یک مسوول بهداشتی قم: این استان نقشی در شیوع " وبا " ندارد # قم ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 25/05/84 داخلی. بهداشتی. وبا. رییس مرکز بهداشت قم گفت: این استان نقشی در شیوع بیماری "وبا" در کشور ندارد و شناسایی مبتلایان در قم ناشی از تلاش بی وفقه نیروهای این مرکز است.
دکتر"مسعود جعفراسماعیلی" روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: اولین نشانه های این بیماری در سیستان و بلوچستان مشاهده شد و قم نیز همزمان با کرج این بیماری را شناسایی کرد و امروز شاهد شیوع بیماری وبا در سراسر ایران هستیم. با اعلام خبر رقم بالای مبتلایان به وبا در قم برخی نگرش های منفی نسبت به مردم این دیار در بین هموطنان صورت گرفته است. کاهش مسافرت، کاهش خرید در قم از سوی زایران و مسافران ، کوتاه شدن مدت توقف زایران دراین شهر و حتی امتناع از سوارکردن مسافران قمی دراتوبوس های برون شهری از جمله این موارد است. وی افزود:وجود باکتری "اینابا" طی 10 سال گذشته در کشور بی سابقه بوده و به احتمال قریب به یقین، این باکتری از خارج مرزها وارد کشور شده است. جعفراسماعیلی اضافه کرد: این نوع وبا در کشورهای پاکستان، افغانستان، تاجیکستان، جنوب عراق و شمال آفریقا شایع است. وی ادامه داد: به احتمال قوی، این بیماری از طریق رفت و آمد ایرانیان و یا اتباع بیگانه به کشورهای مذکور انتقال یافته است. وی قم را شهری زایرپذیر بویژه از کشور پاکستان دانست و ادامه داد: مشکل مرکز بهداشت با پاکستانی های مقیم قم و یا کسانی که به صورت قانونی وارد کشور می شوند، نیست. وی افزود: مسافران غیرقانونی پاکستانی با ورود به قم و سکونت در حاشیه این شهر، موجبات انتقال بیماری را فراهم می کنند. جعفر اسماعیلی تاکید کرد: این افراد بدلیل جابه جایی سریع به امکانات بهداشتی دسترسی ندارند و مرکز بهداشت نیز تاکنون نتوانسته است از این افراد نمونه گیری بیماری وبا را به عمل آورد. وی افزود: پاکستانی هایی که به قصد تکدی گری وارد قم شده بودند به دلیل شناخته شدن از سوی مردم و پیگیری مسوولان طی چند روز گذشته ناپدید شده اند و گزارشی دال بر حضور این افراد مشاهده نشده است. وی افزود: مرکز بهداشت برای کنترل افغانهایی که در کوره های آجرپزی و سنگبری مشغول فعالیت هستند، روی این اماکن نظارت دقیق اعمال می کند. جعفراسماعیلی نمونه گیری ازاین افراد، کلرزنی آب مصرفی و نظارت بر سرویس بهداشتی را از فعالیتهایی دانست که برای حفظ سلامتی کارگران افغان صورت گرفته است. رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز گفت: مسافرانی که بدون ضابطه و قانون وارد کشور می شوند به دلیل نبود نظارت، بیماری را براحتی انتقال می دهند. دکتر " محمدرضا رییس کرمی " افزود: ورود اتباع بیگانه به کشور باید در قالب تورهای گردشگری و به صورت منظم و مشخص صورت پذیرد. مسوول اتباع خارجی استانداری قم گفت:طبق آمار هم اکنون 60 هزار افغان در قم اقامت دارند و بستگی به فصول خاص سال، این آمار با تغییراتی نیز همراه است. "مجتبی وزیری"،آمار پاکستانی های مقیم قم را یکهزار و 200 طلبه دانست که با جمعیت خانوار به پنج هزار نفر می رسند. وی اظهار داشت: رفت و آمد اتباع کشورهای مختلف در مرزها کنترل می شود و از زمانی که بیماری وبا نیز پدیدار شده این کنترلها شدت بیشتری یافته است.
وزیری اضافه کرد:اداره اتباع بیگانه آمادگی دارد اتباعی را که فاقد کارت و ویزا هستند از استان قم به مرزها انتقال دهد. وی ادامه داد: حضور غیرقانونی اتباع بیگانه در قالب یک گروه یکصد نفره از متکدیان حرفه یی تبعه پاکستان گزارش شده بود که البته طی دو هفته گذشته آنان قم را ترک کرده اند. وزیری اظهارداشت: از بین 96 فرد شناسایی شده تنها یک نفر پاکستانی است که وی نیز به باکتری التور شایع در کشور مبتلا نبوده است. وی باتاکید براینکه نباید منشاء بروز این بیماری را اتباع بیگانه دانست، افزود:ما باید سعی کنیم بهداشت فردی و اجتماعی را رعایت کنیم تا در برابر هرگونه آسیبی مصون بمانیم. 2451/550/548/543
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۸۴ - ۰۰:۰۱