تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱
آمریکا بزرگترین تولیدکننده بمب های خوشه ای است ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/08/29 سیاسی.بمب های خوشه ای.کنوانسیون.مرکز بین المللی وین - گزارش سال 2010 دیده بانی بمب های خوشه ای ( Munition Cluster 2010 Monitor) نشان می دهد آمریکا بیشترین شمار انواع بمب های خوشه ای را تولید و ذخیره کرده است.
برپایه گزارش سایت اینترنتی مونیتور او آر جی آمریکا که تاکنون این پیمان را امضا نکرده، تنها کشور جهان است که در دو سال گذشته از بمب های خوشه ای (دسامبر 2009 در یمن ) استفاده کرده است.
روسیه، چین و رژیم صهیونیستی پس از آمریکا از بیشترین ذخیره بمب خوشه ای در جهان برخوردارند.
مدیر مرکز بین المللی هندیکاپ (HI) International در ژنو روز شنبه پس از انتشار این گزارش، خواستار ممنوعیت تولید بمب های خوشه ای در سراسر جهان شد.
پاول فرمایلن در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در وین گفت: باید تجارت بمب های خوشه ای ممنوع و زرادخانه های آن نیز نابود شود.
وی که پیگیری ممنوعیت استفاده از مین های زمینی و بمب های خوشه ای را در دستور کار هندیکاپ قرار داده است، افزود: این موضوع بسیار مهم است که هرگونه فعالیت مستقیم و غیرمستقیم در زمینه تامین مالی و تهیه مواد اولیه تولید بمب های خوشه ای در جهان کاملا ممنوع شود.
فرمایلن درباره اعلامیه دولت سوییس به منظور اقدام برای تصویب معاهده بین المللی ممنوعیت استفاده از بمب های خوشه ای نیز گفت: بسیاری از کشورها در مسیر تصویب این معاهده قرار دارند و بسیاری نیز تصمیم به تصویب آن گرفته اند.
شورای فدرال سوییس روز گذشته متن کنوانسیون بین المللی ممنوعیت استفاده و تولید بمب های خوشه ای را جهت بررسی و تصویب به کمیسیون های مربوطه در مجالس این کشور ارجاع داد.
بر اساس کنوانسیون بین المللی استفاده و تولید بمب های خوشه ای که از آگوست سال 2010 اجرایی شده است، تصویب کنندگان پیمان دیگر اجازه تولید و استفاده از آن را نخواهند داشت.
سوییس در سال 2008 به عنوان نخستین کشور جهان، این پیمان را امضا کرد که در صورت تصویب، باید در مدت هشت سال همه بمب های خوشه ای خود را نابود کند.
همچنین براساس گزارش های مراکز فعال در این زمینه که به تازگی منتشر شده است، از 108کشور امضاکننده معاهده بین المللی ممنوعیت استفاده از بمب های خوشه ای فقط 42 کشور آن را تصویب کرده اند.
برپایه این گزارش ها، 23 کشور جهان هنوز آلوده به بمب های خوشه ای منفجره نشده هستند و تا پایان سال 2009 بیش از 85 هزار نفر که بیشتر آنان کشاورزان، زنان و کودکان بوده اند، در اثر انفجار این بمب ها جان خود را از دست داده اند.
همچنین گزارش های مونیتور او آر جی نشان می دهد حداقل 18کشور جهان موفق شده اند 13 میلیون و 800 هزار عدد از این بمب ها را نابود کنند.
همچنین نتایج تحقیقات هندیکاپ و مراکز صلح کاتولیکی حاکی از آن است که 146 موسسه مالی در 15 کشور جهان با شرکت هایی که در ساخت و تولید بمب های خوشه ای شریک هستند، همکاری می کنند.
نهادهای حقوقی نیز در گزارش های منتشر شده خود اعلام کرده اند: بسیاری از موسسات مالی در سراسر جهان با وجود پیمان منع تولید بمب های خوشه ای، بیش از 43 میلیارد دلار در زمینه تولید این بمب ها سرمایه گذاری کرده اند.
گفته می شود این شرکت ها در آمریکا، کره جنوبی و سنگاپور مستقر هستند.
پیمان ممنوعیت استفاده از بمب های خوشه ای برای نخسیتن بار در ماه مه سال 2008 در یک کنفرانس دیپلماتیک در دوبلین مطرح و در دسامبر همان سال در اسلو امضا شد.
آلمان ها در جنگ دوم جهانی برای نخستین بار از بمب های خوشه ای استفاده کردند. ناتو در جنگ کوزوو نیز از این بمب ها بهره گرفت. کشورهای کروواسی، افغانستان، عراق، لبنان و گرجستان نیز دیگر کشورهای هدف این بمباران ها بوده است.
آمریکا بیشترین شمار استفاده از این بمب ها را به خود اختصاص داده است.
این کشور در سال 1960 ویتنام، کامبوج و لائوس را با این بمب ها بارها مورد هدف قرارداد. فقط در لائوس بین سال های 1965 تا 1973 میلادی، 414 هزار و 920 بمب پرتاب شد.
رژیم صهیونیستی نیز در سال 2006 در هجوم ناکام خود به لبنان، این کشور را فقط در مدت 72ساعت، هدف حدود چهار میلیون ریز بمب خوشه ای قرار داد که هنوز یک میلیون عدد آن منفجر نشده است.
بیشتر یا تقریبا تمامی قربانیان بمب های خوشه ای غیرنظامیان بویژه کودکان و زنان هستند و تخمین زده می شود در سراسر جهان 78 میلیون بمب های خوشه ای منفجر نشده وجود داشته باشد.
اروپام 1516**1545**2270** شماره 125 ساعت 15:39 تمام