گزارش پنتاگون و زمینه سازی آمریکا برای فروش تسلیحات به تایوان ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/05/30 سیاسی.چین.آمریکا.پنتاگون پکن - گزارش اخیر وزارت جنگ آمریکا ( پنتاگون ) پیرامون توسعه برنامه های نظامی چین که با واکنش شدید محافل سیاسی و نظامی چین مواجه شده است، تنش در مناسبات نظامی پکن - واشنگتن را وارد مرحله جدیدی کرده است.
پنتاگون در تازه ترین گزارش خود اعلام کرده است که چین در حال افزایش توان نظامی خود برای تبدیل شدن به یک قدرت نظامی در جهان است.
وزارت جنگ آمریکا ادعا کرده است که پکن در مواردی از جمله سلاحهای هسته ای، موشک های دوربرد، زیردریایی ها، ناوهای هواپیمابر و جنگ های سایبری، خود را تقویت کرده است.
همانگونه که انتظار می رفت ، وزارتخانه های امور خارجه و دفاع چین به این گزارش پنتاگون واکنش نشان داده و آن را عاری از حقیقت دانستند.
سخنگوی مطبوعاتی وزارت دفاع چین در مصاحبه ای اظهار داشت : پنتاگون در گزارش خود با نادیده گرفتن حقایق، از روند عادی توسعه برنامه دفاعی چین انتقاد کرده است و اینگونه وانمود کرده که چین تهدیدی علیه تایوان به شمار می آید.
مقام چینی ضمن بیهوده خواندن گزارش اخیر پنتاگون اظهار داشت : برنامه های دفاعی چین تهدیدی علیه هیچ کشور و یا منطقه ای نخواهد بود و توسعه توان نظامی چین متناسب با نیازهای این کشور انجام می شود.
جیانگ یو سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز ضمن مخالفت با این گزارش پنتاگون اظهار داشت: آمریکا با انتشار این گزارش به طور غیرمسوولانه در باره برنامه دفاعی چین سخن گفته است.
وی با بیان این مطلب که ما قاطعانه با این اقدام دولت آمریکا مخالفیم ، خاطر نشان کرد : از واشنگتن می خواهیم که ضمن احترام به واقعیات عینی، به انتشار این گونه گزارش ها خاتمه دهد و دست از کارهای ناشایست در مناسبات نظامی دو کشور بردارد.
در همین حال ، جانگ یونگ میان از کارشناسان مسایل نظامی چین در اظهارنظری که در مطبوعات پکن منتشر شد، گفت : گزارش پنتاگون ، گزارشی خصمانه و مغرضانه است.
تحلیلگران نظامی معتقدند گزارش اخیر پنتاگون مبنی بر تهدید آمیز بودن برنامه های نظامی چین علیه تایوان ، زمینه سازی برای فروش میلیاردها دلار تسلیحات پیشرفته نظامی آمریکا به این جزیره است.
آمریکا درصدد فروش شش میلیارد و 500 میلیون دلار تسلیحات نظامی از جمله هواپیماهای جنگنده به تایوان است که چین این جزیره را بخشی از خاک خود می داند.
این اقدام آمریکا ، خشم چین را برانگیخته است به گونه ای که مراودات نظامی دو کشور از سال گذشته به حال تعلیق درآمده است.
در همین ارتباط ، روزنامه چاینا دیلی چاپ چین در گزارشی پیرامون زمان از سرگیری روابط نظامی چین با آمریکا نوشت : اگرچه آمریکا خیلی علاقه مند است که این روابط از سرگرفته شود، ولی زمان و شرایط برای این کار مهیا نیست و باید در انتظار آینده و تحولات بعدی بود.
به نظر می رسد با اینگونه اظهارنظر دستگاه ها و مقامات آمریکایی ، نتوان به ازسرگیری مبادلات نظامی آمریکا و چین خوشبین بود.
جای دیچوان معاون اداره کنترل خلع سلاح چین معتقد است اظهارات مقامات آمریکایی درباره چین نادرست و غیرعادلانه است .
فان جی شان از دیگر کارشناسان امور نظامی چین نیز براین باور است که منافع و نگرانی های امنیتی چین از سوی آمریکا مورد احترام قرار نگرفته است.
از سوی دیگر لغو سفر رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا به چین در چند ماه گذشته را باید یکی از پیامدهای اصرار آمریکا بر فروش سامانه های موشکی به تایوان دانست.
کارشناسان چینی می گویند: رد تقاضای سفر رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا به چین، مقام های واشنگتن را شوکه کرد و چین با رد این تقاضا نشان داد که تمایلی به همراهی با سیاست های واشنگتن در خصوص فروش سلاح به تایوان ندارد لیانگ گوانگ لیه وزیر دفاع چین اخیرا در مراسمی که در بزرگداشت روز تاسیس ارتش چین در تالار خلق این کشور برگزار شده بود ، باردیگر از تایوان به عنوان جزو لاینفک چین نام برد و گفت که کشورش با هرگونه حرکتی که به استقلال طلبان در تایوان کمک کند، مخالفت می کند.
وزیر دفاع چین همچنین با فروش سلاح آمریکا به تایوان به شدت مخالفت کرده است.
هرچند مقامات چینی بارها درباره این موضوع هشدار داده اند و آمریکایی ها که تنها به فکر نفوذ و گسترش سلطه و سیطره سیاسی - نظامی خود در سراسر جهان هستند به هشدارهای چین توجهی نشان نداده اند ، اما به اعتقاد تحلیلگران گزارش اخیر پنتاگون می تواند باردیگر به چالشی تازه در مناسبات نظامی چین و آمریکا تبدیل شود.
آساق ** 275 1332** شماره 070 ساعت 14:14 تمام
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱