کاهش 10 درصدی درآمد خانوارهای آمریکایی از آغاز رکود اقتصادی ...........................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 18/07/1390 اقتصاد.آمریکا.رکود اقتصادی.کاهش درآمد خانوارها تهران- یافته های مطالعه تحقیقاتی کارشناسان اداره آمار آمریکا نشان می دهد درآمد خانوارهای این کشور از آغاز رکود اقتصادی در سال 2008 تاکنون حدود 10 درصد کاهش یافته است.
به گزارش ایرنا، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز امروز دوشنبه نوشت: بر اساس این مطالعه که توسط دو نفر از مقامات اداره آمار آمریکا انجام شده بین سال های 2009 تا ماه ژوئن 2011 که رکود به طور رسمی پایان یافته است درآمد خانوارهای متوسط آمریکایی با احتساب نرخ تورم 6.7 درصد کاهش یافته و به 49 هزار و 909 دلار در سال رسیده است. در حالیکه در زمان رکود؛ یعنی از ماه ژوئن 2007 تا 2009 درآمد خانوارهای آمریکایی 3.2 درصد کاهش یافته بود. یافته های این تحقیق نشان می دهد رویکرد مردم آمریکا به اقتصاد، مسیر این کشور و رهبران سیاسی شان همچنان منفی است. عصبانیت و ناراحتی آنها از این وضعیت در عرصه سیاسی؛ از جمله مراحل اولیه مبارزات انتخاباتی سال 2012 سایه افکنده است. "باراک اوباما"، رییس جمهوری آمریکا، اخیرا فوریت اتخاذ اقداماتی برای بهبود وضعیت اقتصادی این کشور مورد تاکید قرار داد و از کنگره به دلیل مخالفت با لایحه پیشنهادی اش در زمینه فرصت های شغلی به شدت انتقاد کرد. جمهوری خواهان نیز او را به دلیل روند کند بهبود اقتصادی مقصر می دانند و می گویند وی مقررات بسیاری وضع کرده است و وعده افزایش مالیات ها را می دهد که به اعتماد مصرف کننده و فضای کسب و کار ضربه می رساند. بر اساس اطلاعات وزارت آمار آمریکا کاهش 9.8 درصدی درآمد خانوارهای آمریکایی از آغاز رکود اقتصادی در سال 2008 تا ماه ژوئن سال جاری بیشترین میزان کاهش درآمد در چند دهه اخیر است و نویسندگان این مطالعه تحقیقاتی آن را "کاهش چشمگیر استانداردهای زندگی مردم آمریکا" لقب داده اند. این کاهش درآمد حتی به رغم کمتر شدن نرخ بیکاری از 9.5 درصد در دو سال گذشته به 9.2 درصد در ماه ژوئن (خرداد/تیر) سال جاری میلادی همچنان ادامه داد. دو عامل اصلی به نظر می رسد در این امر دخیل باشد: اول افزایش تعداد افرادی که خارج از نیروی کار قرار دارند: کسانی که بیکار هستند یا آنها که اصلا دنبال کار نمی گردند و دوم حق الزحمه افرادی که ساعتی کار می کنند. در عین حال که افزایش تورم بیشتر نشده است اما قیمت نفت و بسیاری از محصولات غذایی به شدت افزایش یافته است. این در حالی است که در زمان رکود اقتصادی، افزایش دستمزدها از میزان نرخ تورم بیشتر بود. یکی از دلایل ثابت ماندن دستمزدها این است که افرادی که در زمان رکود بیکار شده اند و ماه ها خارج از بازار کار بودند مجبور بودند با پیشنهادهای دستمزد کم تر مشغول به کار شوند. "هنری اس فاربر"، صاحب کرسی اقتصاد در دانشگاه "پرینستون" با انجام مطالعه ای نشان داد درآمد افرادی که در زمان رکود شغل خود را از دست دادند بعد از استخدام مجدد 17.5 درصد کاهش یافته است.
فاربر گفت: به عنوان کارشناس اقتصادی در زمینه امور کار فکر نمی کنم رکود پایان یافته باشد، بیکاران اکنون بیش از هر زمان دیگری برای یافتن یک کار تمام وقت با مشکل مواجه اند. وی افزود این کاهش درآمد و افزایش بیکاران با رکودهای پیشین کاملا متفاوت است. نویسندگان گزارش اداره آمار آمریکا نیز معتقدند نرخ بالای بیکاری و زمان طولانی آن باعث کاهش درآمد در زمان بهبود اقتصادی شده است. در زمان رکود، میزان متوسطی که یک فرد بیکار آمریکایی باید برای یافتن شغل اختصاص می داد 24 هفته بود. اما این زمان در ماه سپتامبر(شهریور/مهر) به 40 هفته رسیده است که طی 60 سال گذشته بی سابقه قلمداد می شود. عده ای از کارشناسان اقتصادی می گویند آمریکا وارد رکود دیگری شده است یا خواهد شد.
صویر**9157**1423
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱