تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱
سخنگوی دولت لبنان،استعفای میقاتی را رد کرد ..........................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 06/08/1390 سیاسی.میقاتی.استعفا.حزب الله بیروت - "ولید الداعوق" وزیر اطلاع رسانی و سخنگوی دولت لبنان احتمال استعفای دولت "نجیب میقاتی" به دلیل مخالفت 8 مارس با تامین مالی دادگاه حریری را رد کرده و گفت: این امر اساسا در شرایط حاضر مطرح نیست.
داعوق امروز جمعه در جمع خبرنگاران در بیروت گفت: رییس جمهور و نخست وزیر در حال حاضر برای حل مشکل اختلاف داخلی بر سر تامین مالی دادگاه حریری می کوشند و امیدوارند که بتوانند این موضوع را در دستور کار دولت قرار دهند.
وی تاکید کرد: التزام به تامین مالی دادگاه بین المللی به مصلحت لبنان است ، زیرا ما نمی توانیم مقابل خواست نهادهای بین المللی بایستیم.
وی گفت: ما خواستار گفت و گوی کاملا آرام در داخل لبنان برای حل مشکل و اختلافات موجود در این زمینه هستیم و آمریکا و نهادهای بین المللی نیز باید مشکل ما را در داخل کشور را درک کنند.
خبر دیگر اینکه برخی نزدیکان نجیب میقاتی نخست وزیر لبنان از نامه اخیر وی به سعد حریری نخست وزیر پیشین درخصوص تامین مالی دادگاه رفیق حریری از بودجه لبنان خبر می دهند. میقاتی در این نامه به سعد حریری نوشته است : همانطور که از اول هم گفته بودم به هیچ وجه تامین نشدن بودجه دادگاه بررسی ترور پدرت ( رفیق حریری ) را نخواهم پذیرفت. میقاتی همچنین از طریق طه میقاتی برادرش، این پیغام را به بشار اسد رییس جمهور سوریه هم رسانده است ، اما اسد در پاسخ به او گفته که در این موضوع دخالت نمی کند و میقاتی باید بر سر این موضوع با سید حسن نصرالله به توافق برسد. دبیرکل حزب الله لبنان دوشنبه شب در مصاحبه با المنار گفته بود: روابط ما با رئیس جمهور لبنان بسیار خوب است و ما همواره با یکدیگر در تماسیم. میقاتی نیز گزینه انتخابی ما بود و ما از این گزینه حمایت کردیم و از آن پشیمان نیستیم و رئیس جمهوری، نخست وزیر و تمام وزاری کابینه او در دستاوردهای مرحله کنونی لبنان سهیم اند. سیدحسن نصرالله گفت: حزب الله با موضوع تامین اعتبار مالی دادگاه موافق نیست، برخی می گویند که اگر با تامین اعتبار مالی دادگاه ترور حریری موافقت نشود، میقاتی باید استعفا دهد. اما حقیقت این است که همین افراد از همان لحظه نخست روی کار آمدن میقاتی خواستار کناره گیری او بودند. میقاتی هیچ تعهدی به ما نداده است که دادگاه مذکور را تامین مالی نکند و ما تاکنون در باره کناره گیری او هیچ صحبتی با او نکرده ایم. رفیق حریری در بهمن ماه سال 1383 به همراه 21 تن از همراهانش در انفجاری در بیروت کشته شد و به دنبال آن سازمان ملل متحد کمیته بین المللی برای شناسایی عوامل و جزئیات این ترور تشکیل داد. هزینه دادگاه بین المللی حریری 150 میلیون دلار برای مدت سه سال تعیین شد ، اما اخیرا مطرح گردیده که ممکن است کار دادگاه بین چهار تا شش سال به طول انجامد و این هزینه افزایش یابد. سهم لبنان از دادگاه بین المللی حریری که دو سال از تشکیل ‌آن می گذرد ، بیش از 63 میلیون دلار است و به موجب توافقنامه تشکیل دادگاه بین المللی سهم لبنان از دادگاه 49 درصد است و 51 در صد آن از سوی کشورهای عضو سازمان ملل تامین خواهد شد. خاور**1030