احتمال بروز منازعات جدید میان لبنان ورژیم صهیونیستی برسر میادین نفتی ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/08/11 سیاسی.لبنان.رژیم صهیونیستی.سوریه تهران - یک روزنامه آمریکایی امروز (سه شنبه ) با اشاره به کشف میادین نفت و گاز در مرزهای آبی لبنان و رژیم صهیونیستی از دست اندازی این رژیم به میادین مزبور و احتمال بروز منازعات جدید بین آنها خبر داد.
به گزارش گروه اخبار صوتی و تصویری ایرنا، روزنامه کریستین ساینس مانیتور با اعلام خبر بالا افزود: سال گذشته میلادی کنسرسیومی متشکل از شرکت های نفتی آمریکایی و رژیم صهیونیستی میدان گازی تامار را در پنجاه و پنج مایلی ساحل شمالی فلسطین اشغالی کشف کردند.
بنا بر گزارش ها، برآورد می شود که این میدان گازی هشت تریلیون و 400 فوت مکعب گاز قابل استخراج داشته باشد. این میدان، بزرگ ترین میدان کشف شده در سال 2009 در دنیاست.
علاوه بر این، در ابتدای سال جاری میلادی میدان گازی دیگری موسوم به لویاتان در همین منطقه کشف شد که تخمین زده می شود شانزده تریلیون فوت مکعب گاز در خود جا داده است.
در حالی که احتمال کشف میادین بیشتر وجود دارد، سازمان زمین شناسی آمریکا در ماه مارس (اردیبهشت/ خرداد) با انتشار گزارشی اعلام کرد، میدان نفت و گاز لویاتان در آب های ساحلی رژیم صهیونیستی، سوریه و قبرس بیش از یکصد و بیست و دو تریلیون فوت مکعب گاز و یک میلیارد و هفتصد میلیون بشکه نفت دارد.
نصیب غابری، کارشناس اقتصادی و رئیس بانک بابیلوس در بیروت، در این زمینه گفت: استخراج گاز از این میادین بسیار مهم است ، زیرا خواهد توانست آینده لبنان را از نظر اقتصادی و مالی به طور کلی تغییر دهد..
از دیگر سو، در صورت تحقق این برآوردها رژیم صهیونیستی نیز به آرزوی دیرینه خود مبنی بر خودکفایی در زمینه انرژی خواهد رسید.
در همین راستا رژیم صهیونیستی حفاری های آزمایشی را از روز 18 اکتبر (27 مهر) آغاز کرده است. اما این اقدام بروز واکنش لبنانی ها را به همراه داشته است. همزمان با شروع حفاری ها، سعد حریری نخست وزیر لبنان، اعلام کرد که این کشور به زودی مرزهای خود را با همسایگانش، یعنی سوریه و قبرس مشخص خواهد کرد تا صدور مجوزهای استخراج گاز و نفت را از این میادین تا سال 2010 ممکن پذیر سازد.
باید در نظر داشت که وجود نفت و گاز در آب های ساحلی لبنان برای این کشور بسیار ارزشمند است، زیرا در حالی که منابع محدود طبیعی و سوخت های فسیلی را در اختیار دارد، از طرف دیگر با 52 میلیارد دلار مقروض ترین کشور جهان است.
علاوه بر این، مجلس لبنان در ماه اوت (مرداد/ شهریور) سال جاری میلادی قانون حفاری در ساحل و آب های عمیق این کشور را تصویب کرد که به تشدید منازعات بین رژیم صهیونیستی و این کشور انجامید.
به نوشته کریستین ساینس مانیتور، به دلیل درگیری های فراوان بین لبنان و رژیم صهیونیستی از سال 1948 مرز دریایی آنها تاکنون مشخص نشده است.
رژیم صهیونیستی مدعی است که حق بهره برداری از این میادین را در آب های خود دارد، اما در عین حال هنوز مشخص نشده است که میدان های گازی یاد شده تا آب های لبنان نیز ادامه دارد یا خیر؟ دولت لبنان نیز اخیرا مدارکی را به سازمان ملل ارائه داده است که مسیر اصلی میدان گازی را در آب های این کشور نشان می دهد.
در همین شرایط برخی از سیاستمداران لبنانی رژیم صهیونیستی را به تلاش برای دزدی نفت و گاز لبنان متهم کرده اند. گروه حزب الله نیز قسم خورده تا برای دفاع از این منابع دست به اسلحه ببرد.
مقامات رژیم صهیونیستی نیز هشدار داده اند هر حمله ای به میادین گازی را بی پاسخ نگذارد.
افزون بر این، کنوانسیون قوانین و حقوق دریاهای سازمان ملل نیز می تواند به عنوان راهنمایی برای مرزهای دریایی استفاده شود، اما امضا نکردن این کنوانسیون از سوی رژیم صهیونیستی به مثابه مشکلی دیگر به شمار می آید.
با آنکه رژیم صهیونیستی با گذاشتن گویه های شناور در دریا مرز خود را مشخص کرده است و مرزبانان مسلح این رژیم همواره از این مرزها مراقبت می کند، سازمان ملل این مرزبندی را قانونی نمی داند.
در حالی که دیوان بین المللی دادگستری، در گذشته مرزهای دریایی را معلوم کرده است، تحلیلگران تردید دارند که سازمان ملل بار دیگر خود را درگیر احتلاف مرزی دیگری بین لبنان و رژیم صهیونیستی کند، به ویژه با احتمال وجود میلیون ها دلار نفت و گاز.
صویر9157** ** 1506 شماره 169 ساعت 18:52 تمام