خشونت های اشتوتگارت وتاثیرآن بر آینده سیاسی آنگلا مرکل ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/07/10 سیاسی.آلمان.ایران برلین - سرکوب شدید و اعمال بیش ازحد خشونت از سوی پلیس شهر اشتوتگارت علیه معترضان درتجمع مسالمت آمیز عصر روز پنجشنبه گذشته در این شهر شوک شدیدی را به جامعه آلمان وارد کرده است.
به گزارش ایرنا، این اتفاق عصر روز پنجشنبه زمانی رخ داد که پلیس ضد شورش اشتوتگارت به معترضان به یک طرح چند میلیاردی راه آهن زیرزمینی دراین شهر حمله کرد و با اعمال خشونت زیاد صحنه سیاسی این کشور را به لرزه درآورد.
طرح ایستگاه راه آهن جدید و زیرزمینی اشتوتگارت موسوم به اشتوتگارت 21 در راستای طرح اروپایی و با بودجه ای حدود هفت میلیارد یورو اجرا می شود که شامل احداث تونلی به طول ؟ ؟؟؟کیلومتر در زیر ایستگاه راه آهن فعلی این شهر است.
معترضان با اشاره به هزینه بسیارزیاد این طرح و در جریان قرار نداشتن اجرای چنین طرح بزرگی ، خسارت های زیست محیطی این طرح را زیاد برآورد می کنند.
آنان همچنین با اشاره به وضعیت بد اقتصادی و کاهش بودجه برخی طرحهای رفاهی برای کمک به اقشار کم درآمد از سوی دولت متذکر شدند که علت تخصیص این بودجه زیاد و اجرای آن در زیر زمین چیست ؟.
پرتاب گاز اشک آور از جمله گاز فلفل و حمله با باتوم وآب پاش توسط پلیس پاسخی بود که مقامات شهر اشتوتگارت روز پنجشنبه به مردم داده و موجب زخمی شدن دهها نفر شدند که تعدادی از آنان برای مداوا راهی بیمارستان ها شدند به نوشته رسانه های محلی در بین زخمی شدگان ، دانش آموزان و نوجوانان نیز مشاهده می شدند.
به گفته شاهدان عینی پلیس برای پایین آوردن تعدادی از معترضان از بالای درخت ها به آب پاش متوسل شد و این افراد را به پایین پرتاب کرده است.
مجریان این طرح معتقدند که با اجرای آن بزرگترین طرح زیر ساختی اروپا را اجرا خواهند کرد.
برای اجرای این طرح حدود ؟ 100؟هکتار زمین نیاز است. ضمن آنکه بسیاری از آپارتمان ها و مکان های تجاری نوساز در مرکز شهر اشتوتگارت نیز با اجرای این طرح تخریب می شود.
شبکه های تلویزیونی و نشریات آلمان از روز پنجشنبه گذشته، مملو از تصاویر معترضان جوان و مادرانی است که با صورت های خونین و گریان فریاد می زنند این تصاویر انزجارعمومی و محکومیت تمام احزاب بجز حزب حاکم دمکرات مسیحی به رهبری آنگلا مرکل را به همراه داشته است.
کریستین لانگه سیاستمدارحزب سوسیال دمکرات از احزاب مخالف دولت در این باره گفت: برخوردهای خشن با معترضانی که تجمعی آرام و مسالمت جویانه داشته اند، نتیجه سیاست های رامبویی است.
جم اوزدمیر یکی از روسای حزب سبزها پیمان 90 نیزاین نوع برخورد را یک افتضاح دانست و گفت: کتک زدن نوجوانان، زنان و مادران با باتوم یک رسوایی است.
درعین حال داگارآنکلمان یکی از مقامات ارشد فراکسیون چپها در پارلمان آلمان نیز بر این نکته تاکید کرد که حمله پلیس به دانش آموزان غیرقابل قبول است.
مطبوعات آلمان نیز نسبت به شدت برخوردها با معترضین به ساخت این ایستگاه قطار زیرزمینی در اشتوتگارت واکنش هشدارآمیزی نشان داده و یادآور شدند: تشدید درگیریها در اجرای این طرح می تواند سرآغاز اعتراضات داغ در کل کشور شود.
این در حالی است که احزاب مخالف و گروههای مدنی با غیرقابل تحمل خواندن پرتاب گازاشک آور و حمله با آب پاش به سوی بچه ها و کودکان اعلام کردند که تظاهراتی درهمبستگی با قربانیان سرکوب روز پنجشنبه پلیس اشتوتگارت برگزار می کنند.
نشریه اشپیگل چاپ هامبورگ نیز با تشبیه سرکوب خشونت آمیز معترضان در اشتوتگارت توسط پلیس این شهر به صحنه جنگ های خیابانی نوشت: مرکل نیز مسوولیتی در قبال این افتضاح دارد، زیرا حزب وی حزب حاکم در ایالت بادن ووتمبرگ است و بودجه این طرح را این حزب تامین می کند.
روزنامه زودتکوریرچاپ شهرکونشتانس نیز نوشت: درک این مساله خیلی سخت است که پلیس چرا برای برخورد با دانش آموزان از آب پاش استفاده کرده است.
این روزنامه افزود: پلیس با این رفتارخود این ذهنیت را ایجاد کرد که دولت با باتوم خواست ملت را سرکوب می کند.
روزنامه یونگه ولت چاپ برلین نیز نوشت: خشونت پلیس علیه تجمع مسالمت آمیزاعلام جنگ به شهروندان است.
به نظرمی رسد که معترضان به طرح اشتوتگارت21 با ادامه اعتراضات خود، انتخابات سال آینده این ایالت / بادن ووتمبرگ/ را به یک رفراندومی تبدیل خواهند کرد که در نهایت سرنوشت سیاسی آنگلا مرکل را نیز رقم می زند.
کارشناسان بااشاره به افزایش فاصله بین دولت و مردم در آلمان یادآورشدند که صدراعظم سعی می کند تا برخلاف روال معمول در این کشور با زور برنامه های خود را به مردم تحمیل کند.
تمدید مدت استفاده از نیروگاههای اتمی و کاهش کمک های رفاهی از جمله مواردی هستند که به عقیده مردم آلمان مرکل آنها را برخلاف خواست عمومی به اجرا گذاشته است. اقدامی که سرنوشت سیاسی وی را می تواند رقم بزند.
این پیش بینی ها زمانی درست به نظر می رسند که بدانیم افراد حاضر در این تجمع که اغلب غیرسیاسی مانند معلم، دانش آموز و کارمند بودند، از رای دهندگان عمده احزاب راست میانه از جمله حزب دمکرات مسیحی آنگلا مرکل بودند . حزبی که این ایالت یکی از پایگاههای سنتی آن محسوب می شود.
چهره بسیار نگران مرکل در نشست صبح روز پنجشنبه پارلمان برای بررسی درخواست در دستور کار قرار دادن حادثه اشتوتگارت 21 کاملا نشان دهنده تاثیرات احتمالی این طرح بر حزب وی بود.
این ضربه به آنگلا مرکل در شرایطی تحمیل می شود که حزب حاکم دمکرات مسیحی از کمترین میزان محبوبیت در بین رای دهندگان آلمانی برخوردار است.
اروپام **250** 1514 شماره 049 ساعت 10:55 تمام