نوام چامسکی: اعراب از آمریکا و اسراییل نفرت دارند ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/12/07 سیاسی.چامسکی.آمریکا.اعراب تهران - نوام چامسکی متفکر آمریکایی درباره حوادث و رویدادهای اخیر در کشورهای عربی،گفت:اکنون 80 تا 90 درصد از مردم کشورهای عربی از آمریکا و اسراییل نفرت دارند.
به گزارش گروه اخبار صوتی و تصویری ایرنا،پایگاه اطلاع رسانی القدس العربی روز شنبه،نوشت: این متفکر آمریکایی در این مصاحبه که قبل از کنار رفتن حسنی مبارک از قدرت در مصر و وقوع انقلاب در لیبی انجام گرفته،حوادث کنونی را به نوعی با حوادث اروپای شرقی در سال 1989 شبیه دانسته اما معتقد است که از برخی جهات شباهتی بین این دو حادثه نیست.
به اعتقاد چامسکی،در آن زمان گورباچف رهبر شوروی بود و کشورهای غربی حامی تظاهرکنندگان بودند اما اکنون کشوررهای غربی تظاهرکنندگان شمال آفریقا را حمایت نمی کنند.
این متفکر آمریکایی ادامه داد: آنچه در تونس ، اردن ، یمن و مصر به وقوع پیوسته که متکی بر شجاعت و تاکید بر تغییر است ما را در شبیه قرار دادن این حوادث با حوادثی که در اروپای شرقی به وقوع پیوست با مشکل مواجه می کند.
چامسکی افزود: فرانسه به طور کامل بر تونس تسلط داشت و مصر نیز تحت تسلط آمریکایی ها بود و وقوع این حوادث به طور مستقیم بر منافع آمریکا در این کشور اثر گذاشته است.
وی خاطرنشان کرد:برخی نظرسنجی ها از سوی موسسه های آمریکایی نشان می دهد که نفرت از آمریکا در کشورهای عربی به شدت افزایش یافته و تنها 10 درصد از مردم کشورهای عربی در مورد ایران نگرانی هایی دارند و این در حالی است که 80 تا 90 درصد از اعراب،اسراییل و آمریکا را بزرگترین تهدید برای خود می دانند.
این تفکر مردم کشورهای عربی به عملکرد اسراییل و آمریکا بازمی گردد که به طور قاطع و به گونه اهانت آمیزی با رسیدن جامعه عرب به دموکراسی مخالفت می کنند.
این متفکر آمریکایی در ادامه تصریح کرد: ما می خواهیم این مردم تحت سیطره ما باشند و به همین دلیل با متحد شدن با دیکتاتورها رضایت می دهیم تا بر آنان حکومت کنند و ما بتوانیم به این وسیله از آنان استفاده کنیم .
چامسکی در بخش دیگری از این گفت و گو، افزود: نتایج برخی نظر سنجی ها بسیار وحشتناک است و به همین دلیل اوضاع کنونی در مصر و جهان عرب برای آمریکا مشکل ساز شده است.
وی ادامه داد: این به معنی آن است که آمریکا از دیکتاتور همپیمان خود فقط تا مدتی که به نفعش باشد حمایت می کند پس از آن مجبور می شود او را کنار بزند و سپس برای انتقال قدرت فراخوان داده و بعد خود را دوستار دموکراسی نشان دهد و سپس سعی می کند به سرعت اوضاع را به حال گذشته و همانطور که بود در بیاورد و این همان چیزی است که اکنون در مصر اتفاق می افتد.
به گفته چامسکی،اکنون بحران و درگیری بین تظاهرکنندگان و معترضانی که خواهان دموکراسی هستند از یک سو و استراتژی قدیمی بازگشت به حاکمیت از سوی دیگر جریان دارد.
وی گفت:نیروهایی که قدرت را به دست گرفته اند در واقع خواهان دموکراسی واقعی نیستند . آمریکایی ها و اروپایی ها می ترسند که دموکراسی در منطقه ایجاد شود زیرا ممکن است موجب استقلال کشورها گردد و امور از سلطه آنان خارج شود. به همین دلیل است که از اسلام افراطی سخن می گویند. برای مثال آمریکا و کشورهای اروپایی از اسلام افراطی در مقابل ملی گرایی استفاده می کنند.
عربستان سعودی دارای رویکرد اسلامی اصولگرا و افراطی است و یکی از نزدیکترین متحدان آمریکا به شمار می رود.غیر از این عربستان مرکز ایدئولوژی تروریسم اسلامی است با این حال از نزدیکترین متحدان ما به شمار می رود و اوباما هم اکنون مبلغ 60 میلیارد دلار سلاح به عربستان فروخته است وی در بخش دیگری از سخنانش،گفت: آمریکا در پاکستان نیز که مرکز بزرگ دیگری از تروریسم اسلامی است برای سالهای طولانی در اسلام گرایی این کشور دست داشته است.رونالد ریگان رییس جمهور وقت آمریکا به طورکامل از ضیاء الحق دیکتاتور پاکستان که بدترین حکومت را در این کشور داشت راضی بود . و در زمان وی بود که سلاحهای هسته ای در این کشور تولید شد . دولت آمریکا از راههای مختلف به طور کامل از اسلام افراطی پشتیبانی می کند و این اقدام را از طریق تشکیل مدارس تعلیم قرآن با حمایت مالی عربستان انجام می دهد.
این متفکر آمریکایی همچنین،اظهار داشت:اکنون بیشتر تظاهرکنندگان در مصر را فقرا تشکیل می دهند و این درحالی است که حاکمان منتظرند خشم آنان فرو نشیند و آرام گیرند تا بتوانند اوضاع را به مانند گذشته بازگردانند.
چامسکی در پایان تاکید کرد:تنها عقل سیاسی در جهان که در هفته های اخیر از دموکراسی در منطقه سخن گفت رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه بود که در این بازی نقش بهتری ایفا کرد.
صویر**1408** 1701 شماره 061 ساعت 11:51 تمام