نیوزویک: اقتصاد غرب افول خواهد کرد ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/02/07 اقتصاد.غرب.شرق.نیوزویک تهران - یک مجله آمریکایی امروز (سه شنبه ) در تحلیلی از اوضاع اقتصاد جهان پیش بینی کرد که همزمان با قدرت گرفتن اقتصاد شرق، اقتصاد غرب افول خواهد کرد.
به گزارش گروه اخبار صوتی و تصویری ایرنا، این مجله با اشاره به افول قدرت اقتصادی یونان می نویسد: کشور ایتالیا هم دست کمی از یونان ندارد، زیرا حجم بدهی های ایتالیا 5 برابر یونان است و در واقع در لبه پرتگاه ورشکستگی قرار دارد.
نیوزویک افزود: کار ایتالیا به جایی رسیده که وزیر دارایی این کشور به عنوان یکی از راهکارهای اقتصادی خود پیشنهاد می کند که شهروندان ایتالیایی که اموال نامشروع کسب کرده اند، درصورتی که بخواهند اموال خود را به کشور بیاورند، مورد عفو قرار بگیرند.
این هفته نامه همچنین می افزاید: تعجبی ندارد که موسسه ای چون بانک مورگان استانلی خروج احتمالی آلمان از حوزه یورو را با هدف خودداری از کمک مالی به همسایگان خود پیش بینی کند.
نیوزویک در ادامه می نویسد: آمریکا و انگلیس هم نباید زیاد خوشحال باشند، زیرا بدهی های انگلستان در هشت سال گذشته با سرعتی بیش از بقیه اقتصادهای عمده جهان افزایش یافته است و آمریکا هم از این نظر، چند پله پس از انگلستان قرار دارد. به علاوه هر دو کشور آمریکا و انگلیس با خطر از دست دادن رتبه اعتباری AAA هستند.
طبق اعلام شورای روابط خارجی آمریکا، ایالات متحده آمریکا امروز بیشترین قمار اقتصادی را در میان کشورهای جهان از آن خود کرده و بیشترین دارایی ها بی ثبات را در اختیار دارد. در مقابل، کشورهای در حال توسعه پول خود را برای دارایی های پایدارتر، مانند اوراق قرضه آمریکا صرف می کنند که هم اینک 57 درصد از آن در اختیار خارجی ها است.
هفته نامه نیوزویک در ادامه با مردود دانستن دیدگاه سنتی خطرناک بودن کشورهای درحال توسعه از جنبه مالی سخنان دو هفته پیش رابرت زولیک، رییس بانک جهانی را نقل می کند که گفته است: همان طور که در سال 1989 ناقوس درگذشت جهان کمونیست به صدا در آمد، بحران اقتصادی جاری هم صدای ناقوس آن دیدگاه سنتی است که جهان سوم را بعنوان یک واحد مجزا تصور می کرد.
نیوزویک در همین رابطه می افزاید: امروزه کشورهایی مانند مکزیک و لهستان رتبه اعتباری بالاتری از یونان دارند. 5.2 تریلیون دلار ذخیره ارزی چین هم قدرت وام دهی صندوق بین المللی پول را، حتی پس از سه برابر شدن آن در جریان بحران اقتصادی، ناچیز به نظر می رساند.
بحران اقتصادی و اعتباری بر کشورهایی چون برزیل، شیلی، و کره جنوبی تاثیر بسیار اندکی داشته و این کشورها به وضعیت متعادل گذشته خود بازگشته اند.
مجله نیوزویک همچنین با تاکید بر افزایش قدرت خرید کشورهای درحال توسعه می نویسد: برزیل امروز بزرگترین بازار آون (,Avon بزرگترین فروشنده لوازم آرایشی و بهداشتی ) است و فروش بسیاری از مارک های لوکس در چین بیشتر از آمریکا است. در مقابل، بسیاری از شرکت ها در کشورهای بحران زده غربی، مانند یونان، حتی به خود زحمت بازاریابی هم نمی دهند.
نیوزویک در پایان می نویسد: از یک نظر، جهان در حال زیر و رو شدن نیست، بلکه در حال بازگشت به وضعیت سابق خود است. تا پیش از قرن شانزدهم، درآمد سرانه چین و هند از اروپا بیشتر بود و با وجود پیشرفت های شگرف غرب در دو قرن پس از آن، اقتصاد چین و هند تا قرن نوزدهم قوی تر باقی ماند.
اکنون اوضاع در حال بازگشت به گذشته است. تا سال 2050، چین، هند، و چند کشور در حال توسعه دیگر، در مجموع 60 درصد از اقتصاد جهان را شامل خواهند شد. تعجبی ندارد که شرکت های بزرگ آمریکایی و اروپایی، دفاتر خود را به سوی قطب های جدید اقتصادی آسیا چون، شانگهای و بمبئی منتقل می کنند و به آتن (نماد تمدن غرب ) توجهی نمی کنند.
صویر**ز.ر** 1506 شماره 196 ساعت 20:32 تمام
تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱