واکنش جمهوری آذربایجان به دیدار اوباما با رییس جمهوری ارمنستان ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/01/25 سیاسی.آذربایجان.آمریکا.ارمنستان باکو - تلویزیون دولتی جمهوری آذربایجان دیدار روز گذشته باراک اوباما با سرژ سرکیسیان رییس جمهوری ارمنستان را به عنوان اقدامی جانبدارانه از سوی رییس جمهوری یک کشور عضو گروه مینسک ارزیابی کرد.
گروه میانجیگر مینسک که برای حل مناقشه قره باغ بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان از 18 سال پیش تلاش بدون نتیجه دارد، متشکل از نمایندگان آمریکا، روسیه و فرانسه است.
شبکه تلویزیون دولتی آذربایجان در واکنش به این اقدام اوباما، دیدارهای گذشته برخی دیگر از سران کشورهای عضو گروه میانجیگر مینسک با سران طرف های درگیر در مناقشه قره باغ را یادآوری کرد و افزود: در این موارد همیشه سران مذکور با دوطرف ملاقات می نمودند و ملاقات اوباما با یک طرف مناقشه می تواند دلایل و پیام هایی داشته باشد که حمایت از ارمنستان در این پیام ها مشهود است.
این شبکه در تحلیل اقدام اوباما، درعین لحاظ این نکته که اوباما تحت تاثیر لابی ارمنی به این اقدام دست زده اصل دعوت از سرکیسیان و در مقابل عدم دعوت از آذربایجان برای شرکت در نشست واشنگتن را زیر سووال برد و گفت : این در حالی است که جمهوری آذربایجان به عنوان کشوری که خاکش اشغال شده ، ضمن پایبندی به مقررات بین المللی پیشنهادهای گروه مینسک را که آمریکا یکی از اعضای سه گانه آن است در موضوع حل مناقشه قره باغ پذیرفته است، ولی در مقابل ارمنستان از پذیرفتن آن طفره رفته و روند صلح را به مخاطره می اندازد.
این شبکه با ذکر سوابقی از مناقشه قره باغ و نقش سرکیسیان در اشغال و تداوم اشغال اراضی جمهوری آذربایجان، اقدام اخیر اوباما را در راستای اجرای سیاست دوگانه آمریکا در برخورد با مسایل بین المللی دانست.
تلویزیون دولتی آذربایجان دعوت از سرکیسیان را در چنین شرایطی دادن نوعی جایزه از سوی آمریکا به وی در عدم پذیرش پیشنهادهای گروه مینسک و جلوگیری از روند صلح و اصرار در تداوم اشغال توصیف و در عین حال نقش جو بایدن معاون رییس جمهوری آمریکا را در این خصوص مهم ارزیابی کرده است.
شبکه مذکور همچنین با اشاره به عدم دعوت آمریکا از میخائیل ساکاشویلی رییس جمهوری گرجستان به اجلاس واشنگتن، گفت: این مساله اصل ادعای صلح طلبی آمریکا را زیر سووال برده است.
به گفته این شبکه، ساکاشویلی به عنوان یک همراه آمریکا در مساله ای که از آن با عنوان برقراری صلح در افغانستان یاد می شود مطرح است و هفته گذشته هم در همراهی با آمریکا نیروهای جدیدی به افغانستان اعزام نمود ولی دولت آمریکا از این کشور دعوت نکرده و از کشورهای قفقاز جنوبی صرفا رییس جمهوری ارمنستان را به اجلاس دعوت نمود و اوباما نیز با وی دیدار کرد.
تلویزیون رسمی آذربایجان در عین حال افزود: شاید یکی از اهداف اوباما در انجام این دعوت و ملاقات با سرکیسیان جلب همکاری ارمنستان در برنامه های خود علیه ایران بوده است.
روزنامه اکسپرس چاپ باکو هم در مطلبی در این خصوص با اشاره به اینکه در ملاقات اوباما و سرکیسیان، بر خلاف عرف معمول دیپلماتیک هر یک در پشت سرخودشان پرچم کشور مقابل را داشتند، نوشته است: اگر این موضوع ناشی از یک اشتباه نباشد، حتما معنای خاصی دارد.
از دید این روزنامه نشانده شدن سرژ کیسیان در زیر پرچم آمریکا بطور نمادین این پیام را القا می کند که ارمنستان تحت حمایت آمریکاست و در عین حال نشستن اوباما در زیر پرچم ارمنستان هم تداعی گر تعلق خاطر او به ارمنستان می باشد.
روسای جمهوری آمریکا و ارمنستان روز گذشته در حاشیه اجلاس موسوم به امنیت هسته ای در واشنگتن دیدار داشتند.
جمهوری آذربایجان به این اجلاس دعوت نشده است.
روابط جمهوری آذربایجان و آمریکا در ماه های اخیر و در پی کمک مالی آمریکا به دولت خودخوانده قره باغ و نیز انتقادهای وزارت امور خارجه آمریکا از وضعیت حقوق بشر در آذربایجان به سردی گراییده و ماه ها است که سفیر جدید از سوی واشنگتن در باکو تعیین نشده است.
خاورم1368**/1894 شماره 063 ساعت 11:24 تمام