کارشناسان قزوینی: تغذیه در تقویت فکر و آرامش پیش از امتحان موثر است # قزوین ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 01/04/85 داخلی.اجتماعی.علمی.تغذیه. جمعی از کارشناسان تغذیه دانشگاه علوم پزشکی قزوین معتقدند: داوطلبان شرکت کننده در کنکور باید در فرصت باقی مانده در رعایت تنوع، تعادل مواد غذایی و حفظ میزان انرژی لازم بدن خود تلاش کنند. به باور این کارشناسان، کمبود انرژی مانع تمرکز فکر داوطلبان هنگام مطالعه و آزمون می شود، بنابراین تغذیه مناسب در روزهای امتحان تاثیر بسزایی در تقویت قدرت فکری و آرامش پیش از امتحان دارد. این عده به خبرنگار ایرنا گفتند: اضطراب ناشی از کنکور درروزهای پایانی باعث بی اشتهایی و پرخوری عصبی در داوطلبان می شود، در این راستا داوطلبان باید همانند مطالعه درس هایشان برای تغذیه خود نیز برنامه ریزی کنند. یک کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی قزوین به داوطلبان کنکور توصیه کرد: مصرف پنج تاشش وعده غذای سبک راجایگزین سه وعده غذای سنگین و پرحجم کنند، چرا که خوردن غذاهای پرحجم و سنگین خواب آلودگی و کسالت را بدنبال دارد. به گفته "شادی منجم"، استرس موجب بروز مشکلات گوارشی مثل یبوست، درد ونفخ شکم می شود که مصرف سبزی و میوه های تازه در رفع این مشکل نقش بسزایی دارند و ازسوی دیگر خوردن این موادتمایل به مصرف موادغذایی شیرین مانند شکلات را تا میزان زیادی کاهش می دهد. وی توضیح داد: بیشتر داوطلبان تصور می کنند که در روزهای نزدیک به کنکور بدنشان به مواد قندی نیاز دارد و شیرینی و تنقلات مصرف می کنند درصورتی که این مواد غذایی تنها انرژی زا بوده و نیازهای غذایی بدن را تامین نمی کند. به گفته این کارشناس، زیادروی درخوردن شیرینی و تنقلات بعد از مدتی احساس خستگی برای داوطلبان کنکور به ارمغان می آورد وازسوی دیگر عادت به مصرف مواد قندی زیاد موجب افت قند خون در سر جلسه کنکور می شود. منجم با بیان این مطلب که داوطلبان نباید از داروهای خواب آور و آرام بخش استفاده کنند، گفت: بجز استامینوفن ساده آن هم درصورت بروز سردرد هیچ دارویی دیگری نباید مصرف کرد و در صورت احساس استرس شدید، داوطلبان کنکور از جوشانده لیمو امانی، گل گاو زبان و سنبل الطیب مصرف کنند. یک کارشناس تغذیه دیگر قزوینی، مصرف روزانه یک لیوان شیر را برای ایجاد آرامش دوران آمادگی برای امتحان موثر دانست و گفت: افرادی که تجربه های ناخوشایندی با شیر دارند، توصیه می شود یک روز قبل از آزمون شیر نخورند. "شادی هم قلم" با بیان این مطلب که فقرآهن قدرت تمرکز و یادگیری را کاهش می دهد، افزود: گوشت قرمز، جگر، عدس، سویا و انواع آبمیوه و سبزیجات تازه نظیر لیمو شیرین و ترش، گوجه فرنگی و مرکبات برای تامین و افزایش جذب این ماده مغذی موثر است. به گفته وی فندق و گردو از تقویت کنندهای حافظه محسوب می شوند، گردو حاوی ویتامین A و B و املاح معدنی نظیر کلسیم، فسفر و آهن است که به علت داشتن ویتامین های گروه "ب" منجر به تقویت اعصاب، رفع بی حالی، سستی واضطراب می شود.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: خوردن صبحانه درافزایش قدرت یادگیری، تقویت حافظه کوتاه مدت، افزایش تمرکز و کاهش خواب آلودگی موثر است. وی خاطرنشان ساخت: مصرف هفته ای دوبار ماهی نیز در افزایش قدرت یادگیری تاثیر بسزایی دارد. هم قلم در پایان به داوطلبان آزمون سراسری توصیه کرد: از خوردن غذاهای شور و چرب در این ایام پرهیز کنند، چرا که این مواد غذایی توان ذهنی را کاهش داده و منجر به نتیجه گیری نامطلوب در آزمون می شود. (م ـ ف/616/1357/587)
تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۸۵ - ۰۰:۰۱