دانشمندان آلمانی به دنبال تکنولوژی خنثی سازی تشعشعات زباله های اتمی ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/03/28 اجتماعی.آلمان.ایران برلین - دولت آلمان برغم آنکه قصد تعطیلی کامل تمام نیروگاههای اتمی این کشور تا سال 2022 و کنار گذاشتن این انرژی را دارد، ولی بودجه تحقیقاتی این بخش را افزایش داده و دانشمندان این کشور در حال طراحی روشی برای خنثی کردن کامل تشعشعات زباله های اتمی در کمترین زمان ممکن هستند.
به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه نویه اوسنابروکر سایتونگ ، دانشمندان آلمانی در این طرح به دنبال محلی هستند که درآن پلوتونیوم بعد از مدتی بطور کلی خنثی شده و مسیری را طی کند که دیگر زباله های اتمی تشعشع نداشته و به کل از بین بروند.
به نوشته این روزنامه، این طرح هنوز در مرحله مقدماتی است، ولی وزیر تحقیقات آلمان آن را یک فکر بسیار ناب و جالب دانسته است. ضمن آنکه نسبت به پیش بینی زود هنگام وعجولانه به اینکه بعد از20 سال زباله های هسته ای دیگر تشعشع نداشته باشند، هشدار داد.
هر میله سوخت هسته ای حدود سه سال در نیروگاهها استفاده می شود و وقتی از راکتور خارج می شود، دارای حدود400درجه حرارت است که این حرارت بعد از30 سال به 200 درجه کاهش می یابد و هزاران سال نیز طول می کشد تا زباله های اتمی بعد از نگهداری در مکان های بسیار مخصوص، دیگر تشعشعاتی منتشر نکنند و خطر آنها برطرف شود.
وزیر تحقیقات آلمان ادامه داد: هنوز هیچکس نمی داند، دقیقا این تکنولوژی و طرح آلمان ها برای از بین بردن سریع تشعشعات اتمی زباله های هسته ای چه زمانی تکمیل و قابل استفاده خواهد بود.
آلمان حدود17نیروگاه اتمی دارد که از این تعداد 8 نیروگاه تعطیل بوده و9 نیروگاه فعال هستند. این کشور اکثر میله های سوخت هسته ای خود را برای بازپروری به فرانسه و انگلیس ارسال می کند و بخشی از زباله ها را نیز در یک مکان موقتی در شمال این کشور دفن کرده و بخشی را نیز راهی روسیه می کند.
هرسال درآلمان حدود 400تن میله سوخت هسته ای ایجاد می شود که تنها بخش کوچکی از آنها قابل استفاده مجدد هستند و بقیه برای دفن و نگهداری به کشورهای دارای چنین فناوری ارسال می شوند.
از سال 2005 بازپروری میله های هسته ای در آلمان ممنوع شده است.
اروپام **250** 1514 شماره 118 ساعت 13:43 تمام