تصویب قانون منع استفاده از روبنده با مخالفت مسلمانان فرانسه مواجه شد ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/06/24 سیاسی.فرانسه.روبنده تهران - مجلس سنای فرانسه دیروز قانون منع استفاده از روبنده را در شرایطی تصویب کرد که بسیاری آن را در تضاد با آزادی های فردی و مذهبی می دانند و زنان استفاده کننده از این پوشش هم حاضر به ترک آن نیستند.
به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار صوتی و تصویری ایرنا و به نقل از پایگاه خبری تایمز هندوستان، مجلس سنای فرانسه روز گذشته ( سه شنبه ) در اقدامی هماهنگ و با 246 رای مثبت در مقابل تنها یک رای منفی به این لایحه رای داد.
پیش از این در ماه ژوئیه (تیر / مرداد) نیز مجلس ملی فرانسه به این لایحه رای مثبت داده بود.
در همین حال گروهی از زنان استفاده کنند از برقع در مصاحبه ای با خبرنگاران گفته اند که بدون توجه به این قانون، همچنان در اماکن عمومی، این پوشش را بر صورت خود حفظ خواهند کرد.
کنزا دریدر می گوید این یک قانون نا مشروع است. این قانون بر خلاف آزادی فردی، آزادی مذهب، و آزادی اندیشه طراحی شده و من به سبک زندگی خودم با چادر کامل ادامه خواهم داد.
ام الخیر، زن مسلمان فرانسوی نیز می گوید من بیرون نخواهم رفت. در خانه می مانم و کسانی را می فرستم که برایم خرید کنند. در حالی که می خواستم بخشی از جامعه باشم، حالا ترجیح می دهم خودم را از جامعه جدا کنم.
براساس قانون جدید، کسانی که در معابر و اماکن عمومی از پوشش صورت استفاده کنند، با 150 یورو (185 دلار) جریمه نقدی، یا حضور در کلاس شهروندی ، یا هر دوی آنها، محکوم می شوند.
همسر، برادر و یا هرکس دیگری که استفاده از روبنده را به کسی تحمیل کرده باشد، هم با جریمه 30 هزار یورویی (38400 دلاری ) رو به رو خواهد شد.
فرانسه نخستین کشور اروپایی است که چنین قانونی را تصویب می کند؟ هرچند بلژیک هم در حال بررسی جوانب مختلف برای اعمال قانونی مشابه فرانسه است.
گرچه کمتر از دو هزار نفر در کشور فرانسه از این پوشش سنتی استفاده می کنند، اما بسیاری از مسلمانان قانون جدید را موضع گیری در مقابل دومین دین بزرگ در این کشور (اسلام ) می دانند.
از طرف دیگر، هواداران قانون جدید، منع پوشش روبنده را در راستای دفاع از ارزش های فرانسوی، مانند سکولاریسم و برادری ارزیابی می کنند و این نوع پوشش را در تضاد با اصل برادری و اخوت می دانند.
کارشناسان معتقدند که طراحان لایحه برای جلوگیری از مواجهه با اشکالات حقوقی، به جمله بندی و واژه های به کار رفته در آن توجه ویژه ای داشته اند و برای مثال در لایحه از کلمات زنان، مسلمانان، و چادر اصلا استفاده نشده است.
صویر**9163** 1506 شماره 127 ساعت 16:37 تمام