تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۶:۳۸

تهران - مؤسس مركز جامع ژنتيك دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: تشخيص سرطان معده پيش از تولد، ثبت دو موتاسيون جديد بانك ژن جهاني و غربالگري بيماري هاي متابوليكي در نوزادان از جمله طرح هاي مركز در گروه ژنتيك است.

به گزارش ایرنا به نقل از مركز یاد شده، دكتر 'سیدرضا غفاری' افزود: تشخیص سرطان معده قبل از تولد و تعیین ژن را در سال 89 انجام دادیم كه در یك مقاله خارجی منتشر شد كه دو فایده برای ما داشت یكی این كه امكان سنجش مشابه برای سایر سرطان ها را برای ما فراهم می كند.

وی به راه اندازی تكنیك تشخیص سندرم ویلیامز در سال 90 برای نخستین بار در كشور اشاره كرد و گفت: با استفاده از روش FISH علاوه بر تشخیص فوق، تكنیك ژنتیك قبل از لانه گزینی ‌موسوم به PGD را در سال 83 راه اندازی كردیم.

رئیس انجمن ژنتیك پزشكی ایران گفت: با بررسی ژنتیك می‌توان بروز سرطان در افراد را قبل از تولد تشخیص داد و حتی میزان خطر ابتلا به این بیماری را در سنین بزرگسالی افراد پیش بینی كرد.

غفاری افزود: ژنتیك در ایران علمی جدید است‌ و با وجود مهجور بودن علم ژنتیك، كشور پیشرفت چشمگیری را در این زمینه داشته است. در زمان حاضر 60 نفر در خصوص علم ژنتیك در دانشگاه علوم پزشكی تهران تحصیل می‌كنند.

وی ادامه داد: میزان دقت و صحت آزمایش های ژنتیك در كشور بسیار بالاست؛ ضمن این كه در ژنتیك فرصت خطا وجود ندارد؛ البته با بررسی ژنتیك می‌توان سرطان را قبل از تولد تشخیص داد. قبل از تولد و در دوران جنینی با كاربرد علوم ژنتیك پزشكی می‌توان ابتلا جنین به سرطان را تا 50 سالگی تشخیص داد.

غفاری ادامه داد: حدود پنج تا 10درصد از عوامل سرطان سینه ژنتیكی است، اگر فردی این ژن را داشته باشد، احتمال ابتلای وی به سرطان سینه 85 درصد است ضمن اینكه سرطان تخمدان،‌ روده بزرگ و پروستات جزو سرطان‌هایی است كه جنبه ارثی دارند.

وی خاطرنشان كرد: 50 تا 60 درصد جنین‌هایی كه تشكیل می‌شوند، به علت مشكلات ژنتیكی سقط می‌شوند؛ این در حالی است كه مادر اصلاً متوجه سقط نمی‌شود؛ زمانی كه در ساختار تخمك و اسپرم مشكلی وجود داشته باشد 75 درصد جنین‌هایی كه تشكیل می‌شوند، سقط می‌شوند كه در اینجا نقش ژنتیك در سقط شدن جنین شش درصد است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: مشاوره قبل از ازدواج و بارداری در مراكز تخصصی مشاوره ژنتیك می‌تواند بسیاری از مشكلات را تشخیص دهد اما دستكاری ژنتیك برای درمان به صورت كاربردی در هیچ جای دنیا انجام نمی‌شود.

تهرام/1914 /1556/