تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۸۵ - ۰۰:۰۱
گرمای شدید و کاهش جوجه ریزی باعث افزایش قیمت مرغ در مازندران شد # ساری ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 14/06/85 داخلی.اقتصادی.جهاد کشاورزی.دام و طیور. کارشناسان گرمای شدید و کاهش جوجه ریزی را از مهمترین عوامل در افزایش قیمت مرغ در مازندران دانستند. به گزارش روز سه شنبه خبرنگار ایرنا بررسی های انجام شده نشان می دهد که شماری از واحدهای مرغداری گوشتی دراین استان به علت گرمای شدید که موجب تلفات ماکیان و رشد نامناسب مرغ می شود ،موفق به جوجه ریزی نشده اند. هوای استان مازندران از یک ماه پیش تاکنون نسبت به سالهای گذشته به شدت گرم شده تا آنجاییکه دمای هوا در برخی موارد به 38 درجه نیز رسیده است. به گفته کارشناسان این امر موجب شده است تا تولیدکنندگان در صنعت طیور با کاهش تولید و عرضه جوجه یک روزه مواجه شوند. این کارشناسان افزایش برخی از مواد اولیه ، دانه و خوراک مرغ را نیز در این افزایش قیمت بی تاثیر نمی دانند. کاهش عرضه به دلیل کاهش تولید باعث شده است که قیمت گوشت مرغ باکیفیت بالا در ساری مرکز استان مازندران طی هفته جاری از 16 هزار ریال در هر کیلوگرم به 18 هزار و 500 ریال افزایش یابد. این درحالیست که به گفته تولیدکنندگان قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده در مرغداریها 10 هزار و 500 تا 11 هزارو 500 ریال است. مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران در گفت وگو با ایرنا ضمن تایید افزایش قیمت مرغ گفت: درحالی شاهد افزایش خرده فروشی مرغ هستیم که قیمت مرغ در واحدهای مرغداری هر کیلو گرم 10 هزار و 500 ریال و مرغهایی با وزن بیش ازدو کیلو و 400 گرم ، 11 هزارو 500 ریال است. "عطاالله حسن زاده" افزود: مرغها پس از مراحل کشتار و آماده سازی برای طبخ باید باافزایش 20 درصدی قیمت در بازار عرضه شوند. وی واسطه هارا نیز در افزایش قیمت خرده فروشی مرغ موثر دانست و افزود: به نظر می رسد قیمت فعلی مرغ در بازار تحت تاثیر دیگر عوامل نیز افزایش یافته و قیمت ها به نسبت قیمت در محل مرغداری ها ناعادلانه است. وی گرمای شدید را که به توقف رشد مرغ می انجامد ، افزایش دستمزد کارگران و دان مرغ و کاهش در تولید جوجه یکروزه را از جمله دلایل افزایش قیمت مرغ در بازار دانست. حسن زاده تصریح کرد: به دلیل عدم نظارت ، بیشترین سود را در این وضعیت واسطه ها ، دلالان و توزیع کنندگان می برند. معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی مازندران پیشتر بدون اعلام آمار از کاهش جوجه ریزی خبر داده و گفته بود : درصدی از واحدهای مرغداری گوشتی به علت گرمای شدید ، گرانی مواد اولیه، کاهش تقاضا وعدم نقدینگی جوجه ریزی نکرده اند. به نظر می رسد یکی دیگراز دلایل افزایش قیمت مرغ ،کاهش جوجه کشی و توقف تولید و پرورش ماکیان بومی باشد که خود متاثر از افزایش شایعات مربوط به بروز بیماری آنفلوانزای پرندگان و تصمیم سازمان دامپزشکی در معدوم ساختن انواع ماکیان و پرندگان خانگی است. بررسی وضعیت صنعت طیور استان مازندران نشان می دهد که تولید و پرورش ماکیان بومی از جمله اردک ، غاز و مرغ گوشتی و تخم گذار در میان خانواده های روستایی بسیار اهمیت داشته و بخشی از درامدهای انان را تامین می کند و به طور قطع هر تغییری در تولید این بخش در نوسانات قیمت مرغ در بازار نقش بازی می کند. امسال به دلیل شایعه بیماری آنفلونزای پرندگان با هماهنگی بهداشت و دامپزشکی بیش از 120 هزار قطعه از انواع ماکیان در روستاها معدوم شدند. در همین حال روستاییان مازندران از جوجه کشی سنتی و تولید مرغ و اردک نیز خودداری کردند. تولید سالانه جوجه کشی در کارخانجات جوجه کشی مازندران 22 میلیون و 130 هزار قطعه ، از مزارع مرغ مادر استان 14 میلیون قطعه ودر واحدهای مرغداری استان 61 میلیون قطعه است. مازندارن از استانهای مهم تولیدکننده گوست مرغ است و سالانه بیش از یکصد هزار تن گوشت مرغ در این استان تولید می شود. 506/2585/ 402