تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱
مسمومیت فقیرترین ملت جهان توسط فرانسوی ها ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/02/15 سیاسی.نیجر.هسته ای.فرانسه تهران- سازمان محیط زیست گرین پیس با دروغ شمردن اظهارات مقامات شرکت دولتی فرانسوی اویوادر خصوص رفع آلودگی مناطق مسکونی واقع در نزدیکی معادن اورانیوم نیجر گفت تشعشعات هسته ای همچنان در سطوح بالا در شهرها و روستاهای همجوار ادامه دارد و به بیش از 80هزار نفر آسیب جدی می رساند.
آژانس خبری اینتر پرس سرویس امروز (چهارشنبه ) با انتشار گزارشی گفت چنین اتفاقی همواره در فقیرترین کشورهای جهان رخ می دهد. نیجر در انتهای فهرست شاخص های توسعه انسانی سازمان ملل قرار دارد و این مستعمره فرانسوی با بحران سیاسی ناشی از اتهام فساد که به نحوی به معادن اورانیوم این کشور مرتبط می شود، روبرو است.
در زمان اکتشاف اورانیوم در این کشور آفریقای غربی در دهه شصت، همه بر این عقیده بودند که با این مواد پرتو افکن که سوخت اصلی تولید انرژی هسته ای و ماده اولیه ساخت بمب اتم است، تمامی مشکلات این کشور حل وکمبودهای آن جبران می شود.
اما گزارش های سازمان های محیط زیست و مطالعات پژوهشگران مستقل نشان داده است که معادن اورانیوم نیجر به مثابه یک هدیه کشنده برای این کشور بوده است.
سازمان گرین پیس در گزارش خود به شدت تشعشعات موجود در مناطق واقع در نزدیکی معادن اورانیوم نیجر به ویژه در دو شهر ارلیت و اکوکان اشاره می کند و می گوید که بیش از 80هزار نفر در معرض این پرتوها قرار دارند.
شرکت دولتی اویوای فرانسه که خود را بزرگترین تولیدکننده انرژی اتمی در جهان معرفی می کند، تنها سرمایه گذار معادن اورانیوم نیجر است. فرانسه بیش از 45سال است که بر معادن اورانیوم نیجر تسلط پیدا کرده است و خود را بزرگترین سرمایه گذار خارجی در این کشور قلمداد می کند.
ریان تیول کارشناس هسته ای گرین پیس در گفت وگو با اینتر پرس سرویس گفت تیم پژوهشی این سازمان در نوامبر (آبان ) گذشته به نیجر سفر کرد تا از نزدیک از میزان پایبندی شرکت اویوا به حداقل سطوح بهداشتی و رعایت حقوق کارگری، مطلع شود.
وی گفت: تعشعشات هسته ای در همه خیابان های اکوکان رخنه کرده است. میزان اورانیوم در پنج نمونه از آب شرب منطقه ارلیت، بسیار بالا و از میزان تعیین شده از سوی سازمان بهداشت جهانی فراتر بود.
تیول اظهار داشت با وجود اینکه شرکت اویوا پیشتر اعلام کرده بود که برای کاهش تشعشات چاره ای اندیشده وآن را کاهش داده اما بررسی های بعمل آمده نشان داده است که تشعشعان هسته ای در شهر اکوکان 500برابر میزان عادی است این کارشناس گفت: بر اساس استانداردهای کمیته بین المللی حمایت از تشعشعات هسته ای یک ساعت حضور در چنین فضایی برابر با یکسال قرار گرفتن در معرض شدیدترین تشعشعات است.
سازمان گرین پیس تاکید کرد مدارک به دست آمده از بی مسئولیتی کامل شرکت اویوا در مسمومیت مردم نیجر نشان دارد.
در سال 2007 میلادی (1386) تیم اعزامی کمیته مستقل تحقیق وتفحص در مورد تشعشعات (کریراد)،میزان تشعشعات در خیابان های شهر اکوکان را بسیار بالا اعلام کرد.
سازمان کریراد میزان تشعشعات هسته ای در مناطق واقع در نزدیکی بیمارستان شهر را 100برابر میانگین عادی توصیف کرد. این سازمان در تحقیقات به عمل آمده متوجه شد که منشا پرتوها، صخره ای است که از یکی از معادن جدا و برای جاده سازی از آن، استفاده شده است.
برونو چاریرون کارشناس مسایل هسته ای ومدیر کریراد می گوید: اطلاعات دریافتی را به هیات مدیره اویوا و همچنین مقامات محلی نیجر ارایه دادیم و از آنان خواستیم برای زدودن تشعشعات چاره اندیشی کنند.
کریراد همچنین آب آشامیدنی منطقه یاد شده را آلوده به تشعشعات هسته ای اعلام کرد.
استخراج اورانیوم در نیجر نه تنها تهدیدی بسیار جدی برای سلامت شهروندان این کشور به شمار می رود که پیامدهای بسیار ناگواری بر فعالیت اقتصادی آنان که اغلب بر محور دامداری و دام پروری می چرخد، نیز گذاشته است.
سرمایه گذاری در بخش اورانیوم نیجر به خاطر استفاده بی رویه از منابع آبی مهم منطقه، شهروندان را با کمبود بی سابقه آب مواجه کرده و در نتیجه به فلج شدن فعالیت اقتصادی آنان انجامیده است.
مترجمام 1369** 1446** شماره 055 ساعت 10:27 تمام