دكتر مسعود داوودی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: وازلین یا چربی معدنی از تصفیه روغنهای سنگین نفت به دست میآید به این منظور برای درمان خشكی پوست موثر است.
وی اضافه كرد: پوست قسمت پاشنه پا ضخیم است و به دلیل خشكی در آن، ترك ایجاد می شود، برای برطرف كردن این حالت لازم است از نرم كننده ها مانند وازلین طبی استفاده شود و در كنار آن با پوشاندن پاها، آن ها را از آسیب ها حفظ كرد.
داوودی درباره علل خشكی و ترك پاشنه پا، گفت: ایستادن بیش از حد و خشك بودن سطحی پاشنه پا، وزن بیش از حد، پوشیدن صندل و كفشهای پشتباز، بیماریهای مختلفی مانند سوریازیس، انواع حساسیتهای پوستی و اگزما، دیابت و برخی بیماریهای پوستی میتواند منجر به ترك خوردن پاشنه پا شود.
وی، استفاده از كفشهای غیراستاندارد و نامناسب، شرایط سخت آبوهوایی و خشكی بیش از حد هوا و كمبود ویتامینهای مورد نیاز، املاح معدنی و مس را از دیگر عوامل ایجاد ترك پاشنه پا برشمرد.
این متخصص پوست و مو گفت: برخی از ترك های پاشنه پا نیز به دلیل زمینه های ارثی و برخی دیگر نیز به دلیل عفونت های قارچی مزمن ایجاد می شود.
داوودی افزود: خـطر ابتـلا به عفونت قارچی به خاطر استفاده از كفش های تـنگ، وجود رطوبت طولانی مدت پوست یا انجام جراحـات كوچك پوست یا ناخن افزایـش می یابد.
وی اضافه كرد: هر چند بسیاری از پوتین ها، پا را گرم می كند اما این كفش ها مقدار عرق پا را افزایش می دهد درحالی كه در این شرایط نپوشیدن جوراب باعث می شود كه هیچ چیزی برای جذب این عرق وجود نداشته باشد.
داوودی شتشو و مرطوب نگه داشتن پاشنه پا را از راه های درمان این بیماری پوستی برشمرد.
اجتمام**9105**1569**
تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۶:۳۵
تهران - متخصص پوست و مو گفت: مبتلايان به ترك پاشنه پا به منظور جلوگيري از خشكي پوست، وازلين طبي استفاده كنند.