مقامات افغانستان از کمک های آموزشی و بهداشتی ایران قدردانی کردند ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/07/28 فرهنگی.خارجی.افغانستان.دختران کابل- وزیر آموزش و پرورش و استاندار بامیان افغانستان از کمک های بی شائبه جمهوری اسلامی ایران در این کشور بویژه در بخش های آموزشی و بهداشتی قدردانی کردند.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، غلام فاروق وردگ وزیر آموزش و پرورش افغانستان در آیین تحویل ساختمان هنرستان فنی احداثی ایران به آموزش و پرورش افغانستان واقع در استان بامیان، از کمک های ایران در احداث این مرکز قدردانی کرد و این اقدام را یک گام ارزنده به سوی بهبود کیفیت نظام آموزشی کشورش خواند.
وی بیان کرد: اکنون در این واحد آموزشی هنرجویان رشته های ساختمان و برق در حال تحصیل هستند و آمادگی برای پذیرش هنرجو در رشته های صنایع دستی، صنایع غذایی و کشاورزی وجود دارد که مجموع هنرجویان به 500 نفر خواهد رسید.
هنرستان فنی بامیان با صرف یک میلیون دلار ازمحل کمک های بلاعوض ایران به افغانستان با دوهزار و 150متر مربع زیربنا در دو طبقه ساخته شد و دارای 18کلاس درس، کتابخانه، نمازخانه، اتاق اداری و خوابگاه است.
وزیرآموزش و پرورش افغانستان در ادامه به طرح بهبود کیفیت نظام آموزشی بامیان در برنامه پنج ساله این وزارتخانه اشاره کرد و گفت : در اجرای این برنامه تعداد دانش آموزان از 120هزار به 146هزار نفر، تعداد معلمان از دو هزار و 300 به شش هزار نفر و تعداد مدارس از 320 باب به 422 باب افزایش خواهد یافت.
وردگ تاکید کرد که مشکلات بامیان درعرصه آموزش، همانند معضلات سایر استانهاست، زیرا این نهاد با پوشش 67درصد کارکنان دولت، تنها 15 درصد بودجه عمومی دولت را دریافت می کند.
وزیر آموزش و پرورش افغانستان با اشاره به تحصیل هفت میلیون و 600هزار دانش آموز افغان در 13هزار واحد آموزشی در سالجاری، اظهار داشت که این نهاد اکنون با وجود 180هزار معلم با کمبود 37هزارمعلم رو به روست.
به گفته این مقام افغان، همزمان با آغاز هرسال تحصیلی 600 هزار کلاس اولی به جمعیت دانش آموزی کشور افزوده می شوند که برای این تعداد دانش آموز حداقل 16هزار کلاس درس نیاز است.
وردگ، دیگر مشکل وزارت آموزش و پرورش افغانستان را کمبود فضای آموزشی اعلام کرد و گفت : 9 سال قبل در بامیان دختران حق تحصیل نداشتند در حالیکه امروز 43 درصد از 120هزار دانش آموز بامیانی را دختران تشکیل می دهند که از این بابت باید اشک شادی ریخت.
استاندار بامیان نیز افغانستان گفت: در سال تحصیلی جاری 43 درصد از 120 هزار دانش آموز استان را دختران تشکیل می دهند که با توجه به این پیشرفت، بامیان ازلحاظ تحصیل این قشر در میان 34 استان در جایگاه نخست کشوری قرار دارد.
حبیبه سرابی تاکید کرد: این پیشرفت با همکاری والدین دانش آموزان دختر، تلاش های مسوولان محلی و دولت به دست آمده است.
بامیان در حالی این مقام را از نظر تحصیل دختران کسب کرده که 9 سال قبل در زمان رژیم طالبان ( 1996تا 2001 میلادی ) تحصیل دختران نه تنها جرم تلقی می شد بلکه والدین و معلمان بشدت از سوی این گروه مجازات می شدند.
سال تحصیلی در مناطق سردسیر افغانستان از جمله بامیان از دوم فروردین آغاز می شود و 9ماه ادامه دارد؟ اغلب مناطق این کشور کوهستانی است.
سال تحصیلی در مناطق گرمسیر مانند جلال آباد، زرنج ، قندهار، همانند ایران از اول مهرماه آغاز می شود و به مدت 9 ماه ادامه می یابد.
سرابی تاکید کرد که با وجود پیشرفت های آموزشی، بامیان با کمبود شدید معلم با تجربه، کتابخانه، کلاس درس و کارگاه های آموزشی رو به روست که این مشکلات، مانع بهبود کیفیت آموزش شده است.
وی یکی از نیازهای استان بامیان را خوابگاه شبانه روزی ویژه دانش آموزان دختر یاد کرد و گفت: مذاکرات سه ساله با تیم بازسازی استانی (زلاندنو) در این زمینه به نتیجه نرسیده است.
سرابی که به عنوان نخستین زن استاندار افغانستان فعالیت دارد از کمبود یکهزار و 200معلم و دو هزار و 298 کلاس درس در این منطقه خبر داد و اعلام کرد: ساختمان آموزش و پرورش بامیان طی پنج سال گذشته همچنان نیمه کاره مانده است.
این مقام افغان از کمک های بی شائبه جمهوری اسلامی ایران به افغانستان بویژه بامیان قدردانی کرد و خواهان افزایش مساعدت های کشورمان به بخش های آموزشی و بهداشتی این استان شد.
فداحسین مالکی سفیر ایران در کابل نیز در آیین تحویل ساختمان هنرستان فنی بامیان به وزارت آموزش و پرورش افغانستان اعلام کرد که در صورت واگذاری زمین، ایران آماده احداث یک واحد آموزشی افغان- ایران و بیمارستان یکصد تختخوابی با 20 میلیون دلار سرمایه گذاری در این استان است.
یکی از اعضای شورای استانی بامیان نیز گفت : اغلب 320 واحد آموزشی استان بدون فضای آموزشی است و دانش آموزان در سایه درختان و پای دیوار و فضاهای باز، در حال تحصیل هستند.
محمد مهدی واحدی به پایین بودن میزان اطلاعات معلمان دراستان اشاره کرد و گفت: چنین معلمی چگونه می تواند دانش آموز خوب تربیت کند، درحالی که معلم آموزش دیده و با تجربه نیاز اساسی استان است.
وی با بیان اینکه ایران و افغانستان با فرهنگ و تمدن مشترک درحوزه جغرافیایی مشترک قرار دارند، از احداث، تکمیل و تجهیز هنرستان بامیان از سوی کشورمان قدردانی کرد و خواهان افزایش مساعدت های ایران به افغانستان شد.
استان بامیان با 680هزار نفر جمعیت از نظر تقسیمات سیاسی دارای هفت فرمانداری شامل بامیان، ورس، پنجاب، سیقان، یکاولنگ، کهمرد و شیبر است.
فاصله شهر بامیان تا کابل 200 کیلومتر است که به علت کوهستانی بودن مسیر این فاصله طی هفت ساعت طی می شود.
آساق /569**332** ** 1064 شماره 079 ساعت 13:11 تمام