افشای جنایات ناتو علیه غیرنظامیان افغان ؟ آمریکایی ها برای خوش گذرانی مردم افغانستان را می کشند ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/05/15 سیاسی.آدام وینفیلد.افغانستان.خوشگذرانی کابل- براساس گزارش ها یکی از افسران آمریکا در دادگاهی به کشتار عمدی غیرنظامیان افغان از روی وقت گذرانی، خوش گذرانی و عقده های شخصی اعتراف کرده است.
به گزارش روزشنبه ایرنا، آدام وینفیلد افسر 23 ساله آمریکایی تنها یکی ازصدها سرباز این کشور است که به قتل عمدی غیرنظامیان افغان اعتراف می کند.
این سرباز به قتل سه غیرنظامی افغان در سال 2010 میلادی در استان قندهار افغانستان متهم بود که دیروز (جمعه ) در دادگاهی مجرم شناخته شده است.
چهار سرباز دیگر نیز همراه با وینفیلد در کشتار غیرنظامیان دست داشته اند.
براساس گزارش ها حداکثر مجازات تعیین شده برای این سرباز مجرم 17 سال زندان خواهد بود که معلوم نیست این مجازات اعمال می شود یا خیر.
این نخستین بار نیست که نظامیان آمریکایی مردم بیگناه و غیرنظامی افغان را به بهانه های مختلف می کشند.
بیشتر کشتار غیرنظامیان افغان توسط نیروهای آمریکایی جور دیگری توجیه می شود زیرا آنان می گویند به دنبال حمله به طالبان بوده اند که غیرنظامیان را هدف قرار داده اند.
مسئولان افغان این توجیه های آمریکایی ها را دیگر قبول ندارند و خواستار توقف کامل این روند و نیز خروج آنان هستند.
حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان چندی پیش در آخرین هشدار خود اعلام کرد: در صورت ادامه کشتار غیرنظامیان افغان توسط نیروهای خارجی، ناتو اشغالگر تلقی خواهد شدو تاریخ بخوبی گواه است که افغان ها با اشغالگران چه برخوردی می کنند.
تاکنون دهها تظاهرات ضدآمریکایی در جای جای افغانستان طی چندسال گذشته در محکومیت رفتار اشغالگرانه سربازان خارجی و کشتار غیرنظامیان انجام شده است.
سربازان آمریکایی حتی برخی مواقع پا را فراتر نهاده اند و به اجساد جانباختگان افغان نیز رحم نکرده اند.
اوائل سال جاری خورشیدی بود که انتشار تصاویر مربوط به اهانت و تمسخر سربازان آمریکایی نسبت به اجساد غیرنظامیان افغان کشته شده در این کشور به عنوانی اقدامی ناقض حقوق بشر خشم و انزجار مردم افغانستان را به دنبال داشت.
آژانس خبری 'اشپیگل ' آلمان تصاویری را منتشر کرد که سربازان آمریکایی بالای سر اجساد افغان ها نشسته اند و با گرفتن موهای آنان اهانت می کنند.
به نظر می رسد این تصاویر مربوط به سال گذشته باشد اما اینک منتشر شده است.
انتشار این تصاویر درحالی بود که دو هفته پیش از آن به دنبال تشدید کشتار غیرنظامیان افغان توسط نیروهای آمریکایی در شرق افغانستان، چند تظاهرات ضدآمریکایی در استان 'کنر' و نیز کابل برگزار شد.
در قالب سه عملیات نیروهای آمریکایی تنها طی دو هفته در استان کنر 74 غیرنظامی کشته شدند.
اگرچه به دنبال انتشار این تصاویر مربوط به اهانت آمریکایی ها به اجساد افغان ها، مقام های آمریکایی با ارسال بیانیه ای عذرخواهی کردند اما آشکار شدن این رفتار آمریکایی ها به عنوان ابعاد دیگری از اقداماتشان در افغانستان، بر خشم مردم این کشور افزود.
این نخستین بار نیست که اجساد افغان ها توسط نیروهای خارجی مورد اهانت قرار می گیرد بلکه یک ماه پیش از انتشار این تصایرنیز اعضای خانواده یکی از سربازان ارتش افغانستان اعلام کردند که جسد فرزندشان که در جریان جنگ جان باخته به صورت دستکاری شده و بدون جوارح داخلی بدنش از سوی نیروهای خارجی تحویل گرفته اند.
افزایش شمار کشتارغیرنظامیان افغان تنها دستاورد حضور نظامیان خارجی در افغانستان نیست بلکه باوجود فعالیت 10ساله این نیروها روز به روز بر دامنه خشونت ها در این کشور افزوده شده است.
مردم افغانستان اقدام توهین آمیز آمریکایی ها در اهانت به اجساد درگذشتگان شان را نقض حقوق بشر و غیرقابل قبول می دانند و می گویند که آمریکا نمی تواند با یک عذرخواهی شفاهی، این فاجعه را توجیه کند.
در نتیجه اقدام های ناقض حقوق بشر آمریکا در افغانستان طی ماههای گذشته روابط کابل - واشنگتن نیز رو به تیرگی گذاشته به طوری که کرزی اواخر پارسال با تائید این وضعیت گفت که ما از برخی اقدام های آمریکایی ها انتقاد و گلایه داریم.
کرزی تاکید کرد که افغانستان باید توسط مردم افغان اداره شود.
کارشناسان برای این رفتارهای نژادپرستانه و ناقض حقوق بشر آمریکایی ها در افغانستان علل مختلفی بیان می کنند اما احساس خودبزرگ بینی یکی از مهمترین آنها اعلام می شود که با فعالیت رسانه ای حامی آنان نیز مورد پیگیری و توجیه افکارعمومی قرار می گیرد.
درحالی که بعضی خبرهای کم اهمیت حتی هفته ها در رسانه های افغانستان و جهان بازتاب می یابد و میزگردهای مختلف درباره آنها برگزار می کنند، اما برخی خبرهایی که نقش منفی و عملکرد تامل برانگیز آمریکا را نشان می دهد به صورت هدفمند زود سانسور می شود.
سخنگوی استاندار قندهار افغانستان که چند هفته پیش توسط نیروهای آمریکایی مورد شلیک گلوله قرار گرفت، گفت: آمریکایی ها با سربازان و مردم افغانستان مانند' نوکر و اجیر' رفتار می کنند.
' زلمی ایوبی ' سخنگوی استاندار قندهار در محل کارش توسط نیروهای آمریکایی مورد شلیک گلوله قرار گرفت و زخمی شد.
ایوبی زمانی که در بیمارستان بستری بود به خبرنگاران گفت: نیروهای آمریکایی با من بر سر موضوع بازرسی بدنی، به مشاجره لفظی پرداختند و ناگهان یکی از آنان مرا هدف گلوله قرار داد.
وی افزود: آمریکایی ها با نقض قوانین امنیتی افغانستان می خواهند بدون بازرسی بدنی به ملاقات استاندار بروند اما ما اجازه این کار را نمی دهیم.
ایوبی اظهارداشت: نیروهای آمریکایی با سربازان افغان و مردم این کشور مانند 'نوکر و اجیر' رفتار می کنند و روحیه همکاری با نیروهای افغان ندارند.
این نخستین بار نیست که آمریکایی ها این نوع رفتارهایی از خود نشان می دهند، برای مشاهده رفتار آمریکایی ها کافیست یکبار تنها عبورشان از خیابان های کابل را ببینید.
بسیاری از تحلیلگران ' احساس خودبزرگ بینی ' آمریکایی ها که گمان می کنند مالک جهان هستند و همه باید از آنان اطاعت کنند را علت اصلی این رفتارها عنوان می کنند.
وقتی خودروی آمریکایی ها در شهر کابل در حال حرکت هستند، هیچکس حق ندارد حتی جلوی آنان ترمز کند؟ چندین بار تاکنون مردم بیگناه افغانستان توسط آمریکایی ها زیرگرفته شده اند و البته چندین تظاهرات ضدآمریکایی نیز به همین علت در افغانستان شکل گرفته است.
یک دهه حضور نظامیان آمریکایی و تکرار چندین و چندباره این نوع رفتارهای حقارت آمیز توسط سربازان این کشور در افغانستان، افغان ها را عاصی کرده و اینک ' آمریکاستیزی ' در این کشور به یک دردسر بزرگ کاخ سفید تبدیل شده است.
افزایش تنفرعمومی مردم افغانستان به آمریکایی ها چندین بار به تیراندازی سربازان افغان به سمت این نظامیان بیگانه نیز انجامیده به طوری که در آخرین بار یک افسر عالی رتبه ارتش افغانستان که خلبان نیز بود با تیراندازی به نیروهای خارجی در فرودگاه کابل 9 نفر از جمله چند آمریکایی را کشت.
صرفنظر از رفتار تحقیرآمیز آمریکایی ها با مردم و مقام های افغانستان، عملکرد آمریکا که طی 10 سال گذشته تنها دستاوردش افزایش خشونت ها و ناامنی ها بوده، به عنوان عامل دیگری موجب شده که خشم و نفرت عمومی مردم نسبت به آمریکایی ها افزایش یابد.
ثمره حضور آمریکا و همپیمانانش از حدود 50 کشور جهان در قالب ناتو و آیساف در افغانستان طی 10سال گذشته بیش از 20هزار کشته و افزون بر همین تعداد زخمی و معلول در بین مردم غیرنظامی این کشور بوده است.
تنها طی سال گذشته میلادی حدود سه هزار افغان غیرنظامی در نتیجه جنگ افغانستان جان خود را از دست دادند و حضور یک دهه ای آمریکا در منطقه درحالیست که اینک طالبان قدرتمندتر از گذشته شده اند.
برخی خبرها نیز حاکیست که آمریکا در جنگ افغانستان از سلاحهای غیرمتعارف استفاده کرده که آنها دامن مردم غیرنظامی این کشور را نیز گرفته است.
رهبر نهضت اسلامی افغانستان با محکوم کردن اقدام های ناقض حقوق بشر نظامیان آمریکایی در استفاده از سلاحهای غیرمتعارف و غیرمجاز فسفری و آلوده به اورانیوم علیه افغان ها و تجاوز به زنان صحرانشین در این کشور، خواهان اقدام جدی نهادهای بین المللی شد.
مولوی 'محمد مختار مفلح' در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: نیروهای متجاوز آمریکایی در افغانستان طی سال های گذشته از هیچ جنایتی دریغ نکرده اند و شواهدی نشان می دهد که از بمب های فسفری و نیز بمب های آلوده به اورانیوم غنی شده که به کارگیری آنها ممنوع است، استفاده می کنند.
وی تاکید کرد: البته آمریکا هیچگاه درباره مهماتی که در افغانستان استفاده کرده توضیحی نداده است.
این روحانی اهل سنت بیان کرد: جنایات آمریکایی ها در افغانستان سازمان یافته است و باید جلوی استفاده از تسلیحات و مهمات غیرمجاز علیه مردم گرفته شود.
وی تفتیش خودسرانه خانه های مردم و ایجاد رعب و وحشت بین شهروندان را جنایت و نقض حقوق بشر دیگر آمریکا در افغانستان برشمرد.
رهبر نهضت اسلامی افغانستان ادامه داد: ربودن زنان صحرانشین افغان از درون خیمه هایشان با بالگرد و تجاوز به آنان ازجنایات دیگر آمریکاست که جامعه جهانی باید در این زمینه کاری کند.
مفلح این جنایات آمریکا در افغانستان را هدیه 'دمکراسی آمریکایی ' برای افغان ها توصیف کرد و خواهان محاکمه عوامل آنها توسط مجامع بین المللی شد اینک حدود 150هزار سرباز خارجی در افغانستان مستقرند که حدود یکصدهزارتن آنان آمریکایی هستند.
باوجود فعالیت این تعداد سرباز خارجی طی یک دهه گذشته، ناامنی ها اینک به وخیم ترین وضع ممکن رسیده است.
آساق **569** شماره 163 ساعت 16:30 تمام
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱