اظهارات یک کارشناس در خصوص اهمیت سیلو کردن علوفه جو # گرگان ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 20/02/85 داخلی.اقتصادی.کشاورزی.علوفه اغلب غلات برای تولید علوفه خشک دارای کیفیت خوبی می باشند وقصیل (علوفه ) خشکی که از یک واحد زراعی غلات تولید می شود به لحاظ کمیت و کیفیت نسبت به سایر نباتات علوفه ای خیلی بیشتر است. علوفه سبز غلات که در پاییز کاشته می شود و در اواخر زمستان و یا بهار مورد چرا و یا تغذیه مستقیم احشام قرار می گیرد قصیل نامیده می شود. کارشناس مسوول محصولات علوفه ای جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اهمیت سیلوکردن قصیل (علوفه ) جو گفت: علوفه خشک غلات دارای مقدار زیادی پروتئین، نیاسین و هیدراتهای کربن قابل هضم است. به گفته مهندس "غلامرضا شریفی" غلات دارای فاکتورهای متنوعی می باشند که در موقع کمبود علوفه و یا عدم رشد بعضی نباتات علوفه ای در اثر عوامل نامساعد رشد، امکان کشت و کار و تولید، عملکرد علوفه مناسبی را به وجود می آورند. وی با بیان این که میزان عملکرد جو در هکتار به نسبت سایر غلات بیشتر است، گفت: جو به نسبت سایر غلات در برابر خشکی و یا شرایط نامساعد دیگر مقاومت زیادتری دارد. وی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا خاطرنشان کرد: جو را باید درمرحله شیری جهت علوفه برداشت کرد چرا که در این مرحله میزان پروتئین و هیدراتهای کربن بیشتر از سایر مراحل است. در صورت گذشت مراحل مختلف رسیدن غلات از میزان عملکرد آن به تدریج کاسته می شود. شریفی با اشاره به این که در مناطقی که اختصاص به کشت غلات اصلی دارد در صورت نامساعد بودن شرایط می توان غلات را به عنوان علوفه سیلویی برداشت کرد افزود: همچنین از غلاتی که دارای خوابیدگی زیاد بوده و محصول مرغوب تولید نمی شود می توان به عنوان علوفه خشک استفاده کرد. در زمان کشت غلات علوفه ای نیاز به دقت در آماده کردن زمین نیست و اما در زمان برداشت برای تعلیف و تغذیه احشام جو را باید در مرحله شیری برداشت و در موقع سیلو کردن باید ساقه ها را خرد کرد تا هوای داخل سیلو کاملا خارج شود. به گفته وی، زمان برداشت علوفه جو در آغاز سنبله رفتن می باشد و علوفه را می بایست در اندازه های دو تا چهار سانتی متری خرد و قطعه قطعه کرد. وی گفت: پر نمودن سیلو باید از مخلوط یکنواخت کاه و غله باشد و سیلو بعد از سه هفته قابل استفاده است. در سال زراعی جاری 65 هزار هکتار جو در استان گلستان کشت شد که براساس پیش بینی مسوولان جهاد کشاورزی 100 هزار تن محصول از آن برداشت می شود. استان گلستان با بیش از 20 هزار کیلومترمربع وسعت 650 هزار هکتار اراضی زراعی دارد. 2570/601