مرحله مقدماتی جنگ سیاسی و تجاری چین و آمریکا آغاز شد ....................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 20/07/1390 سیاسی.خارجی.چین.آمریکا پکن - آمریکا با تصویب لایحه ای در مجلس سنا که براساس آن تعرفه کالاهای وارداتی از چین را افزایش می دهد، عملا جنگ سیاسی تجاری با پکن را آغاز کرد.
به گزارش ایرنا، به دنبال وتوی قطعنامه ضد سوری غرب در دو هفته قبل از سوی چین و روسیه در شورای امنیت سازمان ملل، مجلس سنای آمریکا سه شنبه شب با تصویب لایحه ای در صدد تحت فشار قرار دادن پکن برآمد.
بر اساس این لایحه که قرار است به مجلس نمایندگان ارائه شود و سپس به امضا اوباما برسد، تعرفه کالاهای وارداتی از چین افزایش خواهد یافت.
در واقع این لایحه چین را یک "انحصارگر ارزی" معرفی می کند که حاضر نیست ارزش پول ملی خود را طبق خواست غرب و به خصوص آمریکا بسرعت افزایش دهد.
پکن که از قبل در باره وقوع "جنگ تجاری" طی دو ماه گذشته بارها به دولت اوباما هشدار داده بود پس از انتشار خبر تصویب این لایحه از سوی سنا، واکنش تندی را علیه واشنگتن آغاز کرده است.
"چویی تیانکای" معاون وزیر خارجه چین دیروز و در آخرین لحظات در مصاحبه ای در پکن برای آخرین بار به آمریکا هشدار داده بود که تصویب این لایحه به معنای آغاز جنگ تجاری میان دو کشور است.
با این وصف آمریکا می کوشد تا با چنین فشاری سرشکستگی ناشی از وتوی قطعنامه مرتبط با سوریه و در انزوا قرار گرفتن خود در برابر قدرتهای بزرگ جهانی از یک سو و تظاهرات میلیونی ملت آمریکا را جبران کند.
" ما جائو شو " سخنگوی وزارت خارجه چین امروز از تصویب لایحه در مجلس سنا بشدت انتقاد کرد.
وی گفت : چین قویا با این لایحه مداخله جویانه برای تحت فشار گذاشتن پکن در باره افزایش ارزش یوان مخالفت می ورزد.
وی از دولت و مجلس نمایندگان آمریکا و نهادهای ذی ربط خواست با چنین لایحه ای مخالفت کنند و از منفعت طلبی یک جانبه خودداری ورزند.
تصویب این لایحه در کنگره آمریکا مسلما فشارهای زیادی را به کارخانه ها، تولید کنندگان و نیروی کار چین وارد خواهد کرد.
با افزایش ارزش یوان کالاهای چین با بهای بالاتری تولید خواهد شد و قدرت رقابتی خود را که ناشی از ارزان بودن بها در بازار جهانی است، از دست خواهد داد.
این لایحه باید قبل از قانونی شدن در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شده و به امضای " باراک اوباما " رییس جمهوری این کشور نیز برسد.
اگرچه چین می گوید از سال 2005 میلادی به این طرف ارزش یوان را در برابر دلار آمریکا 23 درصد ارتقا داده است ، اما واشنگتن کماکان به این بسنده نکرده و این افزایش ارزشی را کافی نمی داند.
رهبران چین به آمریکا هشدار داده اند که چنین اقدامی بشدت روابط تجاری دو کشور را تیره خواهد کرد.
وزارت بازرگانی چین روز چهارشنبه با انتشار بیانیه ای در پکن با تصویب این لایحه مخالفت ورزید و آن را ناقض مقررات جهانی خواند.
در این بیانیه آمده است که اختلافات تجاری میان دو کشور تشدید خواهد شد.
" شن دانیانگ" سخنگوی این وزارت خانه اقدام سنای آمریکا را تقبیح کرد و گفت: آمریکا با منفعت طلبی یک جانبه تجاری درصدد تهدید اقتصاد چین است.
بانک مرکزی چین نیز امروز با انتشار بیانیه ای مخالفت قاطع با این لایحه را اعلام کرد.
رسانه های همگانی چین این رویداد را در صدر اخبار و گزارشهای خود قرار داده اند.
در گزارشها و اخبار منتشره بشدت به واشنگتن حمله می شود و این اقدام را تلاشی برای سرپوش گذاشتن دولت اوباما بر مشکلات داخلی خود دانسته اند.
ناظران بر این باورند که اکنون با تصویب این لایحه، وتوی قطعنامه مرتبط با سوریه در شورای امنیت و فروش تسلیحات پیشرفته آمریکا به تایوان، دو کشور چین و آمریکا را وارد یک جنگ تمام عیار سیاسی و اقتصادی شده اند که ابعاد آن می تواند اساس روابط متزلزل و پر تنش دو کشور را به مخاطره بیندازد.
آساق/275/2100**1577
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱