تلاش برای پایان دوره حقارت شکست در برابر رژیم صهیونیستی ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/03/14 سیاسی.خارجی.سوریه.اعراب دمشق - سالگرد شکست اعراب در جنگ با رژیم صهیونیستی مصادف با چهارم ژوئن ، امسال با سال های گذشته متفاوت است زیرا آوارگان فلسطینی مردم را به حرکت به سوی مرزهای تاریخی فلسطین در کشوهای اطراف آن دعوت کرده و تلاش دارندتا روز شکست اعراب را به روز شکست دشمن صهیونیستی تبدیل کنند.
شکست 1967 میلادی همان جنگ ژوئن یا جنگ شش روزه است که در آن سال میان رژیم صهیونیستی از یک سو و مصر ، سوریه و اردن از سوی دیگر شعله ور شد و با پیروزی دشمن صهیونیستی و سیطره اش بر نوار غزه ، کرانه باختری ، شبه جزیره سینا مصر و ارتفاعات جولان سوریه پایان یافت.
جنگ 1967 سومین جنگ اعراب و اسراییل بعد از حمله صهیونیست ها در سال 1948 به فلسطین و حمله سال 1956 میلادی به مصر بود.
جنگ شش روزه باعث استیلای کامل دشمن صهیونیستی به فلسطین شد که تا سال 1948 میلادی تحت قیمومیت انگلیس قرار داشت.
جنگ چهارم ژوئن 1967 با حمله رژیم صهیونیستی به پایگاه های نیروی هوایی مصر در صحرای سینا آغاز شد. این منطقه به مدت سه هفته قبل از آن شاهد تنش و جنگ گسترده دشمن صهیونیستی با مصر سوریه و اردن بود.
به دنبال این شکست روحیه ارتش های عربی به هم ریخت. با وجود گذشت 44 سال از آن هنوز سایه سنگینش بر سر اعراب وجود دارد و موجب حقارت آنان شده است و قصد دارند تا به هر روشی این امر را جبران کنند و برخی تحلیلگران یکی از علل انقلاب های در منطقه و کشورهای عربی را همین امر می دانند.
در سال های گذشته زنده نگه داشتن این روز به انتشار مقاله در روزنامه های عربی و محکومیت تجاوز صهیونیستی محدود می شد اما امسال کمیته مقدماتی راهپیمایی بازگشت به فلسطین با صدور بیانیه شرکت در راهپیمایی به سوی فلسطین در روز پنجم ژوئن را خواستار شده است .
بر اساس بیانیه مزبور راهپیمایی 25 خرداد 1390 )پانزدهم مه ) رویدادی گذرا نبود بلکه اعلام آغاز مرحله ای تازه در تاریخ موضوع فلسطین بود که عنوان آن بازگشت آوارگان به سرزمینشان است.
فلسطینیان برای اولین بار از زمان احیای این روز 20 روز قبل به جای بیانیه ، جشنواره و سخنرانی ، تصمیم به بازگشت عملی به سرزمین خود گرفتند بر اساس بیانیه ، حرکت آوارگان فلسطینی از همه طرف به سوی فلسطین ، پیامی قوی به جهان و جهانیان است و آن این که آوارگان هر قدر هم که بگذرد ، مصمم به بازگشت به وطن هستند.
کمیته مقدماتی راهپیمایی بازگشت به فلسطین در ادامه بیانیه خود تصریح کرد : آنچه در سالگرد فاجعه اشغال فلسطین و روز نکبت (15 مه ) رخ داد ، نمونه ای کوچک از راهپیمایی عظیمی است که همه آوارگان فلسطینی و آزادیخواهان پشتیبان آنان در آن شرکت خواهند کرد تا سیم های خاردار را پشت سر گذاشته و به روستاها و شهرهای اشغالی بازگردند.
پایگاه اینترنتی انتفاضه سوم فلسطین نیز در فیسبوک مردم را به شرکت در انقلاب شکست ، روز بیعت قدس و انقلاب تازه در روز اشغال قدس، کرانه باختری و نوار غزه در روز یکشنبه پنجم ژوئن فراخوانده است .
صاحب نظران معتقدند شمار زیادی از مردم با وجود تهدیدهای اسراییل به استفاده از خشونت و سرکوب تظاهرکنندگان در برنامه های فردا شرکت خواهند کرد.
پایگاه انتفاضه سوم در بیانیه خود تصریح کرد ، همانگونه که سالگرد فاجعه اشغال فلسطین را احیا کردیم ، سالگرد شکست را احیا خواهیم کرد و آن را روز شکست رژیم اشغالگر صهیونیستی قرار خواهیم داد.
25 اردیبهشت ماه 1390 و در سالگرد اشغال فلسطین هزاران فلسطینی در سوریه، لبنان، اردن و فلسطین اقدام به راهپیمایی کردند اما نیروهای اشغالگر به سوی آنان تیراندازی کردند که در نتیجه 15 نفر از جمله چهار فلسطینی در جولان اشغالی سوریه به شهادت رسیدند.
در این روز، صدها جوان فلسطینی و آوارگان جولان اشغالی با عبور از میادین مین و سیم خاردار، وارد روستای مجدل شمس شده و حتی یک نفر خود را به شهر یافا در فلسطین اشغالی رساند که اشغالگران وی را به سوریه برگرداندند.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس ) نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد: راهپیمایی بازگشت به فلسطین که در سالگرد اشغال فلسطین برگزار شد، درها را به روی مرحله ای تازه در جنگ با اشغالگران صهیونیست گشود.
روزنامه هاآرتض چاپ رژیم صهیونیستی نیز نوشت: ارتش اسراییل تصمیم به تقویت نیروهای خود در مرزهای سوریه و لبنان همزمان با نزدیک شدن سالگرد شکست اعراب گرفته است.
به نوشته این روزنامه، تقویت نیروهای مزبور به منظور جلوگیری از تکرار حوادث شصت و سومین سالروز اشغال فلسطین است زیرا فلسطینیان و هوادارانشان می خواهند در سالگرد شکست ، حمله ای چند جانبه به سمت مرزهای تاریخی فلسطین اشغالی انجام دهند.
خاورم6 2312**2131** 1436** شماره 048 ساعت 10:51 تمام