کمبود نفت سیاه فعالیت کوره های آجری پزی نکا را با رکود مواجه کرده است ...................................................................
ساری ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 21/12/86 داخلی.اقتصادی.سوخت.کمبود.مازندران.
کمبود نفت سیاه ( مازوت ) موجب رکود فعالیت شمار زیادی ازواحدهای تولیدی کوره های آجرپزی در شهرستان نکا شده است.
به گزارش خبرنگارایرنا، شماری از کوره داران نکا در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشتند: با رکود فعالیت کوره های آجرپزی علاوه بر گرانی قیمت آجر در این شهرستان موجب بیکاری حداقل سه تا چهار هزار نفر که به طور مستقیم وغیرمستقیم دراین کار اشتغال داشته اند شده است و خسارتهای زیادی به خشت خام کوره داران وارد کرده است.
بنابراین گزارش خشت خام برخی از کوره های آجرپزی این شهرستان که در روستاهای اطراف واقع شده ازحداقل دو تا سه ماه گذشته درداخل کوره زیر پلاستیک مانده و منتظر دریافت سوخت می باشند.
به گفته کوره داران نکا بارش برف و باران شدید در زمستان امسال مالکان این واحدهای آجری پزی را که بیشتر آنها به صورت استیجاری اداره می شود با خسارت مالی شدیدی مواجه کرده است.
بر اساس آمار غیررسمی در شهرستان نکا بالغ بر 250 تا 270 واحد آجری با ظرفیت تولید سالانه200 میلیون قالب آجر فعالیت دارد که حدود هشت هزار نفر به صورت مستقیم در این واحدها اشتغال دارند.
"شعبان میرزایی" از فعالان این بخش می گوید : کمبود نفت سیاه درنکا موجب شده تا فعالیت اکثر این واحدهای تولیدی به حالت نیمه تعطیل درآید.
وی افزود : کمبود سوخت این واحدها که نفت سیاه بوده موجب شده تا برخی از کوره داران به رغم آماده بودن خشت خام در داخل کوره هاشان موفق به پخت آن نشوند.
وی مدعی شده که این کوره داران که خشت خام آنها از مدتها زیر پلاستیک در برف و باران زمستانی بوده و با برودت هوا خسارت زیادی متحمل شدند.
میرزایی گفت: عدم پخت به موقع خشت خام موجب شده تا علاوه بر گرانی آجر تعداد زیادی از کارگران این واحدها نیز بیکار شوند.
"رضا آبلویی" یکی دیگر از کوره داران نکا می گوید : بخش زیادی از کوره های آجری این شهر از سوی کارگران به صورت استیجاری اداره می شود و امرار معاش این افراد و کارگرانشان از فعالیت این واحدها تامین خواهد شد.
وی گفت: متاسفانه کمبود سوخت موجب شده تا علاوه بر بیکاری کارگران، مستاجران نتوانند واحدهای تولیدی تحت اجاره خود را خالی کنند و این امر سبب شد تا به مالکان این واحدها خسارت بپردازند.
آبلویی افزود: دولت که در اجرای طرحهای زودبازده به دنبال ایجاد اشتغال است ،چرا فکری به حال کوره داران نمی کند که به دلیل نبود سوخت مورد نیاز کارگرانشان بیکار شدند.
وی گفت : دولت برای ایجاد این تعداد شغل از محل طرحهای زودبازده باید حداقل 10 میلیارد ریال تسهیلات کم بهره به کارآفرینان پرداخت کند، در حالی که ما بدون حداقل یک ریال دریافت تسهیلات این اشتغال را ایجاد کرده ایم.
این کوره دارنکایی خواهان تامین سوخت مورد نیاز کوره های آجر پزی و استمرار فعالیت این واحدها و اشتغال کارگران بیکار شده است.
"محمدرضا مظلومی" مدیر پخش فرآورده های نفتی منطقه ساری اعلام کرد: به همه متقاضیان سوخت مازوت حواله واگذار شده است و اگرآجرپزی حواله دریافت سوخت را دریافت نکرده باشد، پی گیری خواهیم کرد.
وی افزود: پیمانکاران وظیفه حمل سوخت مازوت را برای متقاضیان دارند و شرکت فرآوردهای نفتی ساری در این بخش مسوولیتی ندارد.
وی به ضعیف بودن پیمانکاران استان در تامین سوخت مازوت اشاره کرد و گفت : از آنجاییکه نیروگاه شهید سلیمی نکابخش عظیمی از سوخت مازوت استان را مصرف می کند پیمانکار در ارایه سوخت به دیگر متقاضیان با مشکل مواجه است.
وی به فرسودگی ناوگان حمل و نقل سوخت استان اشاره وادامه داد: متاسفانه پیمانکاران قوی با خودروهای مناسب دراستان نداریم تا در حمل و انتقال سوخت به موقع را انجام بدهند.
مظلومی در پاسخ به این پرسش که شرکت نفت ساری در توانمند کردن پیمانکار چه نقشی دارد؟ گفت : پارسال یک پیمانکار مادر را شکل داده ایم اما این پیمانکار نتوانسته است به درستی حمل و نقل سوخت را با ناوگان خود انجام دهد.
وی تصریح کرد: قرارداد اصلی تامین سوخت بین مصرف کننده و پیمانکار است و شرکت نفت در ارایه حواله به صورت کارشناسی به نسبت نیاز انجام می دهد.
مازندران دارای حدود سه میلیون نفر جمعیت است.ک/4 506/ 2585/402 شماره 344 ساعت 14:29 تمام
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱