آلمان و حرکت برای جایگزینی انرژی های تجدیدپذیر با انرژی اتمی ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/02/03 سیاسی.آلمان.خورشیدی برلین - فاجعه اتمی در نیروگاه فوکوشیما ژاپن بعد از بروز زلزله و سونامی در این کشور، احزاب و سیاستمداران آلمان را که تحت فشار گسترده افکار عمومی قرار دارند، به یک توافق ناخواسته جهت کنار گذاشتن این انرژی و افزایش سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر سوق داد.
به گزارش ایرنا، پس از اتفاقات اتمی اخیر در ژاپن، آلمان شاهد چندین تظاهرات گسترده در اعتراض به ادامه استفاده از انرژی اتمی بود.
مخالفان معتقدند که این انرژی کاملا امن نیست و بروز هر اتفاق و فاجعه ای مانند زلزله شدید و یا انفجارهای تروریستی و سقوط هواپیما روی این نیروگاه ها می تواند فاجعه ای مانند فوکوشیما را در آلمان تکرار کند.
در اثر همین فشارها بود که دولت راست میانه آنگلا مرکل به رغم تایید چند ماه قبل خود مبنی بر تمدید استفاده از نیروگاه های اتمی این کشور به صورت میانگین حداقل 12سال پس از سال 2021، این طرح را معلق و هفت نیروگاه قدیمی این کشور را تعطیل کرد.
آلمان در مجموع 17نیروگاه اتمی دارد که هفت نیروگاه آن بسته شده و یکی از آنها نیز به دلیل مشکلات فنی پیش از این بسته شده بود. این نیروگاه ها حدود 23 درصد انرژی این کشور را تامین می کنند.
اگر چه دولت راست میانه کنونی متشکل از دمکرات مسیحی، سوسیال مسیحی و دمکرات های آزاد به سبب اقتصادی و سیاسی علاقه ای به تعطیلی نیروگاه های اتمی ندارند، ولی به نظر می رسدکه فشار گسترده افکار عمومی و شکست این احزاب در چند انتخابات مهم ایالتی در پایگاه های سنتی خود و پیروزی بزرگ احزاب مخالف انرژی اتمی، آنان را برای برنامه ریزی جهت کنار گذاشتن انرژی اتمی و سرمایه گذاری بیشتر در انرژی های قابل بازیافت همراه با مخالفان خود مجبور کرده است.
دیمتار شوتز رییس اتحادیه فدرال انرژی های قابل بازیافت آلمان در این باره معتقد است که انرژی های تجدیدپذیر خیلی سریع در آلمان می توانند، جایگزین انرژی اتمی شوند.
وی با اشاره به اینکه اتفاقات اتمی ژاپن بحث جدیدی را درباره سیاست انرژی آلمان ایجاد کرده است، گفت: همه رفتارهای اخیر در برلین نشان از وجود یک توافق وسیع سیاسی برای خارج شدن از انرژی هسته ای دارد.
رییس اتحادیه فدرال انرژی های قابل بازیافت آلمان مدعی شد که تا سال 2020 انرژی های قابل بازیافت می توانند حدود 47 درصد نیازمندی های برق آلمان را تامین کنند.
این کارشناس معتقد است، اگر چه انرژی های تجدیدپذیر به دلیل اتکای خود به طبیعت با افت و خیزهایی مواجه هستند، ولی برای مدتی می توان با نیروگاه های ذغال سنگ و گاز این فراز و نشیب ها را کنترل کرد تا اینکه در این زمینه از نظر فناوری و امکانات پیشرفت های بیشتری صورت گیرد.
وی یکی از مشکلات این بخش را ضعف در زمینه امکان ذخیره انرژی و خطوط انتقال این نیروگاه ها به نیروگاه های دیگر دانست، که باید پیشرفت هایی در این بخش بدست آید.
آلمان چندی پیش اعلام کرد که سهم انرژی های قابل بازیافت در تامین برق این کشور در سال 2010 به حدود 17درصد رسید که این رقم نیم درصد بیشتر از سال 2009 است. در این سال 36 میلیارد کیلو وات ساعت برق در این حیطه تولید شده است.
افزایش سهم انرژی های قابل بازیافت به دلیل ارتباط نزدیک آنها با وضعیت جوی مثل وزش باد، تابش نورخورشید و یا امواج دریا با افت و خیزهایی مواجه می شود.
در تامین انرژی های تجدیدپذیر سهم انرژی باد در آلمان حدود شش درصد است که به نظر می رسد بخش مهم تامین انرژی های قابل بازیافت در این کشور باشد در حیطه برق خورشیدی نیز آلمان با افزایش دو برابری در استفاده از این انرژی، حدود دو درصد از کل برق مصرفی خود را از آن تامین می کند.
انرژی های تجدیدپذیر دیگر مثل فتو ولتایک از طریق سلول های خورشیدی و بیوگاز نیز در این زمینه سهم مناسبی داشته اند.
طبق پیش بینی های وزارت محیط زیست آلمان، این انرژی ها تا 10سال دیگر می توانند حدود 40 درصد برق این کشور را تامین کنند.
سهم انرژی های تجدیدپذیر در کل انرژی های مصرفی در آلمان به حدود 10درصد در سال 2010 رسید که سهم بخش صنعتی و ماشین آلات از این انرژی حدود 8/5 درصد بوده است. سهم انرژی های تجدیدپذیر نسبت به سال 2009 حدود شش دهم درصد رشد داشته است.
آلمان با دادن سهم مناسبی به انرژی های تجدیدپذیر در کل تولید، حدود 120 میلیون تن گازهای گلخانه ای را در سال 2009 کاهش داده است. این رقم در سال قبل از آن حدود 111میلیون تن بود.
از سوی دیگر نقش انرژی های قابل بازیافت نیز در آلمان به عنوان یک عامل اقتصادی رو به گسترش است. در سال 2010 میزان سرمایه گذاری در این انرژی ها در این کشور حدود 26 میلیارد یورو بود که 25درصد بیشتر از سال قبل بود . سرمایه گذاری در این بخش در سال قبل از آن، حدود 20 میلیارد یورو بود.
اشتغالزایی در این بخش نیز روند رو به افزایش داشته است. هم اکنون 370 هزار فرصت شغلی در این بخش وجود دارد که نسبت به سال قبل هشت درصد افزایش یافته است و نسبت به سال 2004 بیش از دو برابر شده است.
سرمایه گذاری آلمان و حضور در بازارهای بزرگ دیگر کشورها نیز در این زمینه، مورد توجه شرکت های آلمانی بوده و رو به گسترش است. این کشور در بازارهای بزرگ چین، هند و آمریکا در کنار اتحادیه اروپا حضور پررنگی دارد سهم این انرژی ها در بازارهای جهانی هم اکنون از 30 میلیارد یورو به 60 میلیارد یورو رسید که پیش بینی می شود این رقم در سال 2020 به 400 میلیارد یورو برسد.
آلمان با بیشترین سرمایه گذاری و صادرات محصولات انرژی های قابل بازیافت در این بخش در جهان در رده نخست قرار دارد و در سال 2007 حدود 9 میلیارد یورو در این زمینه بویژه در حیطه صنایع بادی و صنایع آبی صادرات داشته است.
برلین در تلاش است تا سال 2020 در حیطه انرژی های تجدیدپذیر حدود80 میلیارد یورو صادرات داشته باشد.
تمرکز اصلی این کشور روی آمریکای جنوبی و لاتین به ویژه کشورهای آرژانتین، شیلی، اروگوئه و برزیل در زمینه انرژی های آبی است.
آلمان در حیطه انرژی خورشیدی نیز در بازارهای بزرگ استرالیا و آمریکا در حال سرمایه گذاری است.
برلین به تازگی در حوزه انرژی خورشیدی همکاری و سرمایه گذاری هایی در کشورهای خاورمیانه مثل عربستان سعودی و قطر شروع کرده است.
طبق آمارهای موجود حدود سه هزار شرکت آلمانی به نحوی با صادرات در حیطه انرژی های تجدیدپذیر فعال بوده و سال گذشته حدود پنج میلیارد یورو گردش مالی با مشتریان خارجی خود داشته است.
آلمان سرمایه گذاری خود را در آفریقا نیز در چارچوب همکاری های اقتصادی و توسعه ای آغاز کرده است و شرکت های این کشور در حیطه انرژی های خورشیدی و بادی تشویق به فعالیت در قاره سیاه شده اند، ولی همچنان کشورهای آمریکایی از بزرگترین اولویت های این کشور در این زمینه محسوب می شود.
اروپام1545**/250 ** 1514 شماره 106 ساعت 13:19 تمام