دیده بان حقوق بشر سوء استفاده نظامی اززندانیان در میانمار رامحکوم کرد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/04/22 سیاسی.میانمار.حقوق بشر تهران - دیده بان حقوق بشر اقدام ارتش میانمار در سوء استفاده از زندانیان و استفاده از آن ها به عنوان سپرهای انسانی در میدان های مین و نیز برای حفاظت از سربازان در برابر آتش در جبهه های درگیری با شبه نظامیان این کشور را محکوم کرد و خواستار تحقیق و تفحص سازمان ملل در این باره شد.
به گزارش گروه اخبار صوتی و تصویری ایرنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس از اعتراض یک گروه بین المللی حمایت از حقوق بشر نسبت به اقدام ارتش میانمار در اجبار زندانیان به حضور در خط مقدم درگیری های این کشور با شبه نظامیان قومی و استقاده از برخی از این افراد به عنوان سپر انسانی و اعدام آن ها در صورت تمرد خبر داد.
براساس این گزارش، دیده بان حقوق بشر اعلام کرد، استفاده نظامی از زندانیان محکوم به کار مشمول جرائم جنگی می شود که باید توسط سازمان ملل مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته و مقامات محلی آن را تحت پیگرد قانونی قرار دهند. مقامات میانمار، تاکنون در این باره اظهارنظری نکرده اند.
الن پیرسون معاون مدیر آسیایی این گروه حقوق بشر که مقر آن در نیویورک قرار دارد، گفت: ارتش این کشور آسیای جنوب شرقی ده ها سال است که به بهره کشی کاری از غیرنظامیان، به ویژه زندانیان متهم است اما اجبار زندانیان به حضور در خط مقدم جنگ بیرحمی ارتش میانمار را در سطوح بی سابقه ای به نمایش می گذارد.
آسوشیتدپرس افزود: این کشور که در گذشته به نام برمه شناخته می شد، پس از نیم قرن حکومت نظامی، سال گذشته انتخاباتی ترتیب داد و در ماه مارس رسما قدرت را به یک دولت غیرنظامی واگذار کرد. اما منتقدان می گویند دولت جدید نیز عملا نماینده دولت نظامی پیشین است و از زمان آزادی آنگ سان سو کی مظهر دمکراسی این کشور در ماه نوامبر پس از 7 سال بازداشت خانگی، اوضاع تغییر چندانی نکرده است.
براساس گزارش این خبرگزاری، در حدود 2 هزار زندانی سیاسی هنوز پشت میله های زندان ها به سر می برند و بیش از 100 هزار نفر نیز به تایلند همسایه میانمار، پناهنده شده اند. برخی درگیری های پراکنده در شمال و شرق این کشور ده ها سال است که میان ارتش و شبه نظامیان قومی که خواستار استقلال بیشتر هستند در جریان است.
پو شان مدیر گروه حقوق بشر کارن که مقر آن در میانمار است و با دیده بان حقوق بشر در زمینه تهیه یک گزارش 70 صفحه ای از این مشکل همکاری کرده ، می گوید شواهد به دست آمده از بردگانی که به حضور در حملات نظامی وادار شده اند نشان می دهد که شگردهای بد رفتاری ارتش میانمار پس از برگزاری انتخابات ساختگی سال گذشته تغییری نکرده است.
این گزارش براساس مصاحبه های صورت گرفته با 58 نفر از کسانی که به حمالی و باربری وادار شده بودند اما از عملیات های نظامی در مناطق شرقی کارن و پگو در سال های 2010 و 2011 فرار کرده بودند، تهیه شده است.
براساس گزارش مذکور، این زندانیان که به جرم های کوچک و بزرگ متهم هستند، ظاهرا پیش از آن که به اردوگاه های تدارکاتی منتقل و سپس به یگان های نظامی اعزام شوند، به صورت تصادفی از زندان های سراسر این کشور انتخاب شده بودند.
به گزارش آسوشیتدپرس، دیده بان حقوق بشر طی بیانیه ای اعلام کرد: این زندانیان تشریح کرده اند که شاهد و متحمل اعدام های غیر رسمی، شکنجه، ضرب و شتم، بهره برداری به عنوان سپرهای انسانی در زمین های مین و یا حفاظت از سربازان در برابر گلوله باران بوده اند.
این گروه همچنین گفت: سوء استفاده های جدی که در حد جنایات جنگی است نیز با مشارکت و یا اطلاع مقامات عالی رتبه نظامی و غیر نظامی در حال انجام است.
وی افزود: هر روز که جامعه بین المللی دست روی دست می گذارد و اقدامی نمی کند ارتش میانمار زندانیان بیشتری را به کارهای خطرناک و خونبار وادار می کنند.
صویر1392**9156** شماره 064 ساعت 11:22 تمام
تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱