دكتر ابراهیم پارسا نژاد امروز در نشست خبری هجدهمین كنگره سراسری و سومین كنگره بینالمللی انجمن علمی - تخصصی باروری و ناباروری ایران در جمع خبرنگاران افزود : در حال حاضر حدود 12 تا 15 درصد از زوج های ایرانی نمی توانند صاحب فرزند شوند و كمتر از 5 درصد از زوج های نابارور از روش رحم جایگزین برای بچه دار شدن استفاده می كنند.
وی اظهار داشت :ایران با توجه به پیشرفت های خود در زمینه درمان ناباروری توانسته از روش های مختلف كمك باوری برای درمان این زوجین مانند تشكیل جنین در محیط آزمایشگاه استفاده نماید و حدود 70 درصد از زوج های نابارور با مراجعه به پزشكان و متخصصان و روشهای ساده و مصرف دارو بارور می شوند.
پارسانژاد با بیان اینكه ضرورت ایجاد «بانك اطلاعرسانی اهدای جنین درایران ادامه داد:ایجاد پایگاه اطلاعرسانی اهدای جنین، تناقضی با محرمانه ماندن اسرار و اطلاعات بیماران ندارد و اسرار همه بیماران محرمانه در یك بانك می ماند .
وی اضافه كرد :وزارت بهداشت درصدد یافتن نهادی بود كه بتواند اطلاعات مربوطه نظیر اهدای جنین، اهدای تخمك و رحم جایگزین را مدیریت كند كه هم اكنون این امر توسط انجمن باروری و ناباروی در حال پیگیری است.
رییس هجدهمین كنگره سراسری و سومین كنگره بینالمللی انجمن علمی تخصصی باروری و ناباروری ایران گفت : هزینه درمان ناباروری در ایران بسیار گزاف است و زوجین برای این امر بناچار مبالغی صرف دارو و جراحی نیاز دارند .
وی به وضعیت بیمه ناباروری اشاره كرد و گفت : افرادی كه تحت درمان ناباروری قرار می گیرند ماهانه هشت تا 10 آمپول از داروهای خاص را باید استفاده كنند كه متوسط هزینه هر یك از این آمپولها 20 هزار تومان است.
به گفته پارسانژاد تامین داروهای درمان ناباروری - بدون انجام عمل جراحی - ماهانه یك تا یك میلیون و 200 هزار تومان است برای زوجین هزینه دارد كه این افراد قادر به پرداخت این مبالغ نیستند.
وی به سمینار «بیمه و ناباروری» در سال 87 اشاره كرد و گفت :در این سمینار با پیگیریهای انجام شده مراكز درمان ناباروری با شورای عالی بیمه جهت ایجاد چتر حمایتی سازمانهای بیمهگر برای پوشش خدمات تشخیصی و درمانی ناباروری مذاكره و در نهایت پوشش هزینههای زوجین نابارور به تصویب شورای عالی بیمه رسید و ابلاغ شد.
رییس انجمن باروری و ناباروری ایران گفت : با گذشت یك سال در شهرستانهای ایران هنوز هزینههای ناباروری تحت پوشش بیمه قرار نگرفتهاند و در تهران نیز پوشش بیمه این خدمات در تهران اجرایی نشده است .
وی با بیان اینكه شانس موفقیت روشهای كمك ناباروری (IVF) حدود 30 تا 35 درصد است ادامه داد:در حال حاضر روشهای متعددی برای درمان ناباروری در ایران مورد استفاده قرار گرفته كه استفاده از سلولهای بنیادی برای ساخت اسپرم یكی از این شیوه هاست .
پارسانژاد اظها رداشت :برای یك باروری انسان انجام هفت مرحله اسپرمسازی در مردان، سیستمهای پایین دستگاه تولیدمثل، دهانه رحم، رحم، لولههای رحمی، تخمدان و سیستمهای غدد درونریز نیاز است .
وی از برگزاری هجدهمین كنگره سراسری و سومین كنگره بینالمللی انجمن علمی تخصصی باروری و ناباروری ایران در 31 فروردین سال آینده در تبریز خبر داد و گفت :در این كنگره آخرین روش های درمان ناباروری توسط متخصصان و اساتید برجسته كشور به متقاضیان ارایه می شود .
پاسانژاد افزود : این كنگره با حضور میهمانانی از كشورهای مختلف جهان و با سخنرانی كلیدی با محوریت موضوعی كنگره پیشرو، بهبود بخشیدن و ارتقای احتمال موفقیت در زوجهای نابارور برگزار خواهد شد .
علمی **1354**1544
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۵:۱۵
تهران - رييس انجمن باروري و ناباروري ايران گفت : 70 درصد از زوج هاي ايراني با روش هاي ساده و معمولي مانند تجويز دارو صاحب فرزند مي شوند و تنها 30 درصد با روش هاي پيشرفته كمك باروري احتياج دارند.