تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱
جنگ افغانستان، راهبردی که به بیراهه ختم می شود ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/05/09 سیاسی.افغانستان.آمریکا.کرزی تهران- انتشار ده ها هزار سند محرمانه ارتش آمریکا در خصوص حقایق جنگ افغانستان و همچنین اظهارات اخیر حامد کرزی رییس جمهوری این کشور نشان می دهد که آمریکا و ناتو در مبارزه با طالبان در افغانستان به بیراهه رفته اند و این جنگ، جز افزایش تلفات غیرنظامیان، دستاوردی در پی نداشته است.
اکنون 10 سال از نبرد نیروهای آمریکایی و ناتو با طالبان در افغانستان می گذرد، اما این جنگ بجز کشته و زخمی شدن هزاران نفر از مردم بی گناه این کشور، هیچ ثمری برای مردم آن بدنبال نداشته است.
جنگ نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا، اکنون به نقطه ای رسیده است که حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان روز گذشته در گفت و گو با خبرنگاران، از ضرورت بازنگری در روش نبرد با تروریسم در این کشور سخن گفت.
کرزی با استناد به اسناد محرمانه ارتش آمریکا که اخیرا منتشر شده گفت: افغان ها در 10 سال گذشته به بهانه جنگ با تروریسم شاهد تلفات غیرنظامیان ، نیروهای دولتی و زیان های مالی فراوانی بوده اند و با مشخص شدن حقایق جنگ، باید در شیوه نبرد با پدیده تروریسم تغییراتی صورت دهند.
رییس جمهور افغانستان اظهار داشت: با مشخص شدن نتایح بررسی اسناد مزبور، با متحدین خود تماس خواهیم گرفت و از آنان خواهیم خواست، تغییراتی را در شیوه جنگ با تروریسم در افغانستان فراهم کنند؟ زیرا مبارزه جدی با این پدیده به نفع منطقه است.
هر چند از انگیزه های انتشار 75 هزار فقره از 92 هزار سند محرمانه ارتش آمریکا در خصوص حقایق جنگ افغانستان مطالب دقیقی تاکنون منتشر نشده، اما انتشار این اسناد نشان می دهد که قربانیان واقعی این جنگ، مردم بی دفاع افغانستان بوده اند.
تاکنون هزاران نفر از مردم افغانستان در جریان عملیات نیروهای ائتلاف و طالبان کشته و زخمی شده اند و طالبان در اقدام های غیرانسانی، از مردم بی دفاع این کشور به عنوان سپر انسانی در برابر حملات نیروهای خارجی استفاده می کنند.
به باور افغان ها، پایگاه های آموزشی، تدارکاتی، انسانی و تسلیحاتی تروریست ها در خارج از مرزی های افغانستان قرار دارد و نباید به بهانه جنگ، روستاهای کشور را هدف قرار داد.
در تازه ترین درگیری های نیروهای ائتلاف با شبه نظامیان طالبان که روز دوشنبه و سه شنبه هفته گذشته بوقوع پیوست 53 غیر نظامی و 19 نیروی دولتی کشته شده اند.
بنظر می رسد بنابه گفته مقام های بلندپایه افغان، متحدان غربی این کشور از توجه به کانون اصلی تروریسم یعنی گروه طالبان در خارج از مرزهای افغانستان، غافل شده و در طول 10 سال گذشته تمام تلاش خود را برای سرکوب این گروه در داخل افغانستان متمرکز کرده که حاصل آن، افزایش تلفات غیر نظامیان بوده است.
در این زمینه رییس جمهوری افغانستان اعلام کرد که نیروهای ائتلاف به جای از بین بردن مراکز تروریسم و مخفیگاه های اصلی گروه طالبان در بیرون مرزهای افغانستان، در داخل خاک این کشور با تروریسم می جنگند.
اکنون این پرسش در میان ناظران سیاسی و نظامی مطرح است که آمریکا و ناتو چگونه پس از گذشت یک دهه از حضور در افغانستان، به پیشرفتی در مبارزه با تروریسم دست نیافته و همچنان به راهبرد قبلی خود در مبارزه با طالبان ادامه می دهند.
آمریکا و ناتو در دهه گذشته همواره حملات خود به طالبان را، به درون افغانستان متمرکز کرده بودند اقدامی که از سوی کرزی اشتباه خوانده شده است.
کرزی گفت: هرچند که جامعه بین المللی از توانایی مبارزه با تروریسم در بیرون از مرزهای افغانستان برخوردار است، ولی تاکنون به درستی به این مبارزه و گسترش و پیشرفت آن توجه نشده است.
کرزی در ادامه افزود: سالها است که گفته ایم در روستاها و خانه های مردم افغانستان، علیه تروریسم مبارزه نکنید، بلکه برای مبارزه با تروریسم و تروریست ها باید به پناهگاه ها و مراکز حمایت از آنان و همچنین اردوگاه های آموزشی آنها بروید که در خارج از مرزهای افغانستان قرار دارند.
کرزی در ادامه تصریح کرد: این یک سووال جهانی مرتبط با متحدین ما است که با هدف مبارزه با تروریسم وارد افغانستان شده اند و حال آنکه در مورد مناطقی که در آن سوی مرزهای ما خطر تروریسم وجود دارد، اقدامی نکرده اند.
بنظر می رسد اشاره کرزی به کشور پاکستان باشد، زیرا پیش از این وزارت دفاع، اداره امنیت ملی و به طور کلی دولت افغانستان، همواره تاکید داشته اند که پایگاه های اصلی تروریسم در خاک پاکستان قرار دارند.
با این حال مجموع تحولات دهه گذشته افغانستان نشان می دهد که نیروهای ائتلاف حاضر در این کشور، بخوبی از توانمندی های کشورهای همسایه برای حل مساله افغانستان استفاده نکرده اند.به باور تحلیلگران، حل بحران افغانستان نیازمند طرحها و راهکارهای منطقه ای است و برای این منظور باید از کشورهای تاثیرگذار منطقه برای حل این بحران استفاده کرد.
واقعیت این است که نیروهای خارجی حاضر در افغانستان تاکنون بخوبی از این راهبرد برای حل مساله افغانستان بهره گیری نکرده اند و این موضوع به طولانی شدن جنگ در این کشور منجر شده است.
روابط کشورهای همسایه از جمله ایران با افغانستان، براساس مشترکات مختلف ازجمله تاریخی، فرهنگی، دینی و.. شکل گرفته و این رابطه خدشه ناپذیر است.
بطوریکه کرزی در سخنان اخیر خود می گوید: دولت کابل به بهبود روابط با کشورهای همسایه بویژه ایران و پاکستان علاقه زیادی دارد که این موضوع ضمن کمک به توسعه منطقه، در مبارزه با تروریسم حایز اهمیت خواهد بود.
به باور کارشناسان،آمریکایی ها برای تسلط بیشتر بر منطقه و حفظ منافع خود ، به افغانستان لشکرکشی کرده و در این راهبرد منطقه ای، به کاهش نفوذ و تاثیرگذاری کشورهای همسایه از جمله ایران چشم دوخته اند.
از:علی حبیبی آساق ** 1332**1569 شماره 119 ساعت 14:29 تمام