تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۸۴ - ۰۰:۰۱
روستاییان بخش کجور نوشهر: کیفیت نان این منطقه نامطلوب است # نوشهر، خبرگزاری جمهوری اسلامی 20/09/84 داخلی.اجتماعی.نانوایی.نان. شماری از روستاییان بخش 23 هزار نفری کجور نوشهر با اشاره به کیفیت نامطلوب نان پخت شده درنانوایی های این منطقه، گفتند: رعایت نکردن بهداشت و نبود مدیریت و نظارت این مشکل را تشدید کرده است. آنان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، همچنین فرسودگی واحدهای نانوایی و امکانات آن و توزیع آرد با کیفیت پایین را ازدیگر دلایل افت کیفی پخت نان در این بخش اعلام کردند. "مقدس افراسیابی" بهورز خانه بهداشت روستای "کینج" ضمن ابراز نگرانی از بهداشتی نبودن نانوایی های بخش کجور گفت: مسوولان بر کار نانوایی ها نظارت مستمر داشته باشند. وی استفاده نکردن از آب سالم برای تهیه خمیر، نداشتن کارت سلامت و لباس کار و تمیز نبودن محیط کار را از جمله موارد غیربهداشتی بودن این خبازی ها برشمرد. وی گفت: برخی از اهالی روستاهای این بخش به دلیل وضع موجود، نان مورد نیاز خود را از شهرهای نوشهر و چالوس تهیه می کنند. به گفته این بهورز، علی رغم اینکه حکم منع فعالیت خبازی این روستا ازسوی مراجع به صاحبش داده شد، متاسفانه این نانوایی همچنان نان می پزد و به مردم عرضه می کند. "محمود خزایی" رییس شورا روستای "پول" کجور بی توجهی و نبود نظارت بر نانوایی های این بخش را عامل بروز این مشکلات اعلام کرد. وی پخت نان در نانوایی این روستا را به دلیل فرسودگی مغازه و بهداشتی نبودن آن مناسب ندانست. وی تاکید کرد: نانوایی با سلامت مردم در ارتباط است و محیط آن باید بهداشتی و مجموعه کارکنان آن باید بهداشت را رعایت کنند. وی نان های پخته شده در نانوایی این روستا را غیرقابل خوردن دانست. یک مقام بهداشتی درشبکه بهداشت "میخساز" کجور که خواست نامش اعلام نشود، نیز به مشاهده شدن برخی چیزها در نان پخته شده در یکی از نانوایی های این بخش اشاره کرد. "محمد صالح فتوکیان" کارشناس مبارزه با بیماری ها در مرکز بهداشتی و درمانی روستای "پول" نیز اظهار داشت: در این روستا یک واحد خبازی به علت رعایت نکردن موازین بهداشتی مدتی است که تعطیل شده است. دراین حال شماری از خبازان بخش کجور نوشهر علت پخت نان نامطلوب را کیفیت نداشتن آرد عنوان کرده و از مسوولان امر خواهان توجه به این مشکلات این صنف شدند. عضو شورای اسلامی یکی دیگر از روستاهای این بخش نیز گفت: نانواها اصول خمیرگیری را رعایت نکرده و از جوش شیرین استفاده می کنند که برای سلامت مصرف کننده ضرر دارد. وی که خواست نامش اعلام نشود، به ضایعات نان اشاره کرد و گفت: مسوولان باید با برنامه ریزی و ارایه آموزش به خبازان جلوی ضایعات نان را بگیرند. به گفته جمعی از روستاییان این بخش برخی نانهای پخته شده در نانوایی- های این منطقه غیرقابل مصرف بوده و بیشتر برای مصرف دام و طیور استفاده می شود. رییس اتحادیه خبازان شهرستان نوشهر نیز ضمن تایید این مشکلات نانوایی ها گفت: نبود رسیدگی و نظارت از سوی مراکز بهداشت عامل غیربهداشتی بودن نانوایی های بخش کجور است. "قدرت الله خزایی"، داشتن کارت سلامت، لباس کار، رعایت بهداشت ومحیط تمیز در نانوایی ها را الزامی دانست. به گفته وی، آرد توزیع شده در این شهرستان با درصد پایین و کیفیت نامرغوب است. "محمد حسین زاده" رییس اداره تعاون روستایی نوشهر و چالوس نیز گفت: فرسودگی تجهیزات کارخانه ها در تولید آرد نامرغوب نقش دارد. وی درجه آرد توزیع شده در بخش کجور را 14 و 18 درصد اعلام کرد و افزود: ماهانه دو هزار و 400 کیسه آرد بین 28 واحد خبازی این بخش توزیع می شود. وی از ارایه اطلاعات بیشتر در این زمینه خودداری کرد. مسوولان شبکه بهداشت نوشهر از اظهار نظر در این ارتباط خودداری کردند. بحش کجور با 66 روستا در 75 کیلومتری جنوب شرقی نوشهر واقع شده است. م.ز/621/601