واکنش ژاپنی ها نسبت به برتری اقتصادی چین بر کشورشان ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/05/27 اقتصاد.ژاپن.چین.تولید تهران - با اعلام رسمی این خبر که چین از نظر تولید ناخالص داخلی، جایگاه ژاپن به عنوان دومین اقتصاد جهان را از آن خود کرد، کارشناسان و مردم عادی در کشور ژاپن واکنش های متفاوتی از خود نشان دادند.
به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار صوتی و تصویری ایرنا، روزنامه نامه کریستین ساینس مانیتور در این رابطه نوشت: در حالی که برخی از شهروندان ژاپنی با حسرت به رشد اقتصادی همسایه خود (چین ) نگاه می کنند، بسیاری می گویند با توجه به اینکه چین جمعیتی معادل 10 برابر جمعیت کشورشان را دارد ، از مدت ها پیش منتظر چنین روزی بودند.
اما تاکاشی شیونو، اقتصاددان در شعبه موسسه کردیت سوییس در توکیو می گوید : توسعه داخلی چین برای اقتصاد ژاپن بسیار مثبت است. در حالی که بعضی از ژاپنی ها ممکن است از این امر نگران باشند، باید دانست که این فرصتی بزرگ برای شرکت های ژاپنی است.
دکتر مارتین شولتز، اقتصاد دان ارشد موسسه تحقیقاتی فوجیتسو در توکیو نیز معتقد است که چین هرچه سریع تر رشد کند، برای ژاپن بهتر است.
با این حال، تاکاشی شیونو با ابراز نگرانی نسبت به عدم رشد اقتصاد ژاپن در سال های اخیر می گوید: با توجه به تورم معکوس (کاهش قیمت ها) در پنج سال اخیر عملا اقتصاد ژاپن در حال کوچک شدن بوده است. اگر این وضعیت ادامه یابد، برای نظام مالی ژاپن فاجعه خواهد بود.
دکتر شولتز نیز امیدوار است که پیشی گرفتن چین، زنگ بیداری برای ژاپنی ها باشد تا ضعف های اقتصاد خود را پوشش دهند. وی معتقد است که ژاپن هم در بخش اقتصادی و هم در بخش سیاسی باید در آسیا فعال تر شود تا بتواند با چین موازنه قدرت ایجاد کند.
بر اساس گزارش های رسمی، در سه ماهه آوریل تا ژوئن (فروردین تا خرداد) تولید ناخالص داخلی (جی دی پی ) ژاپن، بدون در نظر گرفتن نوسان قیمت و عوامل فصلی، به 1286 تریلیون دلار بالغ شد. در همین دوره تولید ناخالص داخلی چین 1335 تریلیون دلار بوده است.
تولید ناخالص داخلی، شامل ارزش همه کالاهای تولیدی به علاوه گردش مالی در بخش خدمات (بانکی، بیمه، و غیره ) است.
گفتنی است که ژاپن از سال 1968 که جایگاه آلمان را تصاحب کرد، همواره دومین اقتصاد بزرگ جهان به شمار می رفت.
صویر**9163** 1506 شماره 106 ساعت 16:33 تمام