پترائوس در سیا؟ نشانه های رویکرد جدید امنیتی آمریکا ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/06/14 سیاسی.آمریکا.امنیت.سیا گروه تحقیق و تفسیر خبر- جایگزینی دیوید پترائوس، فرمانده نیروهای نظامی ائتلاف در افغانستان به جای لئون پانتا در سازمان سیا را می توان نشانه ای از تغییر رویکرد امنیتی- اطلاعاتی این سازمان به رویکرد اطلاعاتی- نظامی دانست.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دیوید پترائوس، فرمانده نیروهای نظامی ناتو در افغانستان، روز چهارشنبه نهم شهریور ماه پس از 37 سال به طور رسمی از ارتش آمریکا خداحافظی کرد تا به عنوان بیستمین رییس سیا (سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا) کار خود را ادامه دهد.
به اعتقاد کارشناسان آمریکایی، مسوولیت جدید پترائوس که با تصویب سنا به این سمت رسیده است، به مراتب سنگین تر از وظایف او در عراق و یا افغانستان خواهد بود.
دریاسالار مایک مولن، رییس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا در مراسم معارفه وی، از پترائوس به عنوان فردی نام برد که در اجرای ماموریت های غیرممکن از دیگران متمایز است.
دریاسالار مولن گفت: ژنرال دیوید پترائوس حد عالی استاندارد فرماندهی در زمان جنگ در دوران جدید را در عمل تعریف کرده است.
** ژنرال پترائوس کیست ؟ ایده ها و رویکردها -------------------------------------------------- دیوید هاول پترائوس، ژنرال ارتش آمریکا متولد 7 نوامبر 1952 )آبان 1331) در نیویورک است. او ژنرال چهار ستاره ارتش آمریکا است و درجه اش بالاترین درجه نظامی در ارتش آمریکا محسوب می شود.
پترائوس مدرک کارشناسی خود را از آکادمی نظامی وست پوینت آمریکا در سال 1973، کارشناسی ارشد را از دانشکده فرماندهی و ستاد آمریکا در سال 1983 و مدرک دکترای روابط بین الملل خود را در سال 1987 از دانشگاه پرینستون کسب کرد. وی همچنین برای مدتی به عنوان استادیار آکادمی نظامی دانشگاه جورج تاون واشنگتن فعالیت کرده است.
پترائوس در حالی به عنوان بیستمین رییس سازمان سیا به فعالیت خواهد پرداخت که پیش از این، فرماندهی نیروهای چندملیتی در عراق را از 26 ژانویه 2007 تا 16 سپتامبر 2008 برعهده داشت.
وی در ماه مه سال 2009 به عنوان جایگزین دیوید مک کرنن برای فرماندهی نیروهای آمریکایی در افغانستان معرفی شد و در 23 ژوئن 2010 پس از برکناری ژنرال استنلی مک کریستال و فرمانده نظامیان ناتو در افغانستان، جای او را گرفت.
دیوید پترائوس در رده فرماندهان عالی امنیتی آمریکا قرار دارد، در حوزه اطلاعاتی دارای سوابق مختلفی است و در مجموع در سه حوزه نظامی، سیاست خارجی و اطلاعاتی، فعالیت های ادواری گوناگون را پشت سر گذاشته است.
اقدامات پترائوس در عراق به عنوان یکی از معماران طرح باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا برای افزایش شمار نیروها در افغانستان سبب شد تا مورد توجه نخبگان امنیتی آمریکا قرار گیرد، اما این سوال مطرح است که چرا یک فرمانده نظامی به عنوان رییس جدید سازمان اطلاعاتی این کشورسیا انتخاب شده است ؟ ** پترائوس و رویکردهای عملگرا ------------------------------------ به نظر می رسد، در ادامه تحول در رویکردهای امنیتی آمریکا و به دنبال آن نخبگان امنیتی، مطلوبیت های رفتاری و الگوهای عملیاتی این کشور نیز در حال تغییر است. به طوری که نشانه های آن را می توان در کشورهایی مانند عراق، افغانستان و پاکستان به ویژه در حوزه آنچه که آمریکایی ها عرصه مبارزه با تروریسم می خوانند، دید.
در این زمینه، دیوید پترائوس فرمانده پیشین نیروهای ائتلاف در عراق و افغانستان، در سومین گزارش خود به کنگره در 20 فروردین1387 عملا از نوع رویکرد امنیتی و نظامی آمریکا انتقاد کرد و اذعان داشت که اقدامات نظامی صرف موفقیت آمیز نخواهد بود.
دو جایگزینی، لئون پانتا به جای رابرت گیتس در وزارت دفاع و ژنرال پترائوس به جای پانتا در سیا در مسیر کلی تغییر ترکیب نخبگان نظامی و امنیتی را شاید بتوان بازخورد تفکرات انتقادی این طیف از نخبگان امنیتی و پذیرش آن در قالب تفکرات جدید امنیتی از سوی ساختار نظامی آمریکا تفسیر کرد.
در این میان، تجربه پترائوس در مسند فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، درعراق و افغانستان توانسته رویکرد وی به حوزه های نظامی و امنیتی را شکل دهد.
رویکردی که نظام یافته با تفکرات راهبردی- تاکتیکی است که در آن اقدامات در چهارچوب راهبرد امنیتی، اما با انعطاف پذیری در صحنه نبرد صورت می گیرد.
اکنون پترائوس به عنوان یکی از فرماندهان نظامی آمریکا رهبری سازمانی را عهده دار است که بایستی در دو حوزه فوق، اقداماتی ترکیبی و عملیاتی را انجام دهد. چنین چارچوب و رویکردی به این سازمان اجازه خواهد داد تا رویکرد تاکتیکی - نظامی را در خدمت اقدام اطلاعاتی- نظامی قرار دهد.
در این ارتباط پترائوس در اولین مصاحبه خود پس از انتخاب به عنوان رییس جدید سازمان سیا اعلام کرد: در چارچوب این رویکرد، بخش عملیات ویژه سیا درترکیبی از نیروهای عملیات ویژه ارتش بازسازی خواهد شد و من خواهان سنت جدیدی از عملیات نظامی هستم. بنابراین در چارچوب چنین رویکردی، آنچه می تواند در صحنه عمل اتفاق بیفتد به عنوان اقدام نظامی- اطلاعاتی برای مقابله با عوامل تروریستی خواهد بود که نمونه آن را می توان حمله نیروهای ویژه آمریکا به محل اختفای بن لادن در پاکستان ذکر کرد.
علاوه براین، به نظر می رسد که حضور پترائوس در سازمان امنیتی سیا و عملیاتی کردن رویکردی که مبتنی بر بهره گیری از توان اطلاعاتی برای افزایش توان نظامی و بالعکس است، می تواند سنت جدیدی از مداخلات امنیتی و نظامی آمریکا را در قالب راهبرد و تاکتیک جدید به تصویر کشد.
تحقیق 1599**2040** شماره 018 ساعت 08:16 تمام