انتقاد صریح جمهوری آذربایجان از موضع آمریکا در مناقشه قره باغ ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/01/26 سیاسی.آذربایجان.آمریکا.قره باغ باکو- یک مقام جمهوری آذربایجان با انتقاد از موضع آمریکا در مناقشه قره باغ گفت: آمریکا به عنوان یک عضو گروه میانجیگر مینسک در حل مناقشه قره باغ، همواره به سمت طرفداری از ارمنستان متمایل می شود.
علی حسن اف مدیر بخش سیاسی، اجتماعی نهاد ریاست جمهوری آذربایجان، روز پنجشنبه، در گفتگو با خبرنگاران افزود: ما صریحا اعلام می کنیم که از موضع آمریکا و فعالیتهای این کشور در گروه مینسک سازمان همکاری و امنیت اروپا ، ناراضی هستیم و این کشور را به اتخاذ مواضع بی طرفانه در قبال مناقشه دعوت می کنیم.
بگفته وی آمریکا اخیرا با اتخاذ تدابیری در صدد است که ارمنستان را از وضعیت سخت اجتماعی و اقتصادی که با آن مواجه است، بیرون بکشد.
وی تلاش لابی ارمنی را در جهت گیری سیاست های آمریکا در این خصوص موثر دانست و گفت: این درحالیست که موضعگیری آمریکا با جایگاهی که درگروه میانجیگر مینسک دارد، متناسب نیست.
حسن اف، تاکید کرد که اگر آمریکا درصدد حل مناقشه و نجات ارمنستان است باید ابتدا این کشور را به عقب نشینی از اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان وادار کند.
مدیر بخش سیاسی، اجتماعی نهاد ریاست جمهوری آذربایجان، در عین حال از مواضع اخیر ترکیه در قبال مناقشه قره باغ که مبتنی بر برقراری روابط با ارمنستان پس از عقب نشینی از اراضی اشغالی است، ابراز رضایت کرد.
آمریکا به همراه روسیه و فرانسه اعضای گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا هستند که 18 سال است برای حل مناقشه قره باغ بین پایتختهای کشورهای درگیر، در حال رفت و آمد بدون نتیجه هستند.
تلویزیون دولتی جمهوری آذربایجان نیز روز گذشته دیدار باراک اوباما با سرژ سرکیسیان رییس جمهوری ارمنستان را که در حاشیه اجلاس واشنگتن انجام گرفت، به عنوان اقدامی جانبدارانه از سوی رییس جمهوری یک کشورعضو گروه مینسک ارزیابی کرد.
این شبکه با اشاره به دیدارهای گذشته برخی دیگر از سران کشورهای عضو گروه میانجیگر مینسک با سران طرف های درگیر در مناقشه قره باغ گفت: در این موارد همیشه سران مذکور با دوطرف ملاقات می نمودند و ملاقات اوباما با یک طرف مناقشه می تواند دلایل و پیام هایی داشته باشد که حمایت از ارمنستان در این پیام ها مشهود است.
روابط جمهوری آذربایجان و آمریکا در ماه های اخیر و در پی کمک مالی آمریکا به دولت خودخوانده قره باغ و نیز انتقادهای وزارت امور خارجه آمریکا از وضعیت حقوق بشر در آذربایجان به سردی گراییده و ماه ها است که سفیر جدید از سوی واشنگتن در باکو تعیین نمی شود.
خاورم/1894 شماره 067 ساعت 13:44 تمام