رای ادامه استقرار بمب های اتمی آمریکا در خاک آلمان مورد اعتراض حقوقی قرار گرفت ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/04/31 سیاسی.آلمان.آمریکا برلین - اتحادیه بین المللی وکلای ضد سلاح اتمی نسبت به رای دادگاه شهرکلن در رد شکایت یک شهروند آلمانی از استقرار بمب های اتمی آمریکا در خاک این کشور، اعتراض کرد.
به گزارش ایرنا، دو نماینده حقوقی شاخه آلمان این اتحادیه و وکیل شاکی، روز جمعه در نشستی در برلین، این حکم را از پیش تعیین شده و سیاسی خوانده و گفتند، دادگاه اصلا به استدلال آنان گوش نکرده است.
دادگاه اداری شهرکلن واقع در غرب آلمان سه شنبه گذشته شکایت یک فعال صلح به استقرار 20 کلاهک هسته ای آمریکا در خاک این کشور را رد کرد.
این دادگاه با رد شکایت خانم کوهلر 68 ساله، اعلام کرد که این شکایت پذیرفته نیست.
کوهلر با شکایت از دولت آلمان، خواسته بود که سلاحهای اتمی آمریکا از پایگاه نیروی هوایی بوشل نزدیک منزل وی برداشته شود.
شاکیه استقرار این سلاحها را نقض قانون اساسی آلمان دانسته و برتعهدات برلین در قبال قرارداد منع تکثیر تاکید کرده بود.
راینر براون رییس انجمن حقوقدانان مخالف سلاحهای اتمی، بیولوژیکی و شیمیایی با تاکید بر اینکه این گروه قطعا درباره حکم خواستار تجدید نظر خواهد شد، گفت: این حکم افتضاح برای نظام قضایی آلمان است.
پیتر بکر خزانه دار اتحادیه بین المللی وکلای ضد سلاح اتمی و وکیل شاکیه نیز با تاکید بر اینکه این شکایت حقوقی و نه سیاسی بود، تخمین زد که حدود 10تا20بمب اتمی آمریکا در بوشل باشد.
وی گفت: استقرار این بمب ها در خاک آلمان نقض قوانین بین المللی است زیرا برلین موظف به پایبندی به آن است.
بکر با اشاره به اینکه این حکم از قبل آماده بوده و استدلال حقوقی شنیده نشد، گفت: در روند این دادگاه، آیین دادرسی برپایه قانون اساسی آلمان و نقض قرارداد منع گسترش ان پی تی مورد توجه قرار نگرفت.
وی اضافه کرد: آلمان در حالی یک کشورضد اتمی است که با میزبانی سلاحهای هسته ای و تهدید به استفاده از آنها علیه یک کشور دیگر، قرارداد ان پی تی را نقض می کند.
این فعال بین المللی تاکید کرد که این شکایت در دادگاه قانون اساسی آلمان و درصورت رد، در دیوان داوری اروپا نیز دنبال می شود.
اوتفرید ناساور رییس موسسه تحقیقاتی اتحادیه بین المللی وکلای ضد سلاح اتمی نیز با اشاره به اینکه صدور چنین حکمی تعجب آوراست، گفت: آلمان اگر بخواهد از این سلاحها استفاده کند، باید آنها را با هواپیماهای تورنادو حمل کند که شعاع پرواز این هواپیماها محدود است و به همین سبب داشتن این کلاهک ها معقول نیست.
وی نگهداری این بمب های اتمی را براساس فرضیه سازی مقامات آلمان و دادگاه دانست.
با اینکه تاکنون آمریکا و آلمان رسما حاضر به تایید استقرار کلاهک های هسته ای در پایگاه هوایی بوشل نشده اند، ولی این باور وجود دارد که 20 کلاهک اتمی آمریکا در این پایگاه نگهداری می شود.
خانم کوهلر اعلام کرده است اگر لازم باشد تا دادگاه قانون اساسی آلمان این شکایت را پیش می برد.
با اینکه دولت راست میانه صدراعظم آنگلا مرکل می خواهد، خود را در راس کمپین دنیای عاری از سلاح هسته ای نشان دهد ، ولی برلین همچنان از سیاست بازدارندگی هسته ای ناتو حمایت می کند.
این پایگاه هرساله شاهد برگزاری چندین تظاهرات ده ها هزارنفری مردم نسبت به نگهداری بمب های اتمی بوده و معترضین خواستار جمع آوری این بمب ها هستند.
اروپام 1516**250** شماره 103 ساعت 17:30 تمام