تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱
جنگ تشرین، خاطره ماندگار مردم سوریه ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/07/13 سیاسی.خارجی.سوریه.تشرین دمشق - ششم اکتبر برابر با 14 مهر هر سال مصادف با پیروزی ارتش سوریه در جنگ تشرین در سال 1973 میلادی بر رژیم صهیونیستی است که در جریان آن تلفات و خسارات سنگینی به دشمن وارد شد.
این روز که در سوریه تعطیل رسمی و همراه با جشن و پایکوبی است، یادآور اراده دولت، ملت و ارتش سوریه برای بازپس گیری ارتفاعات اشغالی جولان محسوب می شود.
در چنین روزی ارتش های مصر و سوریه برای آزادسازی مناطق اشغال شده توسط رژیم صهیونیستی در چهارم ژوئن 1967 شامل ارتفاع جولان سوریه، شبه جزیره سینا و سرزمین های فلسطین با ارتش تا دندان مسلح رژیم صهیونیستی با انواع حمایت های غرب وارد نبرد شدند.
این جنگ با حمله غافلگیرکننده دو ارتش مصر و سوریه به نیروهای صهیونیست در ارتفاعات جولان و سینا آغاز شد.
جنگ تشرین میان ارتش های مصر و سوریه از یک سو و ارتش صهیونیستی از سوی دیگر به هدف آزادی سرزمین های اشغالی 1967 شامل بلندی های جولان، شبه جزیره سینا و سرزمین های فلسطینی نشین آغاز شد.
در ساعت 14 روز ششم اکتبر حمله نیروهای مصر و سوریه از دو جبهه با حمله هوایی و توپخانه ای علیه نیروهای اشغالگر صهیونیست در بلندی های جولان و شبه جزیره سینا آغاز شد.
نیروهای سوریه با شکافتن خطوط دشمن خساراتی سنگین و بی سابقه در جنگ اعراب و رژیم صهیونیستی به دشمن وارد کردند.
همچنین ارتش مصر در روزهای اول جنگ با عبور از کانال سوئز خط دفاعی رژیم صهیونیستی به نام بارلو را شکست.
در دو روز جنگ، مصر توانست کرانه شرقی کانال سوئز را تصرف کرده و سوریه نیز توانست شهر قنیطره و جبل الشیخ را همراه با دستگاه های پیشرفته مراقبتی آن آزاد کند.
مرحوم حافظ اسد رییس جمهوری وقت سوریه در پی این پیروزی پرچم کشورش را در ویرانه های قنیطره به اهتزاز درآورد چون دشمن صهیونیستی قبل از عقب نشینی همه شهر را به طور برنامه ریزی شده منهدم کرده بود.
در 24 اکتبر 1973 آتش بس اعلام و توافقنامه توقف درگیری در 31 مه 1974 میان دو طرف امضا شد که به تشکیل نیروی ویژه ناظر بر اجرای توافقنامه انجامید.
از مهم ترین نتایج این جنگ آزادشدن 600 کیلومتر مربع از یک هزار و 860 کیلومتر مربع مساحت جولان بود که در نتیجه آن افسانه فرماندهان ارتش صهیونیستی درباره شکست ناپذیری این ارتش برای اولین بار پس از تاسیس این رژیم ناخلف غرب در هم شکست.
شورای امنیت سازمان ملل متحد با صدور چند قطعنامه بر عقب نشینی ارتش صهیونیستی از سرزمین های اشغالی عربی 1967 تاکید کرد، اما اسراییل اجرای آن را نپذیرفت.
از زمان پایان جنگ تشرین سوریه تاکید داشته و دارد که مصمم به استرداد کامل جولان است.
سوریه رژیم صهیونیستی را دشمن اول اعراب و مسلمانان دانسته و همواره در جهت افزایش توانمندی دفاعی خود برای مقابله با تجاوزات احتمالی این رژیم می کوشد زیرا معتقد است که اساس دشمن صهیونیستی مبتنی بر خیانت، ددمنشی و قتل و جنایت است.
در سال 1991 میلادی کنفرانس مادرید برای صلح خاورمیانه با شرکت سوریه زیر نظر آمریکا بر اساس اصل زمین در برابر صلح برگزار شد.
سوریه در این کنفرانس با تاکید بر اینکه صلح محور راهبردی اش است، اعلام کرد که دشمن صهیونیستی قابل اطمینان نیست و سیاستش مبتنی بر جنگ، تجاوزگری، قتل و تخریب است.
بعد از کنفرانس مادرید، گفت وگوی اسراییل- سوریه بر اساس اصل زمین در برابر صلح و اجرای قطعنامه های بین المللی آغاز شد، اما به علت مخالفت دشمن صهیونیستی با عقب نشینی از جولان در سال 2000 شکست خورد.
در جریان گفت وگوهای صلح و بعد از آن سوریه اعلام کرد که مصمم به استراد کامل جولان است، اما رژیم صهیونیستی با بی تفاوتی به اصول کنفرانس مادرید و قطعنامه های بین المللی نشان داد که خواستار صلح نیست و ادامه حیات این رژیم با جنگ و خونریزی ممکن است.
توقف مذاکرات سوریه و رژیم صهیونیستی به دلیل پایبند نبودن اسراییل به قوانین بین المللی تا اردیبهشت 87 ادامه یافت و در این تاریخ با میانجیگری ترکیه گفت وگوهای غیرمستقیم، زیر نظر ترکیه آغاز شد و چهار دوره ادامه یافت.
قر ار بود دور پنجم مذ اکر ات غیرمستقیم 28 شهریور ماه همان سال برگزار شود که به خاطر متهم شدن ایهود اولمرت نخست وزیر سابق اسر اییل به فساد و استعفا ی و ی به حال تعلیق در آمد.
پس از جنگ غزه در اواخر سال 2008 نیز، ترکیه اعلام کرد حاضر به میانجیگری نیست و سوریه نیز ادامه این مذاکرات را رد کرد.
سوریه با وجود مذاکره غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی هر بار اعلام کرده است که اسرائیل قابل اعتماد نیست و بر این باور است که اگر جولان به شیوه صلح آمیز مسترد نشود، به شیوه های دیگر از جمله مقاومت آزاد خواهد شد.
بعد از شکست اسراییل در جنگ 33 روزه و نبرد مقاومت فلسطین در غزه، این اندیشه در کشورهای عربی و اسلامی رواج یافت که مقاومت، تنها راه استرداد اراضی اشغالی عربی است.
با توجه به گسترش فرهنگ مقاومت در کشورهای عربی و اسلامی و تاکید سوریه بر احتمال استفاده از شیوه مقاومت و افزایش توان دفاعی و از بین رفتن افسانه شکست ناپذیری این رژیم پوشالی در پی جنگ های 33 روزه با جنبش حزب الله لبنان ، اکنون اسراییل در حال ساخت استحکامات نظامی و رزمایش به منظور مقابله با هر گونه حمله ناگهانی سوریه است.
دمشق همچنین تلاش این رژیم را برای تبدیل منازعه عربی و صهیونیستی به منازعه ایرانی و عربی و دشمن جلوه دادن ایران را در هم شکست و اثبات کرد که ایران دوست اعراب است.
با توجه به اهمیت سالگرد جنگ اکتبر، این روز هر سال در سوریه تعطیل رسمی است و دولت سوریه موزه ای در دمشق به این منظور برپا کرده که به موزه جنگ آزادیبخش تشرین معروف است.
در این موزه، غنایم جنگی، تجهیزات نظامی - جنگی آن زمان و برخی آثار جنگی قدیمی همراه با تابلوهای نقاشی و کنده کاری دیواری موجود است.
مراحل ساخت موزه از سال 1993 آغاز شد و در سال 1998 میلادی پایان یافت.
خاورم1368**1436**2312**/2131 شماره 071 ساعت 11:12 تمام