلیل عدم رقابت و البته برخی مشکلات ساختاری، در سطح پایینی است.
وی افزود: برخوداربودن برخی از ویژگیهایی نظیر استاندارد و کیفیت کالا، نقش مهمی در تجارت جهانی محصولات کشاورزی ایفا می کند.
وی اظهار داشت: افق آینده بورس محصولات کشاورزی بر تدوین استانداردهای محصولات کشاورزی در سطح استانداردهای بین المللی استوار است.
وی با بیان این مطلب که استانداردهای تدوین شده در بخش کشاورزی را باید عملیاتی کنیم، افزود: کمترین اطلاع رسانی در رابطه با استانداردهای موجود برنج انجام گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: در زمان حاضر حدود سه میلیون تن شلتوک در کشور تولید می شود که قرار است در برنامه خودکفایی برنج به چهار میلیون و 116 هزار تن افزایش یابد.
پیمان بااشاره به تنوع اقلام برنج در ایران اضافه کرد: سالانه50 رقم مختلف برنج در کشور تولید می شود که این تنوع خیلی مناسب نیست.
وی گفت: در کشوری مانند هندوستان که 45 میلیون هکتار زمین زراعی برنج دارد، در 75 درصد از این زمین ها کمتر از 10 رقم کشت می شود.
وی تاکید کرد: بایستی با حرکت جمعی برای کیفی کردن محصولات کشاورزی گام برداریم.
در این کارگاه آموزشی سه روزه جمعی از کارشناسان برنج و صاحبان صنعت شالیکوبی کشور شرکت دارند.ک/2 506/15527286/ شماره 415 ساعت 16:38 تمام