دلایل افزایش صادرات آلمان و هشدار کارشناسان نسبت به خوش بینی زیاد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/02/27 اقتصاد.آلمان.صادرات برلین - درحالیکه برخی مدیران آلمان با ابراز خوشحالی از رکورد شکنی صادرات این کشور در ماه مارس (اسفند/ فروردین )، دهه جاری را دهه طلایی برای صادرات این کشورنامگذاری کرده اند، برخی کارشناسان نسبت به خوش بینی بیش از حد هشدار می دهند.
به گزارش ایرنا، بنابراعلام اداره آمار فدرال آلمان، شرکت های این کشور در ماه مارس امسال ؟؟میلیارد و؟؟؟ میلیون یورو صادرات داشته اند که در تاریخ این کشور بعد از جنگ جهانی دوم بی سابقه بوده و نسبت به مدت مشابه سال قبل 8/15 درصد(15و 8دهم درصد) افزایش داشته است.
این رکورد در مورد واردات آلمان نیز با افزایش9/16درصدی (16و9دهم درصد)و رسیدن به رقم ؟؟ میلیارد و؟؟؟ میلیون یورو صدق می کند.
به گزارش اتاق بازرگانی آلمان، انتظار می رود، صادرات این کشور درسال جاری از مرز یک هزار میلیارد یورو عبور کند.
این رشد صادرات و واردات آلمان موجب شده است تا بعضی مدیران و مقامات آلمانی این را نشان دهنده پشت سر گذاشتن بحران و رکود اقتصادی سال های 2008و2009و دهه طلایی برای صادرات این کشور عنوان کنند.
**دلایل افزایش صادرات آلمان بنابر آمارمنتشره ازسوی اداره آمار فدرال آلمان، دلیل این رونق صادراتی افزایش تقاضا برای کالاهای این کشور بویژه از سوی کشورهای اتحادیه اروپا خارج از یورو است.
طبق این گزارش ها، میزان صادرات کالاهای آلمانی به کشورهای اتحادیه اروپا حدود 16درصد در ماه مارس رشد داشته، در حالیکه این رقم برای کشورهای این اتحادیه با واحد پولی غیر یورو،20 درصد بوده است.
درعین حال میزان صادرات کالاهای آلمانی به کشورهای دیگر و در حال رشد مانند چین، برزیل وآفریقای جنوبی نیز حدود4/15درصد (15و 4دهم درصد) رشد داشته است.
کارشناسان معتقدند که این رونق صادراتی با وجود افزایش خطرات به این زودی تمام نخواهد شد و همچنان ادامه می یابد.
کریستیان شولتز تحلیلگر مالی بانک برنبرگ با اشاره به اینکه برلین موفق به پشت سرگذاشتن بحران و رکود اقتصادی سال های اخیر شده است، گفت: انتظار می رود که آلمان یک دهه طلایی را در صادرات در پیش داشته باشد.
وی با بیان اینکه این پیشرفت در شرایط بالا بودن قیمت سوخت و انرژی ویورو در برابر دلار بدست آمده است، افزود: این موفقیت به امتیازات ویژه نظام اقتصادی آلمان مانند اعتبار کالاهای صنعتی این کشور و نظم حاکم بر آن باز می گردد.
تورستن پولایت کارشناس بانک بارکلیس نیز در این باره گفت: صادرات آلمان در حیطه بین المللی در وضعیت خوبی است و به نظر می رسد که به رغم فشارهای موجود موفق به حضور در بازار رقابت و پیروزی در آن شده است.
درعین حال اتحادیه عمده فروشان آلمان موسوم به ب گ آ نیز پیش بینی کرد که گردش مالی صادراتی آلمان در سال جاری میلادی از مرز یک هزار میلیارد یورو بگذرد.
**هشدار کارشناسان نسبت به خوش بینی بیش از حد در همین حال برخی کارشناسان نسبت به هیجان و خوش بینی زیاد هشدار می دهند و معتقدند که این رقم بالای رشد صادرات با همین وضعیت ادامه نخواهد یافت، زیرا ممکن است که سفارشات از خارج به سبب وضعیت کلی تجارت جهانی کاهش یابد.
بنابر ارزیابی کارشناسان کومرز بانک تجارت خارجی به عنوان یکی از ستون های اصلی رونق اقتصادی آلمان همچنان باقی می ماند، در حالیکه اتاق تجارت و صنایع آلمان با اشاره به وضعیت اقتصادی این کشور و جهان این وضعیت را خطرناک توصیف می کند.
این اتاق به رابطه تنگاتنگ اقتصادی آلمان و آمریکا اشاره کرده و معتقد است که بخشی از این رونق اقتصادی ناشی از ارتباطات اقتصادی قوی بین این دو کشور است، در حالیکه وضعیت اقتصادی آمریکا هنوز لغزنده است.
اتاق تجارت خارجی آلمان از سوی دیگر با اشاره به افزایش نرخ تورم در دنیا یادآور شده است که این تورم بالا خطراتی برای اقتصاد آلمان درپی خواهد داشت. زیرا خیلی از بانک های مرکزی نرخ بهره های خود را افزایش داده اند و این اقدام باعث کاهش دریافت وام از سوی مصرف کنندگان و سرمایه گذاران می شود. به همین سبب تقاضا برای کالاهای ساخت آلمان نیز کاهش پیدا می کند.
این اتاق مشکل دیگر را بحران مالی موجود در اتحادیه اروپا دانسته و هشدار داده است که نباید بحران مالی موجود در برخی کشورهای اروپایی با واحد پولی یورو و اثرات آن بر اقتصاد آلمان را نادیده گرفت.
کارشناسان خطر دیگر را مساله لیبی دانسته و یادآور شده اند که وضعیت این کشور به عنوان یک تامین کننده مهم نفت وانرژی موجب نگرانی زیاد است و در صورت تداوم بی ثباتی در آن می تواند در کل منطقه بی ثباتی ایجاد کند.
نگرانی دیگر برای کارشناسان آلمانی نبود ثبات اقتصادی در چین است. به اعتقاد آنان نا امنی در معاملات ملکی در این کشور و بالا و پایین شدن های سهام، انفجار قیمت ها و نابرابری امکانات و رفاه در چین می تواند بر آینده رابطه اقتصادی این کشور با آلمان تاثیر منفی بگذارد.
** کشورهای متقاضی کالاهای آلمانی بنابراعلام شرکتهای صنعتی آلمان، روسیه، کشورهای حوزه خلیج فارس، برزیل و مکزیک و کشورهای در حال ظهور در قاره آفریقا از جمله آفریقای جنوبی از متقاضیان عمده و رو به رشد کالاهای آلمانی هستند.
کارشناسان معتقدند که یک بازار مهم برای کالاهای آلمانی کشورهای عربی هستند. این بازار اگرچه شاید در کوتاه مدت به اندازه لازم رشد نکند، ولی در دراز مدت فرصت های خوبی برای توسعه صادرات به آنها ایجاد می شود.
در این کشورها بویژه در حیطه طرحهای زیرساختی، ساختمانی، تاسیسات، ارتباطات و مراکز تولید انرژی امکان سرمایه گذاری و جذب کالا از آلمان زیاد است.
در مجموع در پایان سال جاری میلادی انتظار می رود که گردش مالی صادراتی آلمان با 9درصد رشد به رقم یک هزار و46 میلیارد یورو برسد که رقم کم سابقه ای در جهان برای صادرات یک کشور تلقی می شود.
اروپام**/250 1514 شماره 050 ساعت 11:13 تمام
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱