تونس همچنان در آتش ناآرامی های اجتماعی گرفتار است ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/10/23 سیاسی.تونس.آشوب.بیکاری تهران- تونس همچنان صحنه بی سابقه ترین درگیری های خشونت آمیز و ناآرامی های اجتماعی این کشور در طول چند دهه گذشته است.
به گزارش گروه اخبار صوتی و تصویری ایرنا و به نقل از شبکه تلویزیونی یورونیوز، تونس که در طول 23 سال گذشته تحت حاکمیت زین العابدین بن علی رئیس جمهور این کشور قرار داشته است اکنون صحنه تظاهرات مردمی علیه دولت این کشور شده است.
به گزارش یورونیوز در طول روزهای گذشته مردم تونس به خیابان ها آمدند تا نسبت به افزایش بیکاری و افزایش قیمت مواد غذایی و مشکلات عدیده اجتماعی، خشم و اعتراض خود را نشان دهند.
این در حالی است که پاسخ دولت تونس به اعتراض مردم ، سرکوب تظاهرات و هدف قرار دادن شهروندان با گلوله ها و مهمات واقعی بوده است.
در جریان ناآرامی های اخیر کشور تونس، شماری از شهروندان که گفته می شود از 21 تن تا 50 تن می باشند، جان خود را از دست داده اند.
روز گذشته نیز پایتخت تونس صحنه ناآرامی و درگیری میان نیروهای امنیتی و مردم معترض بود و نیروهای پلیس به سمت مردم معترض گازهای اشک آور پرتاب کردند.
این درحالی است که تونس علاوه بر داخل این کشور در عرصه بین المللی نیز به خاطر نحوه برخورد با معترضان در معرض شدیدترین انتقادات قرار دارد.
یکی از احزاب مخالف تونس نیز از مقامات این کشور خواسته است تا به حق مردم برای اعتراض به وضع موجود احترام گذارند.
مایا جریب دبیر حزب توسعه دمکراتیک در این کشور خطاب به مقامات دولت گفته است که تیراندازی به سوی مردم و هدف قرار دادن شهروندان باید هرچه زودتر متوقف شود و مقامات تونسی باید اصلاحات به نفع مردم راهرچه زودتر سرلوحه کار خود قرار دهند.
به دنبال بالاگرفتن اعتراضات مردمی در تونس، رئیس جمهور این کشور به منظور پایان دادن به ناآرامی ها، وعده داد تا 300 هزار فرصت شغلی جدید در کشور ایجاد کند.
بر اساس این گزارش، این در حالی است که مردم این کشور، با وجود وعده و وعیدهای مقامات تونسی مبنی بر گوش دادن به خواست مردم و مذاکره با معترضان، نسبت به قول دولتمردان خود در این خصوص، تردید دارند.
مردم معترض تونس که در تظاهرات اعتراض آمیز علیه دولت شرکت می کنند، اعلام کرده اند که به حرف رئیس جمهور اعتماد ندارند چرا که وی از سال 1987 تا کنون چنین قول هایی را داده است.
به گفته معترضان، بن علی همواره گفته است که در کشور، فرصت های شغلی ایجاد می کند و وضعیت مردم را بهبود خواهد بخشید ولی هیچگاه به حرف های خود عمل نکرده است.
بر اساس گزارش یورونیوز، دامنه ناآرامی و اعتراض به شهرهای جنوبی تونس نیز کشیده شده است و شهرهای جنوبی تونس نیز شاهد درگیری های خشونت باری بوده اند.
درگیری ها در تونس از ماه گذشته و با کشته شدن یک جوان 26 ساله بیکار که خود را به آتش کشیده بود، آغاز شد.
بر اساس گزارش های موجود، این جوان 26 ساله که میوه فروش بود، امورات خود و خانواده اش را از این راه می گذراند که نیروهای پلیس تنها با این اتهام که وی جواز کاسبی در خیابان را ندارد، بار او را توقیف کردند و وی را وادار کردند که به نشانه اعتراض، به خودکشی روی آورد.
برخی از تحلیلگران و کارشناسان مسائل سیاسی پیش بینی کرده اند در صورتیکه وضعیت اجتماعی در تونس به همین ترتیب پیش رود، دولت این کشور با خطر سقوط مواجه خواهد شد.
صویر1396**2351** شماره 104 ساعت 18:43 تمام
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱