دكتر مرتضی فاضل نیشابوری روز یكشنبه به مناسبت گرامیداشت هفته سلامت مردان در گفتگو با خبرنگار ایرنا، افزود: عادات غلط مانند سیگار كشیدن، مصرف الكل و مواد اعتیاد آور و استرس های شغلی در مردان بیشتر است.
وی اظهار داشت: مردان كمتر به پزشك مراجعه میكنند و مراجعه برای تشخیص و درمان بیماریها را به علتهای مختلف تا بروز مراحل پیشرفته و خطرناك بیماری به تأخیر میاندازند.
او درباره شاخص امید به زندگی در كشور گفت: این رقم در مناطق شهری برای مردان 5/70 سال و برای زنان 15/73 سال و در مناطق روستایی برای مردان 98/67 و زنان 9/69 سال است.
وی افزود: مطالعه بیماری ها در مردان ایرانی نشان میدهد، حوادث عمدی و غیر عمدی، بیماری های روانی و اختلالات رفتاری، بیماری های قلبی و عروقی به ترتیب بیشترین آسیب را به جامعه مردان ایرانی تحمیل میكند.
وی اظهارداشت: برنامه ریزی برای كاهش این آسیب ها در كشور از جمله كاهش حوادث ترفیكی و اعتیاد با محوریت آموزش به جمعیت در معرض خطر، سرلوحه برنامه ریزی های بهداشتی قرار گرفته است.
مدیر گروه سلامت روان دانشكده علوم پزشكی نیشابور با بیان اینكه در ایران حوادث ترافیكی برای مردان پنج برابر و اعتیاد 10 برابر زنان است، گفت: آمار حوادث ناشی از كار، قتل، خودكشی و سوختگی در مردان نیز بیشتر است.
فاضل نیشابوری افزود: 60 درصد مردان در اوقات فراغت فعالیت بدنی ندارند و 21 درصد آنها سیگار میكشند.
اولین هفته اسفند ماه هفته سلامت مردان نامگذاری شده است./3
7500 /664
تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۰ - ۲۰:۲۷
نيشابور - كارشناس بيماريهاي غيرواگير دانشكده علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني نيشابور گفت: مردان بيشتر از زنان در معرض فاكتورهاي خطر محيطي و شغلي هستند.