تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱
هشت سال اشغال عراق توسط نظامیان آمریکایی ؟ دونالد رامسفلد: ازمردم عراق عذرخواهی نمی کنم ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/07/17 سیاسی.عراق.رامسفلد.جنایت جنگی تهران - دونالد رامسفلد وزیر دفاع آمریکا در زمان جرج بوش در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره درمورد پیامدهای فاجعه بار تجاوز نظامی کشور اش در دوره وی به عراق، با تاکید کرد که به هیچ وجه حاضر به عذر خواهی از مردم عراق نیست.
به گزارش ایرنا، رامسفلد که از سوالهای خبرنگار الجزیره پیرامون وقایع پیش و پس از جنگ عراق در سال 2003 به ستوه آمده بود، درچند بخش از این مصاحبه خبرنگار این شبکه را مورد حمله قرار داد.
خبرنگار الجزیره پرسید آیا رامسفلد با توجه به نادرست بودن دست آویز وجود سلاحهای شیمیایی و کشتار جمعی در حمله به عراق و فاجعه ی انسانی که آمریکا در این زمینه مسبب آن بود، حاضر است به شکلی از مردم عراق عذرخواهی کند؟ رامسفلد در پاسخ با طفره رفتن های بسیار سرانجام برآشفت و گفت: البته که نه، چراکه این امر مبتنی بر مهمترین اطلاعات و تصمیم صحیح رییس جمهوری وقت بود و در زمانی درست بعمل آمد.
خبرنگار الجزیره گفت: ... به گفته شما جهان پس از صدام دنیای بهتری است، اما آیا تصور نمی کنید برای ده ها هزار نفر از شهروندان بی گناه عراقی که توسط نیروهای اتئلاف و آمریکایی کشته شده و عزیزان خود را از دست داده اند، این قضیه چندان مصداق مناسبی نیست ؟ خبرنگار این شبکه تاکید کرد: عراقی ها پیش از تجاوز نظامی آمریکا به عراق در سال 2003میلادی، با سختی و کشتار توسط عوامل رژیم صدام رو به رو بودند و پس از آن نیز با تجاوز نظامی آمریکا.
رامسفلد در واکنش ضمن تاکید بر این که صدام و رژیم او یک حکومت مستبد و جنایتکار بودند با طفره رفتن از دادن پاسخ صحیح به گفتن این جمله بسنده کرد که ... از دست دادن افراد بی گناه هرگز جالب نبوده است.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: در زمان صدام صدها هزار نفر از عراقی ها کشته شدند و رژیم پیشین عراق از سلاحهای شیمایی برای کشتن مردم خود استفاده کرده است و شاهد کشف گورهای دسته جمعی دراین کشور بوده ایم.
وی مسئولیت کشته شدن غیرنظامیان بی گناه در عراق درپی تجاوز واشنگتن به این کشور را متوجه شبه نظامیان عراقی، القاعده و بمبگذاری های انتحاری دانست.
رامسفلد مدعی شد: اوضاع در عراق کنونی بسیار خوب است چرا که مدارس بازگشایی شده و اقتصاد دراین کشور در حال رونق گرفتن است.
خبرنگار شبکه الجزیره در بخش دیگری از این مصاحبه به تجهیزات نظامی و سلاحهای شیمایی که واشنگتن برای به کار بردن بر ضد ایران و برای حمایت از صدام حسین به وی فروخته بود اشاره کرد و خطاب به رامسفلد گفت: شخص شما در دهه هشتاد میلادی به بغداد رفته و با همین فرد ظالم و ددمنش دست داده اید. ایا این شما نبودید که سلاح شیمایی به صدام فروختید؟ وزیر دفاع سابق آمریکا در واکنش به پی گیری این سوال از سوی مجری الجزیره برآشفته شد و برای انحراف از پاسخ درست، نوع سوالات مصاحبه شونده را مورد انتقاد قرار داد و برای باز داشتن وی از پیگیری پاسخ این سوال از او خواست که به حرف های او فقط گوش دهد.
با این حال با پافشاری خبرنگار الجزیره رامسفلد ناگزیر به تسلیم شد و گفت: من در دهه هشتاد به کار تجارت مشغول بودم.... بله با صدام حسین دیدار کردم. نه برای آنکه وی فرد خوبی بود. به این دلیل که در آنزمان رابطه واشنگتن با تهران برسر ماجرای گروگانگیری در وضعیت وخیمی قرار داشت ... رونالد ریگان رییس جمهوری وقت آمریکا از من خواست تا برای مدتی بعنوان فرستاده ویژه در خاورمیانه به سر برم و به بغداد رفته و با صدام حسین دیدار کنم.
وی گفت از اینکه پیش و پس از چهار الی شش ماه که وی این سمت را عهده دار بوده چه ماجرایی درمورد فروش سلاحهای شیمیایی درمورد عراق وجود داشته است، بی خبر بوده و مطرح کردن چنین پرسشی از او نهایت اشتباه است.
خبرنگار الجزیره بارها تلاش کرد تا تایید و پاسخی روشن از رامسفلد، به این پرسش که آیا آمریکا تا پیش از سال 2003 میلادی به رژیم صدام سلاح شیمایی فروخته است، به دست آورد اما هر بار با واکنش تند و معترضانه مصاحبه شونده رو به رو شد.
وزیر دفاع سابق آمریکا در یکی از پاسخهای خود با برآشفتگی مدعی شد که وی در آن زمان مسولیتی (در هیئت حاکمه کاخ سفید) نداشته است.
وی همچنین در برابر سماجت پرسشگر الجزیره گفت: در موضعی قرار ندارم که این مسئله را نفی و یا تایید کنم.
خبرنگار الجزیره با تکیه بر این پاسخ رامسفلد گفت: ... پس من آنرا تاییدی ( ازسوی شما) تلقی می کنم. ولی رامسفلد در پاسخ گفت: نه شما چنین حقی ندارید.
خبرنگار الجزیره در ادامه خطاب به رامسفلد گفت: زمانی که شما سوالی را تایید و یا تکذیب نکنید، این موضوع درهای هرگونه تفسیر و برداشتی را برای من به عنوان یک خبرنگار باز می گذارد.
وزیر دفاع سابق آمریکا گفت: شما نمی بایست از عدم آگاهی من دراین مورد دست به نتیجه گیری بزنید. من مدت کوتاهی فرستاده ویژه ریگان در منطقه بودم، شما می توانید به سراغ افراد دیگری که در دهه هشتاد ( مسئولیت داشته اند) بروید.
رامسفلد که از سوالهای خبرنگار الجزیره به ستوه آمده بود و تلاش داشت نظم این مصاحبه را برهم بزند و برای مدت کوتاهی از زیر فشار سوالها خارج شود، گفت: به نظر می رسد شما به جای مصاحبه شونده عمل می کنید تا یک مصاحبه کننده . .... شما مدام حرف می زنید و نمی گذارید من حرف بزنم.
وزیر دفاع سابق آمریکا همچنین در یک اقدام تدافعی شخصیت مصاحبه کننده خود را زیر سوال برد و او را متهم کرد که پاسخی های وی را شکل دهی می کند.
خبرنگار الجزیره گفت: چیزی که من از شما می خواهم این است که تنها به سوالات پاسخ دهید.
رامسفلد گفت: پس گوش کنید.
خبرنگار درپاسخ گفت: پس پاسخی بدهید که قابل شنیدن باشد.... این مصاحبه مربوط به الجزیره بوده و چنانچه شما خواسته باشید مرا مورد حمله (کتک زدن ) قرار دهید اشکالی ندارد، اما لطفا به پرسش ها پاسخ دهید.
رامسفلد گفت چرا هرآنچه که شما می گویید من باید انجام دهم اما شما نه.
خبرنگار پاسخ داد: برای اینکه من در جایگاه یک مصاحبه کننده قرار دارم.
وزیر دفاع سابق آمریکا خواستار مطرح کردن سوالات دراین مصاحبه بدون جهت گیری شد.
خبرنگار شبکه الجزیره در ادامه این گفت و گو با اشاره به تعداد نظامیان اشغالگر آمریکایی در آغاز حمله به عراق که بین 130 الی 140 هزار تن بودند پرسید: آیا پیش از آنکه خود را برای حمله به عراق آماده کنید به این موضوع فکر نکردید که این تعداد نظامی برای تامین امنیت مرزهای عراق کافی نیست و در صورت خروج از عراق، این کشور را در برابر افراد و گروه های تبه کار باز گذاشته خواهد شد.
رامسفلد در پاسخ تاکید کرد که نظر فرماندهان نظامی آمریکا را قبول داشته است و تامین امنیت تمامی مرزها کاری نشدنی است.
الجزیره در پایان مصاحبه از رامسفلد پرسید: چه احساسی دارید چنانچه مردم بگویند، دونالد رامسفلد، مسول جنگ عراق بوده است و باید در دادگاه جنایت جنگی محاکمه شود.
وزیر جنگ آمریکا در دوران اشغال عراق تاکید کرد این امر را متوجه تصمیم رییس جمهوری وقت آمریکا می داند و خود او به عنوان وزیر دفاع آمریکا تصمیم گرفته شده را به بهترین نحو ممکن به اجرا گذارده است.
وی همچنین گفت: این اقدام در راستای سیاست های آمریکا بوده که در زمان بیل کلینتون و کنگره وقت نیز به امضا و تصویب رسیده است.
صویر.1740**1302** شماره 131 ساعت 17:30 تمام