کرزی: کشت خشخاش در افغانستان از خارج هدایت و برنامه ریزی می شود ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/04/05 اجتماعی.خارجی.افغانستان.خشخاش کابل- حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان با اشاره به برخی سرزنش ها در محافل بین المللی و نیز اعتراض نسبت به ادامه کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر در این کشور تاکید کرد: کشت خشخاش با تشویق و برنامه ریزی بیرونی از سوی کشاورزان فقیر افغان صورت می گیرد.
به گزارش ایرنا، کرزی روز شنبه به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در جمع شماری از مقامات داخلی و خارجی در کابل افزود: تشویق افغان ها به تولید مواد مخدر از سوی مافیای بین المللی و نیروهای دیگر صورت می گیرد.
وی بدون اشاره به نام این نیروها، این عوامل را باعث توسعه کشت خشخاش خواند و تصریح کرد: شماری از کشاورزان به علت عدم آگاهی از مضرات مواد افیونی ؟ باغهای انار را تخریب و به مزارع خشخاش تبدیل کرده اند.
وی ادامه داد: این سرزنش را می پذیریم که خشخاش کشت می کنیم، کشاورز فقیر ما به ناچار زمین های گندم، برنج و باغهای خود را تخریب و در آن خشخاش کشت می کند.
کرزی یادآور شد: در مناطق تحت حاکمیت دولت، کشت خشخاش به حداقل رسیده که در حال حاضر 23 استان از 34 استان عاری از کشت خشخاش است.
وی در ادامه به حضور دو هفته قبل خود در کنفرانس شانگهای در تاشکند پایتخت ازبکستان اشاره کرد و یادآور شد: کشورهای آسیای میانه،در این نشست افغانستان را به خاطر تولید تریاک مورد سرزنش قرار دادند.
به گفته رییس جمهوری افغانستان، قبل از اشغال خاک این کشور از سوی ارتش سرخ در سال 1358 هجری شمسی، سطح زیر کشت و تولید خشخاش بسیار محدود بود که با ورود نیروهای خارجی کشت این گیاه در استان های هلمند، ننگرهار و بدخشان توسعه یافت.
وی با اشاره به خروج ارتش سرخ و به قدرت رسیدن مجاهدین در افغانستان پس از 10 سال تاکید کرد که به علت هرج و مرج و وجود خودسری ها، کشت این گیاه ادامه یافت و در زمان حاکمیت پنج ساله رژیم طالبان، کشت خشخاش مورد تشویق قرار گرفت.
کرزی با یادآوری اینکه، پس از سرنگونی رژیم طالبان و ورود اعضای جامعه جهانی کشت خشخاش نه تنها کم نشد، بلکه بیشتر هم شد، افزود: حالا پرسش این است، آیا دولت عامل تشویق کشاورزان به کشت خشخاش است و یا دیگران در ترویج و توسعه کشت آن دخالت دارند.
رییس جمهوری افغانستان ادامه داد: در مناطقی که حاکمیت دولتی وجود ندارد و یا ضعیف است، مردم به تشویق شورشیان خشخاش کشت می کنند، در حالیکه سه درصد درآمد کشت این گیاه از آن افغان ها است و بقیه نصیب باندهای بین المللی و برخی باندهای داخلی می شود.
وی با ابراز تاسف از اینکه اراضی مرغوب افغانستان به کشت بوته خشخاش اختصاص دارد، گفت: جامعه جهانی، ممالک آسیای مرکزی و همسایگان ما بدانند، افغانستان خود قربانی خشخاش است، امروز بدنامی از آن ما و سود آن نصیب دیگران شده است.
کرزی تصریح کرد: با وضعیت موجود هیچ وقت به نتیجه نمی رسیم، مگر اینکه کشورهای منطقه و اعضای جامعه جهانی ضمن مبارزه با مواد مخدر در کشورهای خود، میزان تقاضا را برای مصرف مواد افیونی کم کنند.
وی افزود: در حال حاضر قادر به کنترل مرزهای خود نیستیم، حداقل شما از مرزهای مستحکم خود که پشه قادر به عبور از آن نیست، مراقبت کنید، تا ببینیم مواد مخدر چگونه به بازارهای جهانی راه پیدا می کند.
رییس جمهوری افغانستان در ادامه تاکید کرد: اگر می خواهید، کشت خشخاش کم شود، باید کمک های شما حقیقی باشد، تا این کشور قادر به تولید انواع محصولات زراعی و باغی شود.
وی در ادامه به وجود یک میلیون افغان معتاد در گروه سنی 15تا 64 سال در کشورش اشاره کرد و گفت: متاسفانه تعدادی از مهاجرین افغان در خارج معتاد به مواد مخدر شده اند.
کرزی در ادامه خواهان صداقت جامعه جهانی در مبارزه با مواد مخدر در کشورش شد و تاکید کرد که سوء استفاده از مقام های دولتی به دلیل حضور نیروهای خارجی در افغانستان زیاد شده است.
وی در همین حال خواهان ثبت دارایی اقوام درجه یک خود، معاونان رییس جمهوری، وزرا، استانداران، و نمایندگان مجلس شد.
کرزی با اشاره به مصرف پول زیاد از سوی کشورهای خارجی در افغانستان تاکید کرد، برخی قراردادهای خارجی در کشور شفاف نیست و عاملی برای توسعه فساد مالی است.
رییس جمهوری افغانستان بیان کرد، برخی قراردادها به بزرگان کشور و یا وکلای مجلس محول می شود، اگر جامعه جهانی خواهان مبارزه با فساد مالی است، تفاهمنامه ها را با بزرگان کشور امضاء نکند.
به گفته کرزی، چهار ماه قبل فهرست قراردادهای خارجی از کشورهای کمک کننده خواسته شد و تا زمانی که وضعیت چنین باشد، فساد در کشور ریشه کن نخواهد شد.
کرزی همچنین نسبت به فعالیت شرکت های امنیتی خصوصی به عنوان یک عامل تهدید، ناامنی و حرکت موازی با دولت اشاره کرد و افزود: این قبیل فعالیت ها عاملی برای کمک مالی به تروریسم است.
وی پیشنهاد کرد: وظایف شرکت های امنیتی خصوصی به وزارت کشور و ارتش محول شود.
وی در ادامه به انتخابات پارلمانی 27 شهریور و اعلام دخایر معدنی به ارزش بیش از یک تریلیون دلار در افغانستان اشاره کرد و گفت: در صورت سرمایه گذاری و استخراج معادن، افغان ها می توانند 10 سال دیگر از مزایای معادن کشور خود بهره مند شوند.
کرزی در همین حال هشدار داد: اگر از معادن افغانستان درست بهره برداری نشود، عاملی برای بدبختی ها خواهد بود.
وی اضافه کرد: هر چند اعلام ذخایر معدنی در نوع خود یک خبر خوش است، اما نگران هستیم و اگر کشور در وضعیت کنونی باشد، این منابع نه تنها به درد افغان ها نخواهد خورد، بلکه باعث بدبختی نیز خواهد شد.
این هشدار نشان می دهد، کرزی از آن بیم دارد، مبادا اعلام وجود ذخایر معدنی، افغانستان را به محل منازعه جدید برخی کشورها تبدیل کند.
در حال حاضر وجود منابع عظیم اورانیوم در هلمند، به محل منازعه آمریکا و انگلیس تبدیل شده و آمریکا مصمم به افزایش نیروهای خود به جای سربازان بریتانیایی در هلمند است.
آساق1368**/332 شماره 086 ساعت 15:11 تمام
تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱