محقق آلمانی استفاده از هدفون را دارای مضرات جبران ناپذیری دانست ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/09/07 علمی آموزشی.هدفون.شنوایی.مضرات تهران - یک محقق و مدیر کلینیک دانشگاهی برای اختلالات شنوایی و گفتاری در شهر اینسبروک آلمان، استفاده از هدفون برای صحبت کردن با تلفن همراه را دارای مضرات جبران ناپذیری برای شنوایی انسان دانست.
به گزارش گروه اخبار صوتی و تصویری ایرنا، تارنمای دویچه وله (صدای آلمان ) روز یکشنبه نوشت: پاتریک زورووکا مدیر کلینیک دانشگاهی برای اختلالات شنوایی و گفتاری در شهر اینسبروک آلمان، به افرادی که دائما با هدفون، موسیقی با صدای بلند گوش می دهند هشدار داد و گفت حس شنوایی انسان پس از گوش دادن به موسیقی بیش از حد بلند، توانایی تجدید قوا ندارد.
وی می افزاید بیشتر افراد می دانند که گوش دادن به موسیقی با صدای بیش از حد بلند به شنوایی انسان آسیب وارد می کند، اما آنها به این نکته آگاه نیستند که آسیب های شنوایی قابل درمان نیستند و می توانند در هر سنی بروز کنند.
علاوه بر پی آمدهای دراز مدت که پس از گذشت چندین سال نمایان می شوند، تا به حال آمارهای مختلف نشان داده ا ند که سلامتی حس شنوایی افرادی که دائما از هدفون استفاده می کنند در معرض خطر جدی قرار دارد.
یکی از شرکت های بیمه در آلمان به نام داک آماری در دست دارد که نشان می دهد تعداد کودکان و نوجوانان تحت بیمه این شرکت که مجبور به استفاده از سمعک شده اند، از سال 2005 تا به حال حدود 38 درصد افزایش یافته است.
گوش دادن به موسیقی و لذت بردن از آن باید با درجه صدای معقول همراه باشد تا حس شنوایی از آسیب های جبران ناپذیر در امان باشد.
در حال حاضر گوش دادن به موسیقی با دستگاه های پخش ام پی تری و تلفن همراه دیگر جزء امکاناتی تجملی نیست که تنها توسط عده ای محدود استفاده شود. استفاده از هدفون امروز بخشی از زندگی روزمره است.
زورووکا می گوید آسیب های شنوایی زمانی پیش می آیند که افراد با هدفون با صدای خیلی بلند و به مدت طولانی به موسیقی گوش دهند.
کسی که می خواهد از اختلالات شنوایی پیشگیری کند، باید هنگام گوش دادن به موسیقی با هدفون، درجه صدا را از 60 درصد ماکسیمال قدرت صدای دستگاه پخش موسیقی خود بیشتر نکند و مدت موسیقی گوش دادن هم نباید از 60 دقیقه طولانی تر شود.
مدیر کلینیک دانشگاهی برای اختلالات شنوایی و گفتاری در شهر اینسبروک آلمان همچنین اعتقاد دارد، افرادی که مجبور هستند در محیطهای شلوغ به مدت طولانی وقت بگذرانند باید به گوش های خود بیشتر فرصت استراحت دهند.
دویچه وله در پایان خاطر نشان ساخت: انتخاب هدفونی که کیفیت بالا دارد، نیز می تواند در سالم نگه داشتن حس شنوایی موثر باشد. به تازگی هدفون هایی به بازار آمده اند که صداهای جانبی را حذف می کنند و به این ترتیب می توان به کمک این هدفون ها با صدای کم هم از موسیقی لذت برد.
صویر1522** ** 1606 شماره 116 ساعت 15:59 تمام