رقابت ترکیه و آلمان برای جذب فوتبالیست های ترک تبار آلمانی ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/07/16 اجتماعی.آلمان.فوتبال.بازیکنان ترک تبار برلین - دیدار دیشب تیم های ملی آلمان و ترکیه در ادامه مسابقات فوتبال انتخابی جام ملت های اروپا اگر چه حساسیت های خاص خود را داشت، ولی این بازی سبب شد تا بار دیگر جنگ پنهان فدراسیونهای فوتبال دو کشور برای جذب بازیکنان ترک تبار آلمانی آشکار شود.
به گزارش ایرنا، جمعه شب در حالی تیم ملی فوتبال آلمان در استانبول با نتیجه سه بر یک ترکیه را شکست داد که در تیم میزبان بازیکنان و مربیانی حضور داشتند که متولد آلمان بوده و به قولی در مکتب فوتبال این کشور پرورش یافته و تبدیل به بازیکنان جهانی شده اند، اما برای ترک ها بازی می کنند.
واقعیت آن است که حضور حدود دومیلیون و 500 هزار مهاجر ترک تبار در آلمان و حضور گسترده فرزندان این مهاجران در رشته های مختلف ورزشی بویژه فوتبال از چندی قبل مسوولان فوتبال ترکیه را به این فکر انداخته است که می توانند با جذب این بازیکنان آماده و صاحب کلاس جهانی سطح فوتبال ملی خود را بالا ببرند.
برادران آلتین توپ، نوری شاهین، ممد ایکیچی، عمرتوپراک از جمله بازیکنانی صاحب نام ترکیه هستندکه در آلمان به دنیا آمده و یا در سنین بسیار کم در این کشور حضور یافته و در تیم های رده سنی پایین بازی کرده اند، ولی ترک ها موفق به جذب آنان شده اند.
به همین سبب فدراسیون فوتبال ترکیه چندین سال است که در آلمان فعال بوده و حتی با راه اندازی دفتری در شهر کلن در غرب این کشور اقدام به شناسایی و جذب این بازیکنان بویژه در رده های سنی زیر 19سال می کند.
ریاست این دفتر بر عهده اردال کزربازیکن سابق ترک تبار بوندسلیگا و تیم ملی ترکیه می باشدکه مسوولیت شناسایی و جذب این بازیکنان را دارد.
وی پیش از این در مصاحبه ای با اشاره به اهمیت بازیکنان آلمانی ترک تبار برای تیم ملی ترکیه گفته بود که توجه ترک هابه بازیکنان ترک تبار به دهه های 80 و90باز می گردد، اما این علاقه در چند سال اخیر شدت گرفته است.
به نظرمی رسد که این علاقه با کسب عنوان سوم دوره گذشته مسابقات جام جهانی زیر 17سال از سوی تیم آلمان بی ربط نباشد. زیرا در این تیم هشت بازیکن ترک تبار حضور دارند که حضور این تعداد بازیکن خارجی و آن هم از یک کشور در این رده سنی برای خود آلمان ها نیز جای تعجب دارد.
کزر نیز با استثنایی خواندن این اتفاق گفت: ما سعی کردیم تا با همه این بازیکنان تماس بگیریم، ولی همه آنها گفتند که از حضور در آلمان راضی هستند و ما هم این نظر را قبول می کنیم.
اما این ادعای کزر از سوی برخی محافل ورزشی آلمان رد شده است، زیرا آنها معتقدند که ترک ها با فشارهای عجیبی به این بازیکنان و خانواده های شان برای جذب آنان سرسختی نشان می دهند. مثلا با دست گذاشتن روی حس ملی گرایی از طریق والدین این افراد و یا دادن وعده حضور در ترکیب تیم ملی.
کزر اضافه کرد: هدف ترک ها این است که بازیکنان بزرگ شده در آلمان را از دست ندهند و بعد حسرت بخورند.
وی مدعی شد که تصمیم برای بازی در هر تیمی برعهده خود این بازیکنان و خانواده هایشان است، ولی ما دوست داریم که آنان با قلب هایشان تصمیم بگیرند.
این نماینده فدراسیون فوتبال ترکیه اضافه کرد: ما نمی خواهیم بازیکن با استعدادی را در اروپا از دست بدهیم. ما تمام اروپا را پوشش داده و حتی در استرالیا و آمریکا نیز به دنبال بازیکنان ترک تبار هستیم . نمی خواهیم، بازیکنی بعدا بگوید، دوست داشتم برای کشور پدری ام بازی کنم، ولی کسی از من نخواست.
وی با اشاره به حضور هشت بازیکن ترک تبار در تیم زیر 17سال آلمان گفت: باید دید از این تعداد چند بازیکن در ترکیب تیم ملی قرار می گیرند. ممکن است بعضی از این بازیکنان حیف شوند. بخصوص در خط دفاع که ترکیه ضعیف است و به این گونه بازیکنان نیاز دارد.
کزر با اشاره به سردار تاسچی بازیکن ترک تبار تیم آلمان گفت: این بازیکن که برای مدتی مدافع این تیم بود، الان دیگر شانس زیادی برای بازی ندارد، در حالیکه او می توانست مشکلات خط دفاع تیم ملی ترکیه را رفع کند.
وی با یادآورشدن وضعیت تاسچی به بعضی از رسانه های ترکیه نیز گفته است، چند تن از این هشت بازیکن زیر 17سال آلمان در آینده برای ترکیه بازی خواهند کرد.
کزر افزود: در دو یا سه سال آینده مشخص می شود که چه تعداد از این بازیکنان برای آلمان بازی می کنند. ما حتی با امره کان از بهترین بازیکنان زیر 17سال جهان در تیم بایرن مونیخ و سامد یزیل از تیم بایرلورکوزان نیز صحبت کرده و گفته ایم که در به روی آنها باز است. البته من هر هفته زنگ نمی زنم تا برآنان فشار وارد کنم.
این سخنان واکنش های زیادی در آلمان برانگیخت و ماتیاس سامر مدیر فنی تیم های ملی فوتبال آلمان گفت: کزر بعضی مواقع اضافه حرف می زند.
از سوی دیگر در چند ماه اخیر صحبت درباره علاقه ترک ها به جذب لووین اوستون 15ساله و نوه دختری اووه زیلر از اسطوره های فوتبال آلمان بار دیگر تنش بین فدراسیون های فوتبال ترکیه و آلمان را تشدید کرده است.
لووین پسرعلی ترک تبار از مربیان تیم فوتبال نوجوانان هامبورگ است که مادرش دختر اووه زیلر می باشد. گفته می شود که ترک ها علاقمند به جذب این بازیکن هم هستند.
این خبر سروصدای زیادی درآلمان ایجاد کرد و با توجه به جایگاه زیلر در بین آلمان ها، این اقدام ترک ها بسیار تحریک آمیز خوانده شد.
بازیکن دیگری که مورد توجه ترک ها قرار دارد، ایلکای گوندوگان بازیکن دورتموند است که گفته می شود مقامات تیم ملی آلمان به دنبال ایجاد شرایط بازی رسمی برای وی هستند تا مانع از سفرش به ترکیه شوند.
کزر در این باره گفت: پول در جذب بازیکنان نقشی ایفا نمی کند، بلکه این تصمیم یک مساله قلبی است و بازیکنان باید با قلب خودشان تصمیم بگیرند و برای هر تیمی که علاقمندند بازی کنند.
وی گفت: ما با فدراسیون فوتبال آلمان رقابت نمی کنیم، ولی به دنبال بازیکنانی هستیم که فدراسیون فوتبال آلمان به حد کافی از آنان دارد و شانس حضورشان در ترکیب ثابت این تیم زیاد نیست.
به نظر می رسد یکی از بازیکنانی که افسوس ترک ها را در آورده است، مسعوت اوزیل ستاره تیم ملی و تیم رئال مادرید باشد. گفته می شود ترک ها تلاش زیادی برای جذب این بازیکن کردند و حتی فاتح تریم نیز چندین بار با او گفت وگو کرده است، ولی موفق به جذب نظر او نشدند.
رسانه های آلمان در آن موقع نوشته بودند که فدراسیون فوتبال آلمان برای حفظ اوزیل در 11فوریه 2009 وی را زود در یک بازی دوستانه به بازی فرستاد و چند ماه بعد نیز مقابل آذربایجان به عنوان بازیکن ذخیره وارد بازی کرد تا ترک ها نتوانند جذبش کنند.
مدیر تیم ملی فوتبال آلمان در آستانه بازی تیم های ترکیه و آلمان در استانبول در این باره گفت: رقابت برای جذب فوتبالیست های با استعداد به قبل از دوران اوزیل باز می گردد و ما احساس می کنیم که ترک ها در این زمینه خیلی فعال هستند.
وی اضافه کرد: این به آن معنا نیست که ما هم همان کارهای ترک ها را انجام دهیم. ما بازیکنان زیادی باریشه های مهاجرتی داریم که متعهد به بازی برای آلمان هستند.
یواخیم لاو سرمربی تیم ملی فوتبال آلمان نیز دراین باره گفت: مواضع ما کاملا شفاف است و هیچکس را برای حضور در تیم ملی تحت فشار نمی گذاریم. ما به آنها امکانات خود را نشان داده و می گوییم که خودشان با قلبشان تصمیم بگیرند.
گاس هیدینگ سرمربی تیم ملی فوتبال ترکیه نیز با اشاره به اینکه برای بازیکنان ترک تبار آلمانی شانس بازی در تیم ملی ترکیه بیشتر از آلمان است ، گفت: این مساله می تواند به حضور این بازیکنان در کشور پدری شان کمک کند.
اروپام**/250 1514 شماره 048 ساعت 10:48 تمام