كارشناس واحد بهداشت دهان و دندان شبكه بهداشت و درمان شهرستان ری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه وقتی قسمتی از سطح دندان خراب شود میگوییم دندان فاسد و پوسیده شده اظهار داشت: موضوع امراض دهان و دندان از سالهای قبل از میلاد نیز از سوی بقراط و ارسطو به بحث گذاشته و دستوراتی برای مقابله با آنها ارائه شد.
'آرزو سیفی' علل بارز پوسیدگی دندان را تغییر رنگ مینای دندان به قهوهای یا سیاه، سوراخ شدن، بوی بد دهان، حساس بودن یا درد گرفتن دندان هنگام خوردن غذاهای ترش، شیرین و سرد و درد گرفتن دندان هنگام فشار دادن بر روی هم برشمرد.
وی در خصوص عواملی كه موجب پوسیدگی دندانها می شود نیز اظهار داشت: رعایت نكردن صحیح و به موقع بهداشت دهان و دندان (استفاده نكردن از مسواك و نخ دندان)، مصرف نامناسب مواد قندی و مقاومت شخص و دندان در برابر یكی از سه علل ارثی، مادرزادی و یا اكتسابی می تواند باشد.
كارشناس بهداشت دهان و دندان شبكه بهداشت شهرستان ری در خصوص روشهای پیشگیری از پوسیدگی دندان گفت: یكی از راههای پیشگیری از پوسیدگی دندانها استفاده از فلوراید و روشهای مختلف از جمله موضعی و خوراكی است.
وی ادامه داد: روش دیگر جلوگیری از پوسیدگی دندان، فیشورسیلانت (شیارپوش) است كه در این حالت دندانپزشك با استفاده از مواد مخصوص شیارپوش (فیشورسیلانت) این شیارها را پر كرده و مسدود میكند كه باعث میشود مواد غذایی دیگر به آن نواحی دسترسی نداشته باشند.
سیفی ، روش درست مسواك كردن را دیگر عامل جلوگیری از پوسیدگی دندان برشمرد و افزود: برای مسواك زدن باید به اندازه یك نخود خمیر دندان روی مسواك قرار داد و هنگام مسواك كردن، موهای مسواك با زاویه 45 درجه نسبت به محور طولی دندان در محل اتصال لثه و دندان قرار گیرد.
به گفته وی، مسواك كردن از قسمت عقب یك سمت دهان شروع و به ترتیب كلیه سطوح خارجی، داخلی و جونده همه دندانها مسواك زده شود و هر دندان در حدود 15 تا 20 بار باید تمیز شود و در نهایت حركت موهای مسواك از سمت لثه به سطح جونده باشد.
وی در خصوص استفاده از نخ دندان نیز گفت: سطوح بین دندانی به هیچ وجه با استفاده از مسواك تمیز نمیشوند و تنها با استفاده از نخ دندان میتوان این سطوح را تمیز كرد.
سیفی بیان داشت: دیواره های هر دندان باید جداگانه تمیز و نخ را با حركتی شبیه اره كشیدن به آرامی به فضای بین دندانها وارد و به سطح كناری دندان تكیه داد و به طرف بالا و پایین حركت كرد.
او خاطر نشان كرد: بهتر است روزی دو بار (شبها قبل از خواب و صبحها بعد از صبحانه) از نخ دندان و مسواك استفاده كرد.
سیفی گفت: برای داشتن دندانی سالم، تغذیه مناسب، استفاده نكردن از دخانیات، پر كردن پوسیدگیهای مختصر به منظور جلوگیری از پیشرفت آن و مراجعه منظم به دندانپزشك برای مراقبت از وضعیت دهان و دندان و خلاصه اینكه برای به حداقل رساندن مشكلات و حفظ بهداشت دهان و دندان خود و اطرافیان ، رسیدگی به دندانها را یك عادت قلمداد كنیم.
1417//
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۴:۱۵
شهر ري - داشتن دندان سالم و عاري از هر نوع ضايعه آرزوي ديرينه هر انسان و از طرفي پوسيدگي دندانها يكي از قديميترين و در عين حال شايعترين مشكلات شناخته شده در جوامع است.