تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱
تب دره ریفت در آفریقای جنوبی ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/01/22 اجتماعی.تب زیفت ولی.آفریقای جنوبی پرتوریا - افزایش آمار مبتلایان به بیماری تب دره ریفت (ریفت ولی ) به 104 نفر در آفریقای جنوبی، وضعیت این بیماری را در این کشور به مرحله جدیدی رسانده است.
وزارت بهداشت افریقای جنوبی روزشنبه طی گزارشی به سازمان بهداشت جهانی WHO آمار مبتلایان به بیماری ویروسی تب دره ریفت دراین کشور را 104 نفر اعلام کرد.
در حالی که آمار اعلام شده قبلی از سوی این وزراتخانه در دو هفته گذشته به سازمان ملل 63 نفر بود که این نشانی از وخامت وضع بهداشت دامی و یا حداقل گسترده تر شدن این ویروس در سطح این کشور است.
اغلب موارد گزارش شده از ابتلای انسان به این بیماری در این کشور، درنتیجه تماس مستقیم با حیوانات آلوده به ویروس یا به نحوی با دامداری های آلوده بوده است .
براساس گزارش آزمایشگاه انستیتو ملی بیماری های واگیر ژوهانسبورگ، قریب به اتفاق این بیماران دامداران، دامپزشکان درمانگر این بیماری و یا کارگران دامداری ها بوده اند.
این گزارش موارد وقوع بیماری این تب مهلک را در دام های اهلی همچون گوسفند، بز، گاو و یا در دام های غیراهلی اعلام کرده است.
طبق این گزارش، درسال های اخیر موارد محدودی از ابتدای به این بیماری در حیوانات در این کشور گزارش شده بود، اما آخرین واگیری این بیماری در انسان به سال های 1974 تا 1976 (1352 تا 1354) برمی گردد که که تقریبا 15 هزار نفر از مردم این کشور به این بیماری آلوده شده بودند و تعداد زیادی از آنها نیز جان خود را از دست داده بودند.
اما در آخرین گزارش وزارت بهداشت آمده است که هفت نفر از شهروندان مبتلا به این ویروس در این کشور در 13 فوریه (24 بهمن ) جان خود را از دست داده بودند.
تب ریفت ولی یک بیماری تب دار حاد ویروسی است که مخصوص حیوانات اهلی (گاو ، بز، گوسفند و شتر) می باشد و از طریق گزش پشه آلوده یا ذبح و دستکاری لاشه حیوانات آلوده به انسان یا سایر حیوانات منتقل شده و سبب خسارات اقتصادی فراوان می شود.
تاکنون هیچ مورد انتقال معمولی بیماری از انسان به انسان گزارش نشده است، ولی این بیماری بیشتر از طرق گزش پشه آلوده، تماس پوست خراشیده و آسیب دیده با خون، مایعات بدن و اندام های حیوانات آلوده در طی ذبح و پس از آن ، مصرف شیر آلوده غیر پاستوریزه و نجوشیده و نیز استنشاق هوای آلوده به ویروس به انسان سرایت می کند.
از علائم این بیماری می توان گفت که بیمار پس از دوره نهفتگی 2 تا 6 روزه، دچار علائم آنفلوآنزا شامل شروع ناگهانی تب، سردرد، دردهای عضلانی و کمردرد می شود و در برخی موارد سفتی عضلات گردن، ترس از نور و حالت تهوع نیز اتفاق می افتد.
بطور کلی گرچه این بیماری در انسان خوش خیم است و در مدت کمتر از یک هفته بیمار بهبود می یابد ولی چنانچه درمان جدی نباشد مرگ فرد حتمی است و نیز چنانچه پیشگیری این بیماری جدی تر نباشد دام های زیادی را تلف خواهد کرد این بیماری برای نخستین بار در دره ریفت کنیا گزارش شده است ولی در سال های اخیر در جنوب عربستان و شمال یمن نیز موار زیادی از واگیری این بیماری مشاهده شده است.
این بیماری از طریق نیش پشه آلوده به ویروس بیماری به حیوانات منتقل میشود به گونه ای که ورود ویروس به یک منطقه سبب آلودگی و مرگ و میر ناگهانی بسیاری از دامها می شود و معمولا 90 درصد بره های آلوده تلف شده و 100درصد گوسفندان میز دچار سقط جنین می شوند.
طبق گزارش وزارت بهداشت این کشور، بررسی ها در مراکز اصلی شیوع این بیماری ها همچنان ادامه دارد و دولت اعتبارات لازم را از طریق برنامه واگیرشناسی و ترویج افریقای جنوبی تامین کرده است و نیز واکسیانسیون از همه دام های مناطق آلوده از ماه گذشته آغاز شده است.
آمارها نشان می دهد آفریقای جنوبی از میان دیگر کشورهای نیم کره جنوبی جهان همچون استرالیا، زلاند نو، آرژانتین و ماداگاسکار که از صادرات دامی بهره زیاد می برند بیشترین تاثیرپذیری منفی را از این بیماری داشته و دارد.
در هر حال دولت آفریقای جنوبی مبارزه با این بیماری را آغاز کرده است، ولی از آنجایی که این کشور از صادرکنندگان گوشت و محصولات لبنی به جهان است، چنانچه نتواند با این پدیده جدید مبارزه کند ممکن است اعتبار بهداشتی خود را برای صادرات گوشت و دام و حتی مواد غذایی به دیگر کشورهای جهان از دست بدهد.
خاورم 1415**1378 شماره 026 ساعت 09:26 تمام