باغات فندق گیلان تا 30 هزار هکتار افزایش می یابد # رشت، خبرگزاری جمهوری اسلامی 07/11/85 داخلی.اقتصادی.کشاورزی.باغی.فندق. معاون مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان گفت: با توجه به احداث سدها و مطالعات در دست انجام سطح زیر کشت باغات فندق گیلان تا 30 هزار هکتار افزایش می یابد. " دکتر محمد رمضانی " روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فندق یکی از محصولات اساسی گیلان است و 90 درصد فندق کشور در استان گیلان بویژه اشکورات رودسر تولید می شود. وی اظهارداشت : هم اکنون 12 هزار هکتار از اراضی رودسر زیر کشت فندق است و سالانه از این اراضی 15 هزار تن فندق برداشت می شود که این میزان در پایان برنامه چهارم توسعه به 30 هزار هکتار افزایش می یابد. وی با اشاره به اینکه عملکرد تولید فندق در ایران یک تن در هکتار است ، گفت : این میزان بسیار پایین است و علاوه بر آن مسائل بهزراعی باغات فندق و نقایص گرده افشانی از مشکلات اساسی فندقکاری در استان گیلان است. " رمضانی " اضافه کرد : برای رفع این مشکل بیش از 50 رقم فندق ارقام خارجی از کشورهای مختلف در ایستگاه تحقیقات فندق استان جمع آوری شده که میزان سازگاری آنها با خاک و آب هوایی این منطقه در دست بررسی است. وی یادآورشد: تعدادی از ارقام بویژه ارقام گرده زا در منطقه فندق کار رودسر توسعه یافته است. وی از طرح تک تنه بودن درختان فندق و بهبود روشهای تغذیه و فرمول کود، بررسی آفات و بیماریها به عنوان دیگر برنامه های این مرکز در زمینه توسعه فندق در استان یاد کرد. بیش از هشت هزار خانوار گیلان در کار کاشت و برداشت فندق فعالیت دارند. استان گیلان 90 درصد فندق کشور را تولید می کند که شهرستان های رودسر ، لاهیجان ، رودبار ، تالش از مراکز مهم تولید فندق در استان گیلان هستند. کشور ایران با 17 هزار هکتار باغ فندق و تولید سالانه 17 هزار تن فندق مقام ششم تولید فندق جهان را به خود اختصاص داده است. 605/604